Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ÄOM

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

ÄOM

are you feeling fashionable?

perjantai 27. marraskuuta 2009

 

ÄOM

Tänään vietetään Älä Osta Mitään -päivää. Mullahan on käynnissä Älä Osta Mitään -viikko, joten tää päivä ei eroa esim. eilisestä mitenkään.
Kipeenä ollessa on ollu aikaa miettiä, että mitä mä tarvitsen, mitä mä haluan ja sitä että miks mä haluan ja tarvitsen niin paljon asioita.

Mietinnät lähti hyvin käytiin listalla asioista joita mä oikeesti tarvitsen. Ajattelin että kauppaan selkeän ostoslistan kanssa meneminen karsii pois niitä turhia ostoksia...


(intohimonen listojenlaatija rakastaa koneensa muistilapputoimintoa)

Tossa on siis lista asioista, joita toissapäivänä luulin tarvitsevani. Nyt listaa katsoessa voisin karsia tosta vielä parikin asiaa pois. Oikeestihan mä tarvitsen vaan läppärilaukun ja laturin. Ne on ne välttämättömimmät. Myös täydellinen pikkumusta ja hyvät rintsikat on tarpeellisia, mut ei kuitenkaan listan kärkipäässä. Ja mites toi clutch ja bilekorkkarit? :D

Vaatetta ostaessa en mieti että missä sitä tulee käytettyä, löytyykö mun kaapista jo valmiiksi samantapanen tai onko se oikeesti niin hieno että se on pakko saada. Pakko myöntää, että esim. töistä ostetut vaatteet on semmosia joiden ostoa en mieti paljoakaan. Mun on pakko tehdä asialle jotain!
Rakastan shoppailua enkä oo luopumassa siitä, mut aion tulevaisuudessa miettiä ostoksiani tarkemmin. Se, että vaate on 75% alennuksessa ei tarkota että mun tarvitsee se ostaa ja vaikka töissä onkin kivoja ja halpoja vaatteita, mun ei tarvitse omistaa niistä joka ikistä. Tässä on ehkä eniten haastetta.

Voisin alottaa älykkäämmän shoppailun vaatekaapin siivouksella. Oon ihan 100% varma, että kaapin kätköistä löytyy ihania vaatteita joiden olemassaolon olin jo unohtanu. Kaapin siivous tarkottaa myös sitä, että voin raivata tilaa uusille ja älykkäämmille ostoksille myymällä hutiostoksiani kirppiksellä ja huuto.netissä.

Long story short: Nadja, mieti tarkemmin ostoksiasi.

Kuinka moni teistä viettää Älä Osta Mitään -päivää?

Kommentit:
pakostikkin vietän kun kipeenä olen :( Mutta hyvä idea, ite oon yrittäny pitää silleen että en osta mtn aina perjantaisin vaikka ois kuinka kiva juttu mielessä, täytyy vaan odottaa lauantaihin !
 
Ihan hyviä ajatuksia kyllä,itsekin huomaan etenkin vaatteiden kohdalla ostelevani vähän mitä sattuu ja mikä on ihanaa,vaikka ei ehkä tarvitsisikaan kyseistä tuotetta.Itse en valitettavasti tänään vietä älä osta mitään-päivää, kun olen kavereiden kanssa menossa kaupungille..
 
Mahtavaa, että joku bloggaaja vaivautuu miettimään kulutusjuttujakin :) Näytät hyvää esimerkkiä!
 
jee! toteutin älä osta mitään -päivää tietämättäni, tosin se oli helppoa, kun siirtyi suoraan koulusta tänne korpeen josta ei jaksa edes lähikauppaan lähteä, hyvä minä.
 
uuh osu ja uppos itseenikin tuo sun kirjoitus.... oon ihan samanlainen, nään jonkun kivan jutun ja kappas, PAKKO SAADA SE!!! Usein vielä käy sitten niin että se kyseinen "täydellinen" juttu ei ookkaan enää niin kiva kotona, tai tajuan etten oliskaan tarvinnu sitä.... ärsyttää itteni niin paljon, haluisin olla sellanen järkevä shoppailija joka ostaa vaan oikeesti kivoja ja laadukkaita juttuja ja jolla ei kaapit notku kaiken maailman rytkyistä joita ei edes tuu pidettyä. Ja kadehdin niitä joilla on selkee vaatekaappi ja jokainen vaate tarkkaan mietitty ja kaikki sopii keskenään. usein itellä ei mikään sovi minkään kanssa :( sun tekstistä inspiroidun minäkin, aion käydä kaapit läpi ja laittaa turhuudet pois jonka jälkeen alkaa uusi elämä tällä saralla (toivossa on hyvä elää)

Ja hei, tulipa vuodatus, mutta asian ydin siis se, että tajuan niin hyvin mistä puhut ja oon ite ihan samanlainen shoppailuholisti :D

T: Ällä
 
paljon saat ginasta alennusta ?
 
mun oli tarkoitus viettää.. mut sitten huomasin seppälän ovilla rekin 'alk.1e' ja sieltä bongasin lilan täydellisen topin nimenomaisella yhdellä eurolla omassa koossa, niin olihan se ostettava.

anteeksi.
 
Täällä vietetään Älä osta mitään -päivää! Harrastan ite liian usein tota rättien ostamista ihan vaan sentakia että se on 75% alennuksessa. Semmoset jää AINA käyttämättä ja kaappiin pyörimään ja tilaa viemään :(
 
etsä kyllä mitään uutta clutchia tarvii (=
 
Mä vietän aika useinkin älä osta mitään päiviä :) En vaan näe mitään järkeä siinä hullussa vaatteiden hamstraamisessa. Tykkään kyllä itsekin shoppailla ja teen joskus heräteostoksia, mutta yritän aina tehdä järkeviä ostoksia. En ihan oikeasti ymmärrä miksi joku tarvii kymmeniä samantapaisia villatakkeja, t-paitoja tai saappaita. Vaikka tuote olisikin kirpparilta/halpa/alennuksessa/ihan vitun tyylikäs niin silti sitä ei ole pakko ostaa, ihan kuten sanoit ;)

Rahat voi käyttää fiksumminkin, esim. matkusteluun :D
 
haha tunnistan itteni tosta tekstistä :D En ostanu mitää tänää! :>
 
Ihanaa sä olet vihdoin itsekin tajunnut mitä sulle on yritetty kertoa tässä jo tovin. Aiemmin vaan suutuit tästä aiheesta kaikille pikkasen(kin) kriittisille kommentoijille.

hei hieno homma! Maailma kiittää :)
 
Voin uskoa, että sulla on erityisen vaikeaa, kun kerran olet vaatekaupassa töissä. Miten helppoa onkaan kiikuttaa jokin kiva ja halpa vaate kassalle... :<
Et voi silleen vältellä kauppoja kuten jotkut mm. minä. Unohdin, että on tämä päivä, joten olen kirpparishoppaillut... Mutta ei kai sitä lasketa? ;D
 
MOI NADJA !

Blogisi on kiva ja oon seurannut tätä jo kauan, ei mulla oo mitään pahaa sanottavaa tästä, mutta tosta viimesestä ostoslistastasi... tarvitsetko muka tosiaan koko ajan usia laukkua? 'täydellinen pikkumusta, uusi laukku..' eiköhän noi kaikki sulta jo löydy jos mietit ! pikku mustaakin on aika turha ostaa jos ei sitä välttämättä tarvitse, sillä se on niin perus, yritä keksiä jotain persoonallisempaa niinkui tyylisi on ollut usein. jotenkin tuo ostoslistasi nyt vain laitto mut iha nauramaa että ihan ku sulta ei noita löytyis jossain muodossa edes.. ajattele nyt itsekkin vähän. tsemppiä silti blogin pitämiseen !
 
Mistä tuo taustakuva on? Ihana! <3

-Tiia
 
Luin tuon aloitustekstin ja katoin kuva ja meinasin kiehua raivosta kun silmiin osu nuo mustat bilekengät. Siis mitä helvettiä! sulla on mustia korkkareita vaikka muile jakaa ja meinasin tulla jo melkomoisen tarinan sulle kirjottaan mutta tajusin lukea postauksen loppuun asti. Hyvä että oot ruvenu miettiin tälläsiä asioita! :)
 
Täälläkin vietetään ÄOM-päivää, koska viime vuonna se pääsi unohtumaan.
 
voisin lahjottaa nokian laturin sulle varmaan... talo täynnä =D
 
Hyvä hyvä! Pointseja harkitsevaisuudelle!
 
Vietän aina ÄOM- päivää, paitsi lauantaisin ja sunnuntaisi. Silloin on lupa ostella Valtterilta niin paljon kuin haluaa.. Melko kannattavaaa ja koska en edes mene vaatekauppoihin, ei houkutuksia synny.. :)
 
Hups, unohtu! :D No mulla saattaa olla monia päiviä milloin en osta mitään, joten tuskin haittaa, että ostin jotain juuri älä osta mitään -päivänä. :D
 
Hienoja ajatuksia, rispektit nousee ihan silmissä! :)
 
mulla lähes koko aika sopis "älä osta mitään" teeman alle, paitsi sitten muutama poikkeus noin puolessatoista kuukaudessa. poikkeus vahvistaa säännön :D
 
Yks hyväksi havaittu keino on tehdä oikeasti lista siitä, mitä jo on :) Kun se vaatemäärä on oikeasti paperilla, niin oikeasti tajuaa ettei oikeasti enää tarvikaan juuri mitään, tai sitten myy vanhoja pois alta.
Läppärilaukun voi muuten suht helposti ommella itse, jos omaat jonkun verran ompelutaitoa :) Itse en ole kovinkaan hääppöinen ompelija, mutta tänään tein juuri itselleni suojuksen läppärille, joka suojaa läppäriäni melkeinpä paremmin kun sen mukana tullut. Blogiini pitäisi suht pian tulla kuvia ja mahd. tutoriaalikin.

Niin, täälläkin vietetään älä osta mitään-päivää :) viikkoa en oikein voinut, piti ostaa askartelutarvikkeita joululahjajuttuihin. Tänä vuonna teen kaikki lahjat itse.
 
En tainnut tietääkään koko päivästä, ennen kuin suunnistin Blogilistalle :DD Joten sen vuoksi tänään tuli ostettua smoothie =)
 
En viettänyt älä osta mitään- päivää, koska en tiennyt koko päivästä :D
 
voi ei oliko se päivä tänään? mää menin jo ostamaan itelleni limun ja karkkia :s
 
anonyymi: voi ei! pikaista paranemista :)

anonyymi: toivotaan että asia muuttuu meiän molempien kohalla :)

anonyymi: kiitos :)

envy: hahah, hyvä sinä! :D

anonyymi ällä: hahah joo, toivossa on hyvä elää :D

anonyymi: paljon se sulle kuuluu :)

jaenisjoplin: oliko se täydellinen sen takia että se makso vaan euron, vai ihan oikeesti täydellinen? :D

ella: niinpä :/

anonyymi: olisit lukenu postauksen loppuun asti :)

riikka: niin varmasti voi :)

nemariel: jee hyvä sinä! :)

anonyymi: ööh en kyllä oo suuttunu kenellekään. mun mielestä mun raha-asiat ei vaan kuulu teille :)

mari: no onhan kirpparishoppailuki shoppailua :D

anonyymi: olisit lukenu tekstin loppuun asti :D
siinä sanoin etten kyllä oikeesti tarvitse niitäkään :)

tiia ja janika: se tuli tän koneen mukana :)

anonyymi: hyvä että edes joku tajus lukea postauksen loppuun ennenku tuli tänne avautumaan :D

maria: :)

mertsa: ei teillä olis nokia n86:lle sopivaa laturia? :D

anonyymi: kiitos :)

anonyymi: valtteri on kyllä ihan paras! :)

emma: :D

anonyymi: kiitos :)

iris: :D

fee-: en kyllä uskalla alkaa ompelemaan läppärilaukkuani ite. siitä tulis katastrofi :D
jee kivaa ku saa askarrella joulujuttuja!

pandora: voi ei :D

anonyymi: sinäkin brutukseni :D

h-: :D
 
Itekki pitäs ostaa clutch! Näin Guessilla aika kivan Jumbossa. :>
 
no en mä vietä mutta en mä kyllä ole tänään mitää ostanu:)
 
Mä en viettänyt vaikka alunperin aioin. Tosin esim. vaatteita ostelen muutenkin välillä tosi harvoin ja nyt mulla ei ollut huomisiin pikkujouluihin minkäänlaisia vaatteita joten piti lähteä katsomaan jos löytäisin jotain. Virallisesti en kylläkään itse ostanut mitään mutta kuitenkin :D. Löysin aika kivan mekon ja niittileggarit.

Aika paljon kaupassa oli kumminkin porukkaa ja musta tuntuu että siellä oli paljon enemmän porukkaa kuin tavallisesti perjantaisin.
 
miten saat tost muistilapust tollasen pitkulaisen? :--D tai siis ku mul se on sellane tyhmän pieni vaik siin olis kauheesti tekstii ni sitä joutuu selaa sillai s:
 
Minäkin olen viettänyt älä osta mitään -viikkoa eikä ole edes ollut kamalaa :D Tää postaus oli jotenkin mieltä lämmittävä, mullekin tuli joku aika sitten sellainen herätys että nyt turhat rääsyt pois ja vähän lisää harkintaa! Ja suursiivouksen jälkeen olo on oikeasti aika euforinen :D
 
jee, go girl! :)
 
no en kyllä muistnut koko päivää, mutta eilen kun venasin leffaseuraa kiertelin vähän kampissa, mutta ei tehnyt mieli sovittaa mitään ja sitten annoin vaan sellasen lipevän myyjämiehen kiillottaa mun kynnen ja lähdin kävelemään raikkaaseen ulkoilmaan. Että eipä sitten tullut mitään ostettua. Ehkä muistin jotenkin alitajuisesti...
 
sun aiemman älä-osta-mitään-viikko-postauksen ansiosta ajattelin olla hieman yli viikon ostelematta ja sitten ostin kuitenki muutaman jutun ja vielpä älä-osta-mitään-päivänä, just how ironic is that?!!? :DDD
 
SAAT MULTA LATURIN
 
hyvä, että mietit näitä asioita! voi kumpa moni muukin niin tekisi. ostoshuumaa voi lievittää paremmalla omallatunnolla kirpparilla! :-)
 
nokian latureita löytyy varmaan joka kodista useampia, turha ostaa uutta, jos joltain kaverilta löytyy ylimääräinen! maailma pelastuu :-)
 
hyvähyvä, ihan oikeeseen suuntaan ot menossa :)
 
Jee, kulutuskriittisyyttä! :) Huippua, jos pidät tuota teemaa esillä enemmänkin. Saat ainakin yhden onnellisen lukijan lisää.
 
Mahtavaa pohdintaa!! Itselläkin tulee aina (päässä) kehiteltyä ostoslistoja kaikesta "tarpeellisesta", mutta se rajanveto tarpeellisen ja turhan välillä on niin hurjan vaikeaa välillä...koska kyllähän sitä ihmismieli keksii syyt vaikka minkä tarpeellisuudelle kun vain haluaa! :D
 
hei mistä toi sun tietokoneen taustakuva on hommattu vai ootko ite vääntäny? :o ihan sairaan söpö.
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]