Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

hyi

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

hyi

are you feeling fashionable?

torstai 2. heinäkuuta 2009

 

hyiTänpäivänen Oprah-jakso (joo, oon kipeenä eikä mulla oo parempaakaan tekemistä kun kattoa telkkaria) inspiroi mua sen verran, että päätin tehdä postauksen tupakoinnin lopettamisesta.
Moni teistä lukijoista tietää etten tupakoi. Te ette kuitenkaan tienny, että oon joskus tupakoinu.Alotin tupakanpolton joskus 14-vuotiaana ja syy tais olla "no ku kaikki muutkin polttaa" tai jotain vastaavaa. Yläasteella kaikki koulun cooleimmat tyypit juoksi joka välitunti koulun tupakkapaikalle sauhuttelemaan ja luonnollisesti jäi siitä kiinni ja istu jälki-istunnossa monesti.Media on tehny tupakoinnista niin coolia - kaikki siistit tyypithän tupakoi! Mm. Kate Moss maailman ihanimmassa Balmainin jakussa.
Nykyään oon sitä mieltä, että siistit tyypit EI tupakoi!

Kuitenki, yläasteen mukakovistelun ansiosta olin tosi koukussa tupakointiin! Pelasin sillon salibandyä ja olin cheerleader. Jäin valmentajillekin monesti kiinni tupakoinnista ja sain kauheet huudot.
Siihen aikaan saatoin salibandyharkkojen jälkeen yskiä niin paljon että oksensin. Mulla todettiin astma ja sain astmapiipun. Lääkäri yritti kovasti suostutella mua lopettamaan enkä luonnollisestikaan kuunnellu sitä, koska astmapiippu autto niin hyvin. Olin niin riippuvainen, etten osannu ajatella lopettamista tosissani..Asiaan tuli muutos. Talvella 2006 - just ennen kun täytin 18, sairastuin johonkin maailman kauheimpaan räkätautiin. Olin kaks viikkoa kotona ja kurkkuun sattu niin paljon etten pystyny kunnolla syömään tai puhumaan - tupakoinnista puhumattakaan.

Olin niin riippuvainen nikotiinista, että mua itketti ja kiukutti. Äiti sitten keksi ostaa mulle apteekista nikotiinipurkkaa ja nikotiinilaastareita. Käytin niitä sen 2viikon sairastelun aikana hyvällä menestyksellä, eikä mulla sitten paranemisen jälkeen edes tehny niin kauheesti mieli tupakkaa vaikka olinkin tupakoivien ihmisten seurassa.
Tietysti mulla oli vaikeita hetkiä - olin monesti tosi lähellä tupakan maistamista parin viikon "kuivilla" olon jälkeenkin, mut onneks sain äitiltä ja Eetulta tukea. Me ei sillon vielä oltu Eetun kanssa yhessä, mut me juteltiin mesessä ja se tuki mua sitä kautta kovasti :D

Puolen vuoden päästä tupakoinnin lopettamisesta en enää käyttäny nikotiinilaastareita, mut olin koukussa nikotiinipurkkaan :D
Siitä pysty onneks vierottautumaan tosi nopeesti, vaikka vieläkin, yli 3vuoden tupakoimattomuuden jälkeen ajattelen nikotiinipurkan makua lämmöllä :DMä en koskaan onnistu missään ja luovutan pientenkin vastoinkäymisten sattuessa, joten tupakoinnin lopettaminen on oikeesti mun elämäni saavutus! Oon niin sanoinkuvaamattoman ylpeä itestäni, koska tiedän miten vaikeeta tupakoinnin lopettaminen on.

Toivon tosissani, että tää kuumehöyryissä ja buranoissa kirjotettu postaus kannustaa edes yhtä teistä kokeilemaan lopettamista. Voin luvata että se parantaa elämää huomattavasti :)

Onko kukaan teistä onnistunu lopettamaan tupakoimisen? Olis kiva kuulla teiän tarinoita/mielipiteitä tupakoimisesta.

Kommentit:
Olen 16 vuotias ja en ole polttanut kertaakaan. Jo se haju ällöttää sen verran että en ees halua kokeilla. Mun mielestä just ne "cooleimmat" tyypit ei polta :)
 
moi!
olen kokenut vähän saman tarinan kun sinä, 7-luokalla taisin olla kun rupesin polttamaan, sen jälkeen taisin polttaa vakituisesti lukion 3 luokkaan asti, nyt 22 vuotiaana poltan silloin tällöin kun menen siidereille. En todellakaan enää harrasta "arkipolttamista" mulle tulee siintä paha olo, ja jotenkii väsynyt, kun sydän rupee pamppailemaan tuhatta ja sataa yhden röökin jälkeen. Mutta täytyy myöntää, hyvässä seurassa, hyvien juomien parissa tulee poltettua pari :)
 
oon 16-vuotias tyttö enkä oo ikinä edes maistanut tupakkaa, vaikka tosi monet kaverit polttaa, enkä aio ikinä maistaakaan. mun mielestä tupakoiva ihminen antaa itsestään tosi tyhmän kuvan ja sitäpaitsi haisee ihan helvetin pahalle :D
 
Täytän koht 19 ja ikinä en oo ees maistanu! Se haju on niiin kamala ;F Mist sait tupakkas ala-ikäisenä?
 
Ois muute kiva nähä kuvii just niist ajoist ku olit chearleaderi tai muutevvaa teini-ikäne.. :D
 
Mä en oo koskaan tupakoinut, ja oon päättänyt etten edes ikinä aio kokeilla. Mun mielestä ne ketkä polttaa, ei TODELLAKAAN ole mitään koulun "siisteimiä" tyyppejä - päinvastoin, luusereita pikemminkin. Esittävät vain kovia tyyppejä kun polttavat. Ja lisäksi mä en pysty olemaan ees sellasten lähellä jotka polttaa, koska se haju saa mut voimaan pahoin :D Mutta hyvä Nadja et sä oot lopettanut tupankanpolton, se on fiksu veto se! (:

ps. Voitko laittaa jotain kuvia ittestäs ku olit teini-ikänen tai niitä cheerleader kuvia? :D
 
Mun isä on polttanut melkein koko elämänsä ajan. Yhesti se oli jotain 8 vuotta kuivilla, sen jälkeen se poltti taas pari vuotta, sitten n. 3 vuotta taukoa, ja nyt se polttaa edelleen ja on luultavimmin koukussa nikotiinipurkkaankin. :< Ja sillä on ihan karsee tupakkayskä. Mulle myös selvis että mun isosiskot, tai ainakin toinen niistä polttaa ja sillä on vielä puolitoistavuotias pikkupoika! Ei kiva. Mulle itsellekkin tulee paha olo tupakoitsijoiden puolesta, sillä ne eivät luutavastikaan elä järjettömän pitkää elämää. Lopetan luentoni nyt tähän ! :D
 
Ite en oo koskaan edes kokeillut tai ajatellut kokeilevani. En edes sitä kuuluisaa yhtä kertaa. Yksikään kavereistani ei polta ja uskon, että jos alkaisikin polttaa niin välit häneen viilenisivät nopeasti. Tupakoinnissa mua ällöttää se haju, ärsyttää ne roskat ja pelottaa hengen lähtö. Koko typerästä tavasta puhumattakaan. Sen takia olenkin tosi ylpeä susta, että pystyit lopettamaan! Mieti, kuinka monta vuotta sait ikääkin lisää :D
 
en oo koskaan polttanu, en edes maistanu, koska en koe mitään tarvetta, enkä halua ja jo pelkkä tupakan haju on kamala. :>
 
En oo koskaan edes maistanut enkä maista. En jaksa saarnata kavereiden polttamisesta, mutta tuntuu kyllä kivalta, kun ne sanoo olevansa ylpeitä musta. Kaipa nekin jossain syvällä tietää, kuinka typerää on vetää paria sataa myrkkyä elimistöönsä.:)
 
Joo "poltinhan" mäki. Ajattelin sillon kans, että jos alkais polttaan niin ois tosi "cool". Poltin yhen kesän :DD Meni ehkä 3-4 askia yhteensä. Sit lopetin. En jääny koukkuun eikä kiinnostanukkaan enää polttaa :D nyt en polta enää ees juomasa ollesa. Siitä oon ilonen. Sitä meinaan sattu aina välillä :D
Muaki kuten montaa muutaki oksettaa jo se hajuki.
 
en polta.
mun isä polttaa, ja tän johdosta tupakan haju on mulle aika miellyttävä. tää ei todellakaan tarkota sitä että mun isä ois sauhutellu aina mun lähellä ja että vetäisin oikein aina henkeen kun joku polttaa lähellä. se vaa on sellainen tuttu haju. en halua maistaa, koska oon huomannu miten vaikeaa siitä on päästä eroon ja kaikki miten se ulkonäköönkin vaikuttaa ja etenkin terveyteen.
tää oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos! :)
 
Hyvä postaus!

En polta, oon maistanu joskus yläasteella kerran ja todennu että ei oo mun juttu. Silloin kyllä kaverit poltti ja mäki sitte passiivisesti, ku olin niitten kans monesti tupakkapaikalla hengittelemässä niitä savuja. Äiti ja sisko polttaa ja isäki on kai joskus polttanu. Kavereista kuitenki suurin osa taitaa olla savuttomia. Joskus tekee kyllä mieli (etenki vaniljasikarit tuoksuu niin hyvälle), mut tiiän että luultavasti tukehtuisin siihen savuun, joten oon antanu olla :D

Nykyään kun urheilen aika paljon, ei tulis mieleenkään alottaa jotain röökailua. Saanko muuten kysellä, missä joukkueessa oot cheerannut? ;)
 
tätä oli kiva lukee !
hyvä että sait lopetettuu ;-)
GO NADJA !
 
Hyvä että keksit tehä tälläsen postauksen vastapainoks kaikelle muulle :)
Mäkin kuulun niihin jotka ei ole ikinä maistanutkaan. Enkä tiedä pitäisikö siitä olla kovin ylpeä tai ei, oon vaan päättäny et en haluu polttaa kun siihen menee kaikki rahakin. Hienoo että oot antanu joidenkin auttaa sua lopettamaan, kun yleensä toisten saarnat siitä, että pitäs lopettaa tupakointi, ei kiinnosta.
 
Oon 14-vuotias enkä oo ikinä kokeillu polttamista ENKÄ KOKEILE. Omistan omakeksimän päihdesormuksen, mikä on lupaus etten tule ikinä edes kokeilemaan tupakoimista tai huumeita + en juo alkoholia ennen kuin oon täysi-ikäinen.

Eli se sormus on omasta halusta. Sen jälkeen kun mun kaverit on kuullu siitä sormuksesta, niin muutama muukin on hankkinut samanlaisen. Ihanaa kun omat kaveritkin on samaa mieltä siitä asiasta. :)
 
Tosi kiva tämmönen postaus, ja hei kuules, kuvia kehiin sun ylä-aste ajoilta! :--)

ps. ii oot niin sulo!
 
Kaikki muut luokaltani polttivat paitsi minä ja yksi toinen tyttö ja meitä vähän hyljeksittiin sen takia :p
 
Mun poikaystävä lopetti tupakoinnin noin biiden vuodenn polttamisen jälkeen ja olin siittä kovin ylpeä. Oltiin yhdessä puhuttu siittä sen lopettamisesta pitkään ja sitten se lopetti ja kaikki meni mainiosti. Se oli reilu 2kk polttamatta kunnes suutuin sille ja jätin sen. Sitten se alotti taas. Nyt ollaan taas yhdessä ja puhutaan taas sen lopettamisesta. :D
 
Olen polttanut nyt 2 vuotta, ja on siinä välissä ollut taukojakin. Kaikki ystävät polttaa, poikaystävä onneksi ei, harrastuspiireissäni kaikki on aikataulutettu tupakoitsijoille (=enemmän taukoja) ymsyms en vaan osaa lopettaa. En osaa haluta lopettamista vaikka kuinka pitäisi.
 
Poltin ihan huolella vielä 3,5 vuotta sitten. Sitä ennen olin poltellut noin kahdeksan vuotta.
Kaikkeen tuli muutos kun tulin raskaaksi :)
Olen todella ylpeä itsestäni vaikka joskus tulee baareissa polteltua (harvoin) vaikka se on oikeesti todella pahaa :X
 
ite oon maistanu pari kertaa ja mua vähän hämää ku ei se ollukkaan niin pahaa ku olin kuvitellu ;) mutta tiedän sen etten tuu ikinä säännöllisesti tupakoimaan.
mut toi on kyllä hieno saavutus kun on saanut lopetettua!
 
En ole koskaan polttanut ja enkä koskaan aiokaan, koska minulla on kanssa astma ja enkä pysty sietämään tupakansavua. Parasta valistusta lapsena oli se kun ulkomailla kaikkialla sai vielä polttaa ja jollakin lentokentällä meinasin tukehtua kun se savu yskitti niin paljon. :/ Vaikka minulla yläasteella melkein kaikki kaverit poltti, niin kukaan ei koskaan tarjonnut minulle koska eivät halunneet minunkin jäävän koukkuun. :D

Mun melkein pitäisi linkata tämä kaverille, joka on vuosia yrittäny lopettaa tupakanpolton ja aina sortunu.

Ja mäkin olen joskus yskinyt niin paljon, että olen oksentanut. Se ei ole kivaa. :/
 
Mä tupakoin joskus 16-vuotiaana puol vuotta päivittäin, mutta mulle ei ollut mikään ongelma lopettaa sitä. En koskaan ees tykänny siitä, mutta tein sitä silti. Täysikäsenä poltin satunnaisesti baarissa kavereiden röökejä. Nykyään en edes koskis ja hyi kamala jos tupakointi tulis taas baareissa lailliseks :S
 
kiitos tästä postauksesta! ihan mahtava!
ps. olisi kiva nähdä kuvia kun olit cheerleader :)
 
Mä en ole ikinä kokeillut tupakkaa, eikä houkuttele. Haju on kamala, hampaat kellastuvat, iho huonontuu ja olen lisäksi nähnyt ala-asteella eräässä tupakkavalistuksesta, millaiseksi keuhkot siitä menevät. HYI.
En näe siinä lisäksi mitään järkeä, että vetää satoja myrkkyjä henkeen huvin vuoksi.
 
onko sulla siis vieläkin se astma ja joudutko siis vieläkin käyttämään astmapiippua? :o
 
Ai niin ja siitä oon huippu ylpee, että ekan kerran kun kokeilin tupakkaa 14-vuotiaana niin tungin tupakan väärin päin suuhun :DDDDD Oon oikeesti ylpee siitä, että en osannut "käyttää" sitä ällötystä oikein :D
 
sitä kuulee lähes joka päivä koulussa et ' ei vittu tänää mä lopetan' ja sit viel kahen kuukauden päästäki vielä polttaa samallailla. Kyl se on vaikeeta lopettaa, mut miks ees alottaa?
 
Olen nyt 13, kohta 14, juuri tässä iässä kun moni jää koukkuun. Mm. entinen paras ystäväni alkoi polttamaan ja juomaan (ekan kerran kokeiltuaan kuulutti sen koko koululle..), mutta mua ei kiinnosta. Ja sitten tapasin kerran yhen kivalta tuntuvan pojan. No, eipä kiinnostanut enään kun huomasin että tyyppi polttaa. Tarjosi minullekkin, sanoin etten polta, ja se katto mua ihan niinkun se olis jtosi järkyttyny siitä. :D Eipä oo enään pidetty yhteyttä...
 
Poltin noin 15-18,5 vuotiaana, ja sit lopetin. Kiinnostuin pojasta/miehestä joka ei polttanut (oli lopettanu muutama vuos sitte) enkä sit itekkään halunnu polttaa. Ei tehny tiukkaa, söin pari päivää nikotiinipurkkaa ja that's it :)
 
Kerro jotain cheer-urastas! Kauan harrastit, missä seurassa ja joukkueessa, miks lopetit ynm? Ite harrastan tälläkin hetkellä ja mua ärsyttää kun ihmisillä on siitä lajista niiiin väärä kuva.
 
Itsehän olen astmaatikko ja poltan pari askia viikossa :-----D Tupakoinnista tulee hirveän nopeasti tapa. Mulla se on stressin lievitystä ja sitä tapaa että voi tehdä _jotain esim. odotellessaan bussia. Ja luonnollisesti terassilla istuessa menee helposti se aski.

Johtopäätös: Olen luuseri, joka kuvittelee olevansa cool :D

Ei vaan hieno juttu että sait lopetettua! Oon ite yrittäny ja sorrun aina uudestaan.
 
Itse poltin kun olin ylä-asteella ja se oli niin coolia mennä nurkan taakse polttamaan parit tupakit.Jälkeenpäin kun ajattelee se oli vain massan mukana menoa.Rohkeampaa olisi ollu olla polttamatta.
Haluaisitko tehdä postauksen itsestä kun olit ylä-asteella ja silloisesta tyylistäsi? :)
 
Mäkin olen kovasti tupakoimista vastaan, mutta sorrun silti itse joskus vähän polttelemaan. Joskus nuorempana (about 12v) poltin jonkin aikaa vähän vakituisemmin, koska olin olevinani hirveän cool, sitten tajusin että vittu mä olen tyhmä enkä enää polttanut. Sen jälkeen poltan lähinnä vaan sillon kun oon juomassa, se jotenkin tulee siinä sivutuotteena - tosin, vaikka olisin juomassa eikä mulla/kellään mun kaverilla (lähinnä jälkimmäisellä, en ikinä osta ite tupakkaa) olis tupakkaa, en mä sitä tarviis.
 
Kerran oon maistanu ja aika paskalta maistui :D

Mulla on stoori mun mummusta, joka on ketjupolttanu varmaan 20 vuotta :P Pienenä jo tein sen kanssa diilin, että jos tää tutteja ylipitkään käyttänyt pääsee eroon tuteista, nini mummukin lopettaa tupakan :P Multa jäi tutit siihen iltaan, mummu jatko polttamista vielä tähän vuoteen asti... :P

Se lopetti sillä tavalla, että meni keskussairaalan osastolle viideks päiväks kokeita varten (ihojuttuja, ei onneks vakavaa) eikä ottanu sinne tupakkaaa mukaan. Se kelaili siel et joo, ihan hyvinhän tää menee, ei tee mieli. Sit yks yö sille tuli hirveen paha olo, rintaa paino, ahisti, se luuli saavansa infarktin ja meni yöhoitsun pakeille. Sepäs sit anto pelkäävälle mummulle nikotiinipurkkaa ja sehän sit autto :P

No, mummu sit pysy erossa tupakasta ja otti välillä pahaan oloon tota purkkaa, mut pääsi lopulta siitä eroon, ja on puhunu, ettei hirveesti ees oo tehny mieli, käsillä vaan haluais välillä tehä jotain käsillä kun istuu parvekkeella ja kesällä kuulemma olis kiva nautiskella.. Mut se meinaa pysyä erossa, on jo huomannu miten ruoka maistuu paremmalta ja henkikin kulkee tehokkaammin. :)

Hyvä et edes joskus lopettaa ku ei millonkaa, vaikka liian kauan se sitä jo harrastiki :P Hirvee rahansäästöhän seki on.
 
Mä oon 16v Enkä oo koskaa maistanu tupakkaa (aika hyvä saavutus koska kaikki oikeesti kaikki meijä luokalta polttaa) joskus ala-asteella joku kaveri tarjos mulle tupakkaa, mutta ei sillonkaa oikee kiinnostanu.. Se on kyllä hauskaa ku meijänkoulussa sallitaan purkansyönti tunnilla niin aika moni tekee tätä niin ne polttaa välitunnilla tupakkaa ja sitte tunnin aikana vetää nikotiinipurkkaa.. Ei mikää kauheen hyvä yhdistelmä.
 
En ole maistanukkaan. On tullu niin suuret traumat lapsuudesta kun äiti on polttanut,ja inhosin sitä hajua ja kaikkea :D En ole koskaan, edes nuorempana, pitänyt tupakoitsijoita kovin järkevinä tai cooleina. Toki ei voi yleistää että tupakoitsijat olisivat jotenkin tyhmiä, heillä on vaan ihan erilainen ajattelutapa tästä elämästä kuin meikäläisellä. Kun ei edes oma terveys tuon enempää kiinnosta :<
 
Heh, mäki oon onnistunu lopettaan tupakoinnin ! :D No en.. tai siis ei sitä varmaan voi laskee. 16 vuotiaana aloin polttaan, osaks kun poikaystäväkin poltti. Poltin suunnnilleen joku 1-6 tupakkaa päiväs, eli en paljon mitään. Oisin halunnu polttaa enemmän mut mulle tuli siitä jotenki niin huono olo (sillee henkisesti..) etten pystyny. :D Enkä oikeestaan muistanutkaan. Sellasta jatku n. vuoden et poltin melkein päivittäin vähän.

Nyt en oo pariin vuoteen polttanu paljo mitään. Yli vuoden oli silleen etten polttanu lainkaan selvinpäin ja tosi harvoin kännissäkään. Nyt oon taas vähän ruvenu polttaan, muutaman viikos. En tykkää erityisemmin mutta joskus vaan tekee vähän mieli ja sit se pitää polttaa loppuun ku on jo alottanu. :D Poikaystävä on nyt taas lopettamas ni en mäkään varmaan enää. Eli en oo koskaan jääny mitenkään riippuvaiseks, enkä tykänny muutenkaan. Ainoostaan kännis tykkään, ku sillon ei tuu sellasta huonoo oloo.
 
wow ! great :)
 
Itse poltin ekan tupakan viidennellä, nyt menen kahdeksannelle, poltin alussa säännöllisesti mutta en jäänyt koskaan koukkuun loppullisesti. Pystyin aina lopettamaan ku siltä tuntu. Nykyään poltan vain kun joku tarjoaa tai kun tekee mieli ja viikonloppuisin. Toinen pappa kuoli keuhkosyöpään ja nyt toinen pappa on 63 ja sydän ei enää pelää ja polttanu 15 vuotiaasta tupakkia, joten minä en ainakaan halua pilata elämääni tupakoinnilla. - Nnipa
 
mä oon 16wee enkä oo koskaan ees maistanu tupakkaa. musta ihminen saa pilata terveytensä jollain muulla tavalla kuin tupakalla.
nostan sulle hattua kun oot saanu lopetettua ja viel kumarran sulle tästä postauksesta! ihan älyttömän hyvä ja opettavainen=) kiitsa blogista ja paranemisia!
<3:san
 
drug free lifeeee mulle! hieno saavutus sulta kyllä, tai ihan keneltä vaan kuka tollasen saa lopetettua. pitää nostaa hattua, paitsi et mulla ei ole hattua, hehe
 
Onnea! Moni ei samaan (ikävä kyllä) pysty.

Olen 19 ja olen maistanut tupakkaa, hetken sitä poltinkin yläasteella kun se oli niin supercool mukamas. Pyh. Onneksi en jäänyt koukkuun ja tajusin että olenpas tyhmä.

Niin typerää, kun suurin osa kuitenkin aloittaa vain sen takia, että "kaveritkin polttaa" tai "haluun olla suosittu". Se ei automaattisesti todellakaan tarkoita sitä ja mitäs sitten 10 vuoden päästä kun kaveripiiri yms on muuttunut täysin ja sitten et voikaan lopettaa. Fail.

Ja pitää vielä todeta, että naiset jotka polttavat raskaana ollessaan vois vaikka köyttää ankkuriin ja pistää rapujen ruuaks. Ärsyttää nytkin yks niin itsekäs tapaus joka ei edes ole nikotiiniriippuvainen - polttaa vaan siksi että se on niin cool ja sit on uus elämä vatsassa. ARGH.
 
Joo, toi pistää muakin vituiks jos näkee raskaana olevan naisen polttelevan. Eräällä foorumilla äitiyskeskustelussa oli vakkarikeskustelijana tyyppi, joka odotti toista lastaan ja poltteli surutta, selitit et kun ei se ekakaan lapsi oo näyttäny kärsineen siitä... >_<
 
pakko sanoo, et tää oli TOSI hyvä postaus!!
 
kaveriporukassa kaikki polttaa ja siinä mukana on tullut aloiteltua polttaminen, nyt olen lomaillut tätini perheen luona ja viiteen päivään en ole polttanut! tosi hyvä fiilis tästä, mutta vielä on askia jäljellä ja varmaan tulee ne polteltua.
 
Mun ystäväporukassa polttaa ihan jokainen. Ja voin sanoa että (vaikkei ne itse myönnä) niin aloitussyy on ollut just toi että on niin "cool".
Mut mä en polta ja pidän itteeni tosi vahvana ihmisenä kun siis olen ihan oikeasti ainut. :D Tietysti baaripoltan joskus jos oon ihan täysissä mutta en koskaan selvinpäin, JA yksi syy tähän on aina ollut raha, kun musta on vaan niin ihana ostaa jotain hyvää juomaa tms. hanabissen sijaan ja tietysti on mulla vaatteitakin verukkeella "nokumäenpolta".
Ja en koe enkä ole koskaan kokenut mitään sosiaalisia paineita ton asian takia, kun muut menee ulos tupakalle niin mä meen mukana, ei mun tarvi polttaa.

Tosi hyvä että oot lopettanut, pari mun ystävistä sanoo että jos ne nyt sais valita niin ne ei koskaan ois alottanut sitä koska lopettaminen on niin vaikeeta. =)
 
oon maistanu kerran tupakkaa, ei se ollu mitenkää ihmeellistä mut en polttas vaik mulle maksettais siitä! tosi ällöttävää ja ku miettii mitä myrkkyjä saa sen takii elimistöö ni voin suoraa sanoo et hyi helvetti :d ja hengistyksen hajuki on varmasti hurmaava + muut haitat.
 
olen tupakoinut yläaste aikoina, mutta lopetin. tupakointi loppui siihen, kun poikaystävä tokaisi että haisen hirveälle tupakoinnin johdosta ja että hän ei pidä polttamisesta yhtään. oltiin silloin seurusteltukin kyllä vasta ihan muutama päivä :D se silti sai mun ajatukset muuttumaan. ei ollut helppoa lopettaa, ja pieniä lipsahduksia kävi, mutta nykyään vihaan tupakkaa ja sen hajua.

nykyään muuten kun ollaan seurusteltu kolme vuotta, niin osat on toisin: poikaystävä on ruvennut polttamaan ja minua ärsyttää se suunnattomasti, varsinkin se haju :c

aijuu! ja piti vielä mainita, edellispäivänä poltin tupakkaa (huvin vuoksi) yli vuoteen. meni pää pyörälle! :D
 
niinhä minäki joskus sanoin että en polta enkä ikinä tuu edes maistamaan. HYVÄT IHMISET, ette työ voi sanoa niin. minäki vannoin kautta kiven ja kannon ja nyt oon polttanu reilut kaks vuotta, en siksi että olisin cool vaan siksi että olen koukussa. ja hyvä nadja, sinun elämääs ei pitäs hetkauttaa jos joku teini vetelee poskisavuja nurkan takana, se on sitä wnb cool juttua.
 
oih hyvä että pääsit irti! :) mä en oo ite koskaan /enkä aio.
 
Itse olen polttanut noin 5 vuotta. Edelleen oon sitä mieltä, että en ole riippuvainen tupakkaan (nikotiiniin). Ennemminkin se on vain todella paha tapa, josta on hankala päästä eroon. Tuntuu samalle asialle, kuin lopettaisi hampaiden pesun aamuin illoin. Siihen tapaan vaan on niin tottunut.

Lopettamista olen harkinnut useasti, mutta sen lopettamispäätöksen täytyy tulla oikeasta halusta lopettaa. Ei siis niin, että kokeilempa nyt. Ainakin näin inun tapauksessani :)
 
Ihanaa lukea, että on paljon muitakin nuoria jotka ei ole edes kokeillut. Mun mielestä tässä on myös menty koko ajan parempaan suuntaan, ainakin musta tuntuu että nuoret ei enää niin paljoa ihannoi tupakointia.

Ja eräälle anonyymille: täytän tänävuonna 21v, enkä ole koskaan kokeillut tupakkaa. Veikkaisin että pystyn 100% vannomaan etten edes tule kokeilemaan. Tunnen itseni enkä ymmärrä mistä himo tupakkaan voisi yhtäkkiä tulla. kai se aika pitkälti niin on, ettäkun on teini-iän yli päässyt polttamatta, niin riski aloittaa on todella pieni.
 
Voi kuinka tramaattista :---D
 
mä oon polttanu tosi pitkään ja nykyään menee se aski päivässä =( mä rakastan tupakoimista, niin tyhmältä se kyllä kuullostaa. Joka päivä kyllä tulee mieleen et pitäskö lopettaa mutta ei se mihinkään johda, maybe someday! oon yrittäny joskus lopettamista mutta ei mulla sillon ollu itellä aikomustakaan luopuu tupakasta pysyvästi joten ei oikeen onnistunu.
 
kiva postaus, erilainen:)
 
Ite en oo koskaan edes maistanut... Poikkiksen isä lopetti syömällä normipurkkaa - aina kun alko tekee mieli tupakkaa, se söi jenkkiä :D
 
mulla on pari kaveria, ketkä polttaa vaan baarireissulla. se on musta ihan v*tun typerää, miksei voi polttaa sit kunnolla, jos ylipäänsä pitää polttaa... oon kyl sanonu niille, etten ikinä olis uskonu niistä, ja toinen tais kuunnella, ku se on sen jlk polttanu kaks kertaa baarireissulla.. ja toinenki polttaa aina silloin, ku mukana on joku vakkaristi poltteleva, keltä saa pummia röökit. :D tosi naurettavaa, mut tää on mun mielipide, ehkä kyseinen hlö on omasta mielestään fiksu :)))
 
hyvä postaus oli! mä en röökiin kyllä koske pitkällä tikullakaan D---;; ehkä siks koska harrastan samaa mitä säkin olet näköjään harrastanut, eli säbää. Keuhkojen huonoks meneminen siinä lajissa on aika huono juttu XD

mut tsemppaava postaus varmasti tupakasta eroon haluaville! joskus näitäkin on piristävä lukee (:
 
Joo no mustakin se on vähän idioottimaista polttaa vaan jossain baareilemassa, miksei sitten muulloinkin?

Ja mä olen varmaan yhteensä kaksi tupakkaa polttanut nuorena, kokeilla piti ja siihen se jäi. Hyi yäk.
Yläasteen jälkeen toisessa koulussa yks kaveri poltti eikä se kait niin huolehtinu hampaidenpesustakaan.. Voi järkky, meinasin monesti oksentaa kun se hönki mulle jotain tai kuiskas.. Oikeasti, miten tupakoivan ihmisen suu löyhkää!! En tästä syystä ottais miestäkään joka polttaa, kun se haju kuitenkin tarttuu ja sellasta sit pitäis pussailla.. Pinnallista.. paheita saa olla muuten, mutta niin ettei siitä ole itselle haittaa:)

Kait se on vaan se sosiaalisuus siinä, kun jengi menee tupakalle ja halutaan mennä mukaan ettei jää ulos porukasta.. Näin "vanhempana;)" sitä kyllä osaa jo ajatella sen verran, että se on vain ällöttävä tapa, samoin kuin sekin että toiset vetää överit ja yrjöää baarissa pitkin vessan käytävää:) Noloa..
 
tä oli hyvä postaus, erilaine ku sun postaukset yleensä :) oon 15 vuotias, en oo ikinä maistanu tupakkaa ja oon luvannu itelleni etten tuu maistamaankaan, koska mua kuvottaa se haju ja musta tupakoimisessa ei ole mitään hienoa. musta teinisauhuttelu on lähinnä säälittävää :D.
 
oon yrittäny ite nyt varmaan valehtelematta 20 kertaa lopettaa, mutta en vaan millään pysty siihen. nyt taas yritys menossa mutta ei oikeen näy valoa tunnelin päässä :s
 
Vähän erilaista näkökulmaa: poltin säännöllisen epäsäännöllisesti varmaankin n. 8-9 vuotta. Puoltoista vuotta sitten lopetin, ja se kävi mielestäni tosi helposti (tiedän toki, että kaikille se ei oo helppoa), ilman purkkia tai mitään. Sen jälkeen en oo maistanutkaan, mut tykkään kyllä edelleen tupakan hajusta. Olin ajatellut aloittaa sit joskus mummona kessuttelun uudestaan, mutta tällä menolla taitaa olla laitonta koko tupakka sit kun oon mummo :) Hö. (Täytyy sit varmaan keksiä jotain muuta..)
 
mä kans poltin teininä ja lopetin just ennen ku täytin 18. mun sisko poltti kans ja kun se lopetti n. 1kk ennen mua, mulle tuli sellanen ahaa elämys. en haluu enää polttaa ja tuhlata mun rahoja. oli onneksi sisko siinä tukena, mutta heikkoja hetkiä tuli ja tulee vieläkin. sitä muistaa aina sen tupakan kivan tavan, mutta ei se oo oikeestaan mitään muuta kuin kullattu muisto.

lopetin ihan seinäään ilman mitään nikotiinijuttuja, ja se oli silleen aika helppoa fyysisesti, mutta henkisesti kauheeen haastavaa :D
 
Heipsa. Tää postaus avas mun silmät. Poltan tupakkaa melkein joka viikko, omistan usein omia askeja ja olen vasta 15-vuotias. Ennen se oli vaan satunnaista tupakointia joskus se ylty ihan säännölliseksi, mutta selätin sen kuitenkin. Yleensä mä en välitä jos ihmiset tulee lässyttään mulle syövästä ja tupakan haittavaikutuksista, vaikka ne on täyttä totta. Hoen itselleni aina että 'tän askin jälkeen mä lopetan'. Näin ei oo tietenkää ikinä käynyt. En oo halunnu myöntää itelle riippuvuuttani. Oon huomannu itessäni hirveen äkäsiä puolia ja äyskin kaikille. Mun on pakko saada 'hermosavut' aina jos pistää vituttaan joku ihminen tai asia. Jotenki mä hukutan vitutuksen tupakkaan? Jotenki just tää postaus aukas mun silmät, vaikkei tässä ollut sanaakaan syövästä (ainakaan en huomannut?). Mä tajusin että on vaan parempi lopettaa, ihan itsensä kannalta. Ite en ole kokeillut nikotiinipurkkaa tai -laastareita, no mistä niitä saisinkaan, kun olen alaikäinen? Kaiken lisäksi, mun vanhemmat ei tiedä että poltan, enkä nykyään edes jaksa välittää hajuista, en jaksa tuulettaa vaatteita ettei äiti haistais, ihan sama. En jaksa enää välittää, koska mä tiedän että vaikka äiti sais hirveen slaagin jos kuulis että mä poltan, selviäisin kyllä sit siitä. Itse olen tanssija ja nyt kesälomalla en ole päässyt tanssimaan kovinkaan paljon, koska tanssikoulu on remontissa koko kesän. Mä olen polttanut kesälomalla ihan hulluna, yhdessä illassa jopa 18 röökiä? Saattaa kuulostaa ihan skitsolta, mähän olen vasta 15! En halua heittää hukkaan terveyttäni tai ylipäätään elämääni. Joka toinen kuolee tupakkaan ja mun ajatukset tupakka kädessä on joka kerta 'kerran sitä eletään' 'voihan porkkanaankin tukehtua' 'sama polttaa, en kuitenkaan satu siihen joka toiseen joka delaa'. MÄ OLEN TYPERÄ JA NAIIVI JA DORKA JA AIVOTON. Ja nyt mä sen ymmärrän. Kiitos sulle Nadja ihan hirveesti =) Nyt vaa peukut pystyy että pystyn tähän. Kiitoskiitoskiitos, senki enkeli <3
 
mä oon polttanu parin vuoden ajan silloin tällöin, joskus harvemmin joskus monta tupakkaa päivässä, mut en oo koskaan jääny varsinaisesti koukkuun:o
 
´Mua "kosketti" eniten täs jutus toi lause Mä en koskaan onnistu missään ja luovutan pientenkin vastoinkäymisten sattuessa , nimittäin itestäniki tuntuu aina siltä : (. Mut oot ainaki blogis perusteella tosi hieno ja kannustava ihmine, vaikutat aika täydelliseltä! Ja tää tupakkatarina, taas yks hyvä syy kunnioittaa sua : ). Oot ihana!<3
 
No alotin polttamisen joskus viime kesänä ja lopetin pari kuukautta sitten, mulla vaa yht äkkiä tuli päähän semmone 'ei mun tee mieli enää röökii,mitä helvettiä?' juttu.. EN tiiä mikä mut sen jälkee en enäää ees pysty olee tupakoitsijoiden lähel, maistoin kerran päissäni röökii lopetukse jälkee ja melkein tukehduin, en saanut edes henkeä tai mtn.. Että lopettakaa se :DDD !! btw, oon 15.
 
ooot niin paraas<3<<3<3
 
Mmjep. Itse olen polttanyt nyt joku 4 vuotta tupakkaa. Alussa melko epäsäännöllisesti, mutta nyt viimeisen vuoden on mennyt aski, tai yli, päivässä. Eli about 20 röökiä.

Oma nykyinen poikaystävä ei polta, eikä ole itse edes maistanut koskaan, vaikka on jo 20 vuotias. Kovasti se koitta mulle sanoa että lopettaisin, mutta jotenkin mulla itellä on semmonen fiilis, et miks ihmeessä. Tai jotenkin tuntuu vaan siltä ettei halua. Ja siitähän se lopettaminen lähtee: omasta halusta ja motivaatiosta.

Tiedän että mun pitäisi lopettaa.. Olen sitä yrittänytkin, mutta aina epäonnistunut. Jotenkin tulee vaan semmone fiilis, ettei jaksa enää edes yrittää, koska kuitenkin epäonnistuu. But we will see.
 
Tupakan savu aiheuttaa sellaset kakomiset ja yskät, etten todellakaan halua kokeillakaan. En myöskään pidä ajatuksesta, että vahingoittaisin ympärilläni olevia ja tuhoaisin ties mitä sademetsiä... Kaveripiirissäni on muutamia, jotka polttaa ja ne haisee ihan kamalalle =D Pari ystävääni on polttanut ja ne varmaa tappais mut jos kokeilisin =) Ei sillä, rööki ei tosiaankaan oo mun juttu, enkä oikeastaan usko, että se on kenenkään muunkaan juttu.

Tää oli hyvä aihe, pointsit lopettamisesta! =))
 
Ite poltan tupakkaa - valitettavasti ehkä joidenki mielestä. Mä en tosin ees halua lopettaa tupakoinnin polttoa, tupakilla ravaaminen ja sen polttaminen on jotenki nautinnollista mulle, mikä saattaa kuulostaa tyhmältä :D

En kyl tosiaan oo niin kauheesti loppujen lopuks tupakkiin koukussa, esim. pystyn ihan helposti oleen työpäivät (6-8 h) polttamatta.

Kerran kyllä koulussa kauhistelin yhtä vanhempaa naista, joka aina ku sattu samaan aikaan tupakalle niin yski aivan älyttömästi ku poltti tupakkaa, oikeen semmosta räkästä yskää ja tuntu välisä että tukehtuuko se siihen. Siinä vaiheesa kyl rupes iteki miettimään että kannattasko se polttaminen lopettaa jos se tekee olon noin tuskaseks??
 
Omasta mielestäni se on yksi tyhmimmistä asioista, minkä voi itselleen tehdä. Oma isoäitini poltti yli 35 vuotta ja lopulta polttaminen koitui kohtaloksi ja hän nukkuin pois tammikuussa. Lisäksi hän ehti sairastaa kaksi todella pahaa syöpää - ja kaikki kiitos tupakoinnin. Osittain tästä syystä, osittain varmaan vanhempieni esimerkistä, en voisi ikinä kuvitella edes maistavani tupakkaa.

Alkoholin juonnin ymmärrän vielä jotenkin, vaikken perhetaustoista johtuen sen juonnista suuremmin pidäkään, mutta tupakointi on asia, jota tuskin ikinä ymmärrän. Juuri tuo "kun muutkin polttaa" on todella usein syy aloittamiseen ja jos oikeasti joskus haastaa polttavia kavereita selittämään tupakoinnin aloittamisen syytä, todella harvoin mitään oikeasti tulee mieleen.

Olen todella onnellinen puolestasi! Tupakoinnin lopettaminen on todella vaikeaa. Tiedän lukemattomia ihmisiä, jotka ovat yrittäneet - tuloksetta. Vaatii todella vahvaa itsekuria pystyäkseen lopettamaan. Ja kiitos tästä postauksesta! Toivottavasti joku oikeasti inspiroituu lopettamaan tämän jälkeen! :)
 
meidän kotipaikkakunnalla myydään muutamassakin paikassa tupakkaa alaikäisille, ja se on harmittavaa, kun tottakai nuoret menee sitä ostamaan, vaikka se vähän enemmän maksaakin kuin tavallisesti.
 
tosi hyvä postaus nadja ! (: ite oon 14 ja yhen kerran maistanu, siihen se sit jäi. Pelaan itekki säbää ja must tuntuu et jos joku meijän jengist polttais nii valkut postkis sen pihalle. Rööki on must vaan niin turhaa ja ällöö ja ja ja ... kyl meijänki koulussa ne "cooleimmat" käy nurkan takan tupakal, mut ku käytäväl kävelee vastaan nii se haju on jotain käsittämättömän hirveetä! mun kaveri porukas kukaan ei polta ja juodaanki tosi harvoin. oon ylpee sust et pystyit lopettaa (:
ps. mäki tahon nähä sun yläaste aikast tyllii ja säbä & cheelridin kuvii, oot varmasti luv <3
 
Olin 13 kun pikkusisareni sairastui syöpään. Jostain tv:n antamast kuvasta varmaan päätin että röökihän siihen auttaa, vaikka olin päättänyt olla yksi niistä, jotka eivät edes maista. Istuskelin naama itkussa pihalla ja sytytin seuraavan edellisen natsasta. Samaan aikaan olin sm-tason yleisurheilija.

Sisko leikattiin parin vuoden päästä ja mietin että josko lopettaisin ja kuinka hyvä urheilija olisinkaan jossen olisi polttanut mitään. Lopulta minullakin todettiin astma, ja kun sisko tosiaan voi hyvin enkä polttanut enää muuta kuin sen vuoksi että TEKI MIELI, päätin lopettaa. Ihmettelen edelleen millä tahdonvoimalla se lopulta silloin loppui, mutta kun astma paheni pahenemistaan, lopetin myös juopotteluun käyntiin liittyvän polttelun. Eipä ole ambulanssilla viety astman takia sen jälkeen :--)
 
Poltin ensin epäsäännöllisen säännöllisesti, kunnes siitä tuli hyvinkin säännöllistä ärsyttävän työpaikan takia. Koska asuin ulkomailla, ei kukaan tuttu tietäny asiasta. Poltin talossa sisällä, koska kaikki muutkin niin teki.
Lopulta (olin polttanu vakituisesti ehkä puol vuotta) tajusin onneks kuinka typerää se on ja lopetin. Tossa vaiheessa oli lopettaminen vielä aika helppoo. Hyvä niin. Lopettamisen jälkeenkin aina sillon tällöin poltin, mutten selvinpäin.Ja muutenkin hyvin harvoin. Nykyään en enää yhtään.
Ylpee olen itsestäni ja kaikista ketkä on lopettanu ja vielä ylpeempi niistä jotka ei oo edes koskaan polttanu.
 
Mulla ikää on 19 vuotta, enkä oo kertaakaan ees maistanu tupakkaa. Yläasteella pidin sitä maailman typerimpänä juttuna, enkä tullu sillon maistaneeks, vaikka pariin otteeseen tupakkapaikalla kavereiden kanssa pyörinkin. Ku lukio alko ja ikää kerty lisää, pidin tupakoimista edelleen typeränä, enkä koskenu tupakkaan sillonkaan. Ny oon jo vuoden verran aatellu niin, että kun en tähänkään mennessä oo maistanu tupakkaa, niin miks sitten nytkään ;)
 
Nadja paras postaus ikinä :--)) stooris on vaikuttava ja hyvä ! olin just eilen kavereiden kanssa viettää iltaa ja savupilvi oli järkkymätön. moni kyseli ja että otanko mutta pysyin vahvana ja sanoin ei. En ole ikinä maistanu tupakkaa , oon 15.
jatka samaan malliin !
 
Olen maistanut tupakkaa, jotta tiedän miksi en polta. Se ei maistunut hyvältä, ei vaikka maistoin hyväntuoksuista vaniljasikaria. Monet kaverit polttaa ja tarjoaa minullekin, ja se melkein loukkaa mua, jollain oudolla tavalla.:D
Olen varma etten koskaan rupea aktiivisesti tupakoimaan, mielummin vaikka kannabista, sillä siitä ei ole haittaa niin paljon kuin tupakasta. Tupakan hajukin on vastenmielinen, vaikka siihen olen tottunutkin kun vanhemmat polttavat.
 
Kiitos tästä, mahtava juttu : >
Siitä kannattaakin olla ylpeä ettei tupakoi.
 
eikä kiitos tosi paljon tästä ! apua nyt tietysti ihmiset aattelee että "lol joku teini tuli nyt valittaa sen tupakoinnista eikä pysty muka lopettaa, huoh mikä pelle !" :---D

no mut siis asiaan, oon polttanu hmm 7 luokasta (tai jotain sinne päin) ja nyt oon siis menossa amiston ekalle. oon yrittäny lopettaa ehkä noin 10 kertaa ? mut en oo vaan onnistunu koska vaikka en olekkaan niin riippuvainen siitä nikotiinista ni se tapa on nii koukuttavaa voi herra jumala ! ja en tiiä että miten voisin päästä tupakasta eroon koska oon aina turvautunu tupakkaan kun on suoraan sanottuna vituttanu iha äärettömästi tai jos on ollu tosi paha mieli ja nykyään kun äitiki ostaa mulle tupakkaa ni apua ! en oikeesti enää tiiä et mitä tekisin niinä aikoina millon oon ollu tupakalla ;o

toivottavasti tästä lörpötyksestä nyt sai jotai tolkkuu :-----DD
 
ainiin ja sitten, mulla on myös pientä astman poikasta joten tupakointi ei todellakaa tee yhtää hyvää, mulla on myös astmapiippu ja vaikka äiti mulle ostaakin tupakkaa ni se on tosi tarkka siitä että lopetan sen uutenavuotena koska lupasin ja äiti ei tykkää yhtää savuttelusta. mulla ei vaan oo tarpeeks haluu lopettaa, tupakka on tavallaa semmone tuki mihin turvaudun kun ottaa päähän nii pirusti :---D ei oo naurun asia, mut silti lol
 
oon 16-vuotias ja ite polttanut viime joulukuusta asti, pahimpaan aikaan meni lähestulkoon maksi päivässä. olen ajatellut vähentää mutta alitajusesti ajattelen jotenkin, etten tuu koskaan pääsemään kokonaan irti ainakaan niin kauaa kun käynnissä on "villi nuoruus" - kännissä sitä vaan on niin mukava polttaa. polttelen silloin tällöin myös kannabista ja sen seassa tulee usein poltettua tupakkaa. koen kuitenkin, etten oo riippuvainen nikotiinista, sillä kyllä mulla menee muutama päivä polttamatta ihan loistavasti. enemmän polttaminen on mulle sellanen sosiaalinen tapa.

s
 
mun mielestä toi "siistit tyypit ei polta" -juttu on täyttä skeidaa. ei se tupakoiminen muuta ihmistä nyt niin radikaalisti. tunnen siistejä tyyppejä, toiset polttaa, toiset ei. tietty arvostan ihmisiä jotka ei polta, mut ei ihmisiä tarvii sen takia kuitenkaa arvostella.
 
Memde, kai se nyt jotain kertoo ihmisestä, jos se haluu pilata terveytensä polttamalla vaikka muuten oliski "siisti tyyppi"?
 
Hieno postaus. Olen joskus harkinnut tupakoinnin aloittamista, lapsellista kyllä, juuri noista samoista syistä kun sinä aloit polttamaan. Hyvä teksti. Tämä pisti kyllä miettimään uudestaan!
 
Ite oon maistellut tupakkaa jonkin verran, vaikka meenkin vasta ysille syksyllä. Viime keväänä tuli poltettua useammin koska seurustelin pojan kanssa joka poltti vakituisesti, sitä ennen kun kysyttiin "poltatko sä?" niin vastaus oli rehellisesti "joskus" tai "epäsäännöllisen säännöllisesti". Nyt en oo taas koko kesänä polttanut kuin pari tubakkia enkä aio enää yhtään tupakkaa polttaakkaan, koska se on oikeasti tosi typerää. Ymmärrän ite ihan hyvin miksi ihmiset polttaa kännissä, mutta muuten, yöh. ;s en oo ollenkaan koukussa tupakkaan ja niin kuin jotkut sanoi se on vaan tapa purkaa stressiä ja saada jotain tekemistä esim. bussia odotellessa. GO NADJA kun sait lopetettua, voin rehellisesti sanoa olevani ylpee susta vaikka se vähän hassulta kuulostaakin. :'D
 
Ihan mieletöntä, että olet onnistunut lopettamaan tupakoinnin!
Mun poikaystävä röökaa ja mä en voi sietää sitä tapaa. Okei, no baarissa on itsekin joskus tullut sauhuteltua, mutta ton uuden lain myötä en ole tainnut kertaakaan polttaa, vaikka tupakkapaikalla hengaankin kavereiden kanssa. Onneksi poikkis ei polta kauheasti ja pystyy pitämään aika pitkiäkin taukoja, mutta aina löytyy joku tekosyy palata siihen röökiin. Argh! Mulla on pari kaveria, jotka raukat vetää askin pari päivässä ja tuntuu niin pahalta niiden puolesta. Leikkivät siinä omalla terveydellään, hampaat ovat ruskeana ja haisevatkin pahalta. Harmillista...Mulla on onneksi niin luja luonne, etten teinikokeilujen tai baaripolttelujen jälkeen ole jäänyt koukkuun. Saan kiittää onneani. :) Tukijoukot näköjään ovat tarpeen tuossa lopettamisessa, täytyykin tästä lähteä pitämään puhuttelu poikakaverilleni. :)
 
heippa!
alotin varsinaisen tupakoimisen vasta 19 vuotiaana ja nyt oon jo vähän yli 2 vuotta polttanu "kunnolla".
Hirveesti tekis mieli lopettaa - suurin syy on pelko syövästä ja itse hajusta. jotenkin en kummiskaan ole onnistunut lopettamaan ja oon ilonen niitten puolesta jotka on pystyny lopettamaan :)
 
Mahtavaa että oot pystyny lopettamaan! Ite oon 23 enkä oo ikinä ees maistanu, koska en yhtäkkiä ees keksi yhtä kuvottavaa asiaa ku tupakan haju. Tupakointi vie vaan terveyden ja rahat, ja mun mielestä se näyttää vaan niin säälittävältä ja typerältä.
 
koskettavaa
 
Hyvä että pääsit eroon. :)
Tupakka on turhaa. En ole koskaan maistanut enkä luultavammin koskaan aijokaan.
 
Mä oon kyllä Memden kanssa samaa mieltä tosta, että ei ihmisiä voi lokeroida pelkän tupakoinnin perusteella siisteihin ja ei-siisteihin ihmisiin. Esimerkiksi tämä kyseinen Memde on mun erittäin hyvä ystävä, se polttaa, mä en pidä polttamisesta, mutta polttakoot silti - se on oma valinta. Ei se tee Emmistä yhtään epäcoolimpaa tai mitään. Kyllä mäkin tavallaan arvostan enemmän ihmisiä jotka ei polta, mutta
 
ei vittu, tätä lukiessa tuli ihan karseet nikat, ja kun tulin röökiltä iski syyllisyys ja vähän kateus myös niitä ihmisiä kohtaan jotka ei polta. oon monesti miettinyt että miks poltan, miksen lopeta ja mitä hyötyä tästä on mulle. eihän röökistä saa mitään kiksejä, kuten esmes alkoholista ja pilvestä etc.

alotin polttamaan joskus kasilla, ihan vaan monien känni-iltojen jämien ja tollasten ansiosta. sitte selvinpäin huomasin että ei paska, pakko saada röökinytheti.
aika surullista että mun mieliala on riippuvainen tupakasta, mun päivä on pilalla jos ei oo aamuröökiä.
 
hyvä postaus Nadja!

Ite oon polttanut röökiä enemmän tai vähemmän säännöllisesti viis vuotta. Nyt oon taas alkanu kypsyttelemään lopettamis ajatusta, monista epäonnistuneista yrityksistä huolimatta. Astma&tupkointi-yhdistelmä ei oo se mukavin hengityksen kannalta. Ite en oo koskaan koittanu mitään noita nikotiinivalmisteita mut ehkä jonain lähipäivänä ostankin purkkaa sen röökiaskin sijaan.
 
Mä oon maistanu muutaman kerran kännissä tupakkaa, mutta mä en vaan osaa polttaa. En osaa vetää sitä oikein henkee, vaa otan semmosia poskareita.. Ihan hyvä vaan.
 
HAA ! En tiänny että oot ollu cheerleader !! :D
Hyvä laji!
 
Hei, teepäs vaikka juttu myös siitä, miten moni on koukussa, oikeasti, sokeriin. Sehän on toisille vaikeaa ymmärtää miten siihen jää koukkuun. Ja herkkujen ja ruoan suhteen jos on ongelmia, niin se on vielä vaikeampaa, koska aina on syötävä jotain. Ja sitten ihmiset ihmettelee kun toiset lihoo niiden takia eikä onnistu laihduttamaan.. Polttamisen voi lopettaa vaikka kerrasta. Vaikka tupakka koukuttaa, mutta monen on vaikeaa tajuta, miten moni herkkujen syöjä on oikeasti koukussa, tekee aina mieli ja pakko saada.. sokeri koukuttaa, samoin tietyt "rasvaisuusyhdistelmät... Mutta se on toisille jotenkin vaikeaa tajuta että sellaisiinkin voi olla koukussa, eikä vain tupakkaan..

Itse olen melkoinen herkkusyöppö, voin tosin olla vaikka puoli vuottakin ilman karkkeja, mutta kylläpä usein tekee mieli.. ja tulee olo että pakko saada, edes yksi:) Onneks kaikesta pääsee eroon tahdonvoimalla..
 
Oon ite 16, enkä oo ikinä polttanu, enkä kyllä aijokkaan alottaa. Muo ärsyttää tosi paljon, ku kaikki just menee massan mukana ja polttaa.. Ja sitte se viälä, ku joku kysyy sillee "miks et sä polta :O" Se on jotenki toooodella rasittavaa. -_- Missä seurassa muuten pelasit, kiinnostaa vaan ku ite oon pelannu 5 vuotta säbää? (:

Ja ite en jaksa kavereille siitä millään tavalla saarnata, kannustan jos joku yrittää lopettaa, mutta muuten annan asian olla. Parasta on, että voi sanoa suoraa, etten polta. (:
 
mä en oo ikinä ees maistanu röökiä kun olen kehittäny itselleni jonkun tupakoimattomuus-periaatteen, välillä käy aivoon kun joku 80% kaikista kavereista röökaa..
 
oon 16v ja alotin 7.luokalla polttamaan, tyhmänä kokeilin kun kaveritkin.ensin hypättiin koulussa ja kavereitten kans vaan ajanvietteenä ja "coolina" mutta sitten se siirtyi säännölliseen polttamiseen.Ihan sama missä oli mutta 4h meni niin meitsi oli tupakalla.Vanhempien kanssa siitä kiisteltiin NIIN monta kertaa ja oon ajatellukki että sen takia mulla ei ehkä ookkaan niin hyvät välit vanhempiini,koska valehtelin heille kolmen vuoden ajan etten polta vaikka haisisin kuinka tupakalle.Nyt keväällä kun 9.lk :ta kävin niin puhuin vanhempieni kanssa kunnon keskustelut jossa paljastin polttaneeni 3v. isä oli pettynyt ja äitini oli helpottunut, koska sanoi olleensa tietänyt koko ajan että poltan mutta odotti että uskaltaisin sanoa sen hänelle. vanhempani kannustivat minua lopettamaan, mutta juuri silloin äitini muutti pois kotoa, koska vanhempani eroaisivat.. tai koittaisivat erillään asumista, mutta jos ei toimisi niin eroaminen viimeinen keino. Tuntui mahdottomalta lopettaa siinä vaiheessa.turva mitä hain oli tupakka. isäni kuitenkin rupesi kiristämään minua, ja hyvä niin. ensin ehdotti että 2009 vuoden lopussa maksaisi 100e minulle JOS en ottaisi yhtiäkään savuja. olin vähän että "njaa juu ehkä..." sitte meni pari vko ja isäni san(norm.20e) n. 5e ymsoi että ei halua rahoittaa tupakkaani joten ottaa KK-rahastani jonkin verran pois . ja kun minä olen muotifriikki jolloin tuo 20e:kaan ei riittänyt kuukaudessa suostuin että yritän lopettaa tosissani jos isäni maksaa 100e vuoden lopussa. NYT olen ollut polttamatta 2kk 1vko! olen ylpeä itsestäni , myös kaverit jotka polttavat hämmästelevät miten olen pystynyt lopettamaan tälläisessa tilanteessa.kavereiden tukemana ja kun ei itse halua epäonnistua sitä vaan puskee eteenpäin vaikka monta kertaa mieli on tehnyt.
 
Mulla on ollu suunnillee sama juttu ku sulla myös :D Poikaystävä pakotti lopettamaan. Olihan se ihan hirveetä lopettaa! viikon oli pää kipee ja kyl se siitä :D nyt varmaa joku 5kkpolttamatta! =)
 
Todella hieno juttu ku oon lopettanu! Mulla itellä on sen verran kokemusta että juu, samoihin aikoihin eli pahimpina tenox-vuosina poltettua tuli ja paljon. Vain kerran jäin kiinni, ja kun pahin tupakkavillitys meni ohi ja katoin vierestä kun kaverit vaan jatko polttamista ja alko ostella ihan säännöllisesti askeja, hoksasin että miksiköhän mä en tee noin. Musta vaan ei oo tullu tupakoitsijaa, vaikka ihan hyvin oisin voinu jatkaa. En oo ikinä tajunnu tota, ja ollaan tota kavereidenkin kanssa pohdittu kun he ikään kuin just jäivät koukkuun ja vaikka poltin aivan yhtä paljon, jotenkin ilman kavereita ja muutenkin tupakointi suorastaan ällötti. En jotenkin koskaan tajunnut kotoa kauppakeskukseen kävellessäni että miksi pitäisi sytyttää röki ja poltella se itsekseen :D hehhe.
 
aihe on vanha, mutta vastaan silti. :D ite oon 15v tyttö, ja poltan, suurin syy siihen on varmaa nikotiiniriippuvuus ja se kun kaverinikin myös polttavat. oon kokeillu lopettaa monia kertoja, mutten oo pystyny. :d
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]