Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

uusi rakkaus

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

uusi rakkaus

are you feeling fashionable?

maanantai 2. tammikuuta 2012

 

uusi rakkaus

Sain tossa jokunen aika sitten Nokialta testattavaksi uuden N9 -puhelimen ja nyt parin kuukauden käytön jälkeen oon rakastunu!




Mullahan oli tätä ennen Samsungin puhelin, jossa oli myöskin kosketusnäyttö ja muut herkut. Kuitenkin nyt tota uutta Nokiaa käytettyä tuntuu siltä että se vanha puhelin on ihan lelu verrattuna tähän uuteen. Tosin täytyy myöntää, että en heti lämmenny uudelle Nokialleni. Olin nimittäin niin kauan käyttäny Android -käyttöjärjestelmää, että jotkut N9:n jutut ei tuntunu loogisilta.

Puhelimessahan ei oo ollenkaan muita näppäimiä virta- ja äänenvoimakkuusnappien lisäksi, joten mulle oli erittäin vaikeeta totutella siihen, että sovelluksista ei poistuttu nappia painamalla, vaan sweeppaamalla. Moni on varmasti nähny N9 -mainoksia joissa esitellään tätä sweeppausta. Se siis toimii niin, että sovelluksesta toiseen pääsee näyttöä pyyhkäisemällä ja ohjelmat jää auki erilliselle ruudulle josta niihin taas pääsee helposti sovellusruutua klikkaamalla.




Tässä kuvassa siirryn tosta ensimmäisen kuvan valikosta alla olevan kuvan näyttöön jossa näkyy kaikki avoinna olevat sovellukset.



N9:n käyttöjärjestelmä tuntuu nyt siihen totuttuani ihan superilta ja yks mun lemppariasioista onkin se mitä en alkuun kunnolla tajunnu, eli eri ikkunoiden välillä sulavasti liikkuminen. Myös ohjelmia on kivasti ja ne on helppokäyttösiä. Tietenkään tossa ei oo kaikkia samoja ominaisuuksia joihin olin Androidia käyttäessäni tottunu, mutta tossa taas on paljon sellasia juttuja joita mun vanhassa puhelimessa ei ollu. :)


plussat:

+ Kuminen suojakuori!!! Toi kuori ei oo käytössä ylemmissä kuvissa, mutta normaalisti se on puhelimessa 24/7, koska mä oon niin tunari että puhelin olis jo ihan säpäleinä ilman sitä. Kuoren ansiosta puhelin on ehdottomasti paljon iskunkestävämpi kun normaalisti.

+ Näyttö on tosi iso ja kirkas. Värit näyttää tosi hyviltä, jopa paremmilta kun tietokoneen näytöllä.

+ Netin helppokäyttösyys. Uusia ikkunoita voi availla ja niiden välillä liikkuminen onnistuu saumattomasti.

+ Soittoäänet (:D) En oo vieläkään jaksanu ladata puhelimeeni musiikkia, eikä mun oo tarvinnukaan kiirehtiä sen kanssa koska soittoäänivalikoima on sen verran ok että oon pärjänny tosi hyvin.

miinukset:

- Akun kesto. Akku loppuu yhen päivän käytön jälkeen, vaikken mielestäni rasita puhelinta kauheesti. Ja sillon kun akku loppuu, niin se tosissaan loppuu ja sen saa päälle pin-koodin laittamisruutuun asti mutta sitten se sammuu. Mun vanhassa puhelimessa oli niin, että kun puhelimen laitto uusiks päälle, ehti lähettää jollekin tekstarin ja ilmottaa että akku on loppu tms ja vasta sen viestin jälkeen akku loppu ihan kokonaan.

- Ainakaan sillon kun viimeks kokeilin, niin Spotifya ei saanu tähän puhelimeen. Tästä tulee suurensuuri miinus!

- Meego -käyttöjärjestelmä, joka siis on mun mielestä muuten tosi hyvä, mutta mun käsittääkseni N9 jää Nokian ainoaksi Meego -puhelimeksi. Saa siis nähä jaksaako kukaan koskaan pelkästään tän yhen puhelimen takia tehä esim. Spotifya Meegolle.

- Herätyskello. Torkku- ja lopeta -näppäimet on niin pieniä ja niin lähekkäin, että oon pari kertaa nukkunu pommiin kun oon unenpöpperössä luullu painavani torkkua mutta oonkin sammuttanu koko herätyskellon.

Kommentit:
Mulla on kans toi N9, mutta mulla on akku kestänyt suht hyvin ja useamman päivän.

Herätyskellosta tykkään kans, kun siihen voi laittaa useamman herätyksen ja jättää ne sinne. Sitten voi pyyhkästä kiinni sen herätyksen mitä ei halua seuraavana päivänä käyttää. Mun kakkospuhelimessa ei voi laittaa kuin yhden herätyksen.

Joskus tekstareiden kirjottamisessa ärsyttää se, että kun painat jotain kirjainta niin tuleekin se viereinen. Kun pistää puhelimen vaakaan, kun tekstaa, ongelma onneksi on vähäisempi.
 
Kokeiles uudestaan sitä Spotifyn lisäilyä, muistaakseni Nokia ja Spotify sai yhteistyösopimuksen tehtyy tossa loppusyksystä :))
 
Pitää antaa pieni korjaus, nimittäin Spotify on ollu N9:n appivaloikoimissa jo muutaman kuukauden, ja sitä ennen Spotifyn virkaa toimitti MeeSpot, ja toimi ihan yhtä hyvin ku Spotify. :)
 
jepp kyllä spotifyn saa kaikkiin nokian älypuhelimiin:) mulla itellä on N8 ja isällä N9 ja molemmilla spotify! Kokeile ladata se (ilmaseksi!!!!) Nokia Ovi Storesta siitä kaupat sovelluksesta! :) ite ainaki sieltä latasin nii ei tarvinnu säätää puhelimen ja tietokoneen välillä:D
 
Iskällä on N9 ja siinä spotify, kannattaa yrittää uudestaan :-) ja akku kestää paremmin jos otat sijaintipalvelut pois + suljet avoimet sovellukset. Siihen saa jonkun ohjelman mikä kertoo mikä vie eniten akkua.
 
Mä meinasin ostaa sellasen, mutta jo niin monta puhelinta menny rikki, että oikein hävettää. Mutta mun mielestä siihen saa spotifyn.
Hyväää uuttavuotta!
 
miks sait ton puhelimen?saitko sen niinku blogin kautta,vai ootko "osallistunut" johonki testiryhmään???
 
kyllä itselläni on samassa puhelimessa spotify ja hyvin toimii :)
 
Toi on kyllä aivan ihana :-) Ja oli pakko mainita, että noi sun kynnet on ihanat ::)

♥ http://nenna-wwwbloggercom.blogspot.com/
 
iphone 4s on parempi
 
Kyl sen spotifyn taitaa jo saada tohon. Ainakin Nokia kaupassa on jo ollu mun mielestäni :)

Mulla on kans ollu N9 nyt pari kuukautta ja kyl meist on aika hyviä kavereita tullu! Ja joulun alla tuli vihdoinkin Angry birdsistä täysversio, ni nyt ei oo enää mitää valitettavaa tosta :D
 
Ainakin mun mielestä toi on 3429y59043u28y5824 kertaa paremman näkönen kun iphone! Ihan tosi ;)
 
itse halusin tollasen puhelimen, mut tosiaan toi herätyskello + akunkesto jos on noin huonoja niin en vaihda nykystä sitten.

omaani saa monta herätystä samaan aikaan myös, ja akku kestää tosiaan kaaaaaaauan !
eli kiitos kovasti, et teit ton esittelyn, helpotti omaa valintaa huomattavasti :-)
 
Tossa on aika iso näyttö niin se todennäkösesti kuluttaa akkuu aika paljon ja sitte jos sitä ei oo pidetty tarpeeks kauan alkulatauksessa nii sekin voi olla yks syy. :)
 
Näytön kirkkautta säätämällä saa myös akun säästymään vähän pidempään :)
 
Pakko sanoa tuosta akunkestosta, että tuo taitaa olla nokialla yleistä, että kun "akku loppuu", niin se myös loppuu :) Itselläni on ihan tavallinen nokian kännykkä (ei siis mikään äly/kosketuspuhelin) ja kesti kauan tottua siihen, että kun se akun loppumis kuvio alkaa välkkymään, niin se akku myös pian loppuu lopullisesti. Samsungeissa kun se välkkyy helposti yli vuorokaudenkin ja sen jälkeenkin kun "akku on loppunut" saa puhelimen vielä päälle monta kertaa:D

Näin siis ovat toimineen kaikki samsungin puhelimeni. Älypuhelinta minulla ei ole ollut, mutta kosketusnäytöllinen kyllä :)

Muutoin kyllä tykkään enemmän Nokiasta, vaikka tässä viimeset 5 vuotta olenkin käyttänyt pelkästää samsungin lukuisia puhelimia.
 
ihanat kynnet! :)
Itsekkin oon harkinnut ostavani N9:n.
Onks siihen paljo vähemmän sovelluksii tarjolla ku esim. android puhelimiin?
 
iphone on parempi :D
 
Itse oon ihan rakastunut iphoneen, mutta toi n9 on kyllä aika kivan oloinen luuri:) iphonessa on ainakin niin, että jos on push-ilmoitukset (eli ne, että reaaliajassa tulee ilmoitus vaikkapa sähköpostista/fb-messagesta. En tosin tiedä onko tuossa n9:ssä niitä?), sijaintipalvelut ja 3g päällä niin syö akkua aivan järjettömästi.

Kannattaa googlettaa vähän, koska varmaan tuostakin jo listaillut, miten akun saa kestämään paremmin:) Ja pitkältihän pätee samat kikat kuin muihinkin älypuhelimiin. Ei noissa nyt ihan huippu akunkesto koskaan ole, mutta ellei käytä spotifyta ja dataile tai pelaa pelejä niin kyllä se kolme päivää kestää ihan kivasti:)

Angry Birds on ainakin sellainen, joka syö aivan järjettömästi akkua. Samoin netissä käyminen/ja nettisovellusten käyttäminen. Toisaalta niissähän se hauskuus on, jos puhelin on älypuhelin:D
 
"iphone on parempi :D" hyvin perusteltu kommentti
 
TAHTOO ! iphonea en ottaisi mistään hinnasta..
 
Mullaki on N9, ja ainaki paras puhelin mitä oon tähän asti käyttäny ! Tosi helppo, opin jossain 20 minas kaikki jutut ja jujut, muutenki aivan älyttömän upea ja nopea. Näytön kosketuskin on hyvä. Tykkään oikeesti ton kännykän sisäisestä värimaailmasta, se tuo oikeesti vähän pirteyttä päivään. Suosittelen muillekki, paljon parempi verrattuna johonkin iPhoneen. Toivottavasti nyt tosta N9'stä ei tuu mitään massatuotetta, kuten iPhonellekin kävi.

http://bestxthings.blogspot.com/
 
Mullon itella HTC ja se on tosi tosi hyva, mutta toi akkuongelma tuntuis olevan nailla yleinen. Mullakin akku pitaa ladata joka paiva.
 
Mulla on Nokian N8 ja siin oli sama että akku kesti yhen päivän, mutta laitoin sitten puhelimen virransäästötilaan, jonka jälkeen akkukin on kestäny useita päiviä.

Jännä ettei Spotifyä saa N9:lle kun sen saa N8:llekin ja on kuitenkin vanhempi versio. Toivottavasti saat Spotifyn nopeasti puhelimeesi :)
 
Mulla on ainakin sama N9 ja sain siihen spotifyn ladattua sieltä kaupasta! akkukin kestää kyllä ainakin sen 2 päivää, mutta sovellukset(musiikki,pelit tms.) kuluttaa akun tosi nopeesti! virransäästötila saattas auttaa ja IHANAT KYNNET =)
 
Jos oot rakastunut N9:n, niin kokeilepa Lumia 800:sta! Isona Apple- fanina tää on suuri tunnustus mun suusta mutta Windows -käyttäri on suuri sydän. Mulla on ollut sekä iPhone että HTC (Android -käyttäri), mut Lumia hakkaa molemmat mennen tullen. Design on sama kun N9:ssä pieni parannuksia lukuunottamatta, mutta käytettävyys on kymmenen kertaa parempi. Lumiaa on arvosteltu kamalasti ettei se tule pärjäämään muille älypuhelimille, mutta mulla on suuri luotto että Lumia palauttaa Nokian kilpailukyvyn äly(/matka)puhelinmarkkinoilla!

Hassua tosin, juuri huomasin Suomessa vieraillessani ettei Lumioita vielä Suomesta saa. Onneks mulla on jo oma <3
 
ihana blogi :) ja sinulla ollut vauhdikas vuosi, hehe!

http://dolcevitat.blogspot.com/
 
Kyllä sen spotifyn saa N9:lle. Nokia kaupasta sen löytää :). Itsellänikin on sama puhelin sinisenä. N9 <3
 
Ootko tajunnu sulkea noi sovellukset aina siitä sovellukset-ikkunasta? Jos sulla on koko ajan miljoona sovellusta auki, akku loppuu päivän aikana. Jos taas suljet aina sovellukset pitämällä vähän aikaa sormee pohjassa ja painamalla sen jälkee sulje kaikki niin akku kestää pariki päivää ihan helposti. Jos ei pelaile tai kuuntele musaa paljon.
 
Sentään N9 kuin iPhone, boikotoin Applea. :D Apple on vain jotenkin saanut sellaisen maineen että on parhain mahdollinen, vaikka totuus on kaukana tuosta. Itse kuitenkin sain tuossa vähän aikaa sitten Samsung Galaxy S kakkosen, täyttä rakkautta koko puhelin!
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]