Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

eBayopas

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

eBayopas

are you feeling fashionable?

maanantai 4. elokuuta 2008

 

eBayopas

Alotin ebayshoppailun keväällä 2006. Olin käyttäny suomalaista internethuutokauppaversiota, huuto.nettiä jo 2vuotta, joten tiesin mikä ebayn idea on. Suosittelenkin kaikkia ebaysta kiinnostuneita kokeilemaan ensin huuto.nettiä ja vasta myöhemmin ebayta..

Ebaysta ostaessa on olemassa pari vaihtoehtoa:Buy it now: Myyjä on asettanu myyntikohteelleen kiinteän hinnan, jolla sen saa itelleen ilman erillistä huutokauppaamista.Tavallinen huutokauppa: Starting bid on kohteen lähtöhinta. Vaikka lähtöhinta onki usein alhainen, se saattaa nousta yllättävän korkeeksi! Siksi kannattaa aina tarkkailla huutamaansa kohdetta ihan sen sulkeutumiseen asti.
Mutta koska osa kohteista sulkeutuu Suomen aikaan yöllä, niitten kyttäämisen sijasta kannattaa hankkia Bidnapper
Se huutaa kohteet puolestasi ihan viimesekunneilla, jollon mahdolliset muut huutajat ei ehdi tekemään korkeampaa tarjousta.
Bidnapper maksaa 7.99euroa kuussa, mutta on todellakin sen arvonen!Buy it now / huutokauppa: On olemassa myös vaihtoehto, jossa saman kohteen voi joko ostaa suoraan (yleensä korkeampaan hintaan) tai odottaa kohteen sulkeutumista ja ostaa se tavalliseen huutokauppatapaan.

Anonyymi kysyi: kun huutaa jotain niin laitetaanko siihen että millä summalla korottaa vai se mikä se hinta on korotuksen jälkeen?
-Huutaessa laitetaan siis se hinta, joka se on korotuksen jälkeen. Jos olet valmis maksamaan esim. 20puntaa, kirjoitat laatikkoon 20. Vaikka olisitkin valmis maksamaan kohteesta sen 20puntaa, saatta hinta jäädä alhaisemmaksi jollon ebay ei tietenkään laita sua maksamaan 20puntaa, vaan pienimmän mahollisen summan. :DPostitus

USA:sta postitus kestään n. 6-10 päivää, mutta välillä saattaa mennä jopa 2viikkoa.
Iso-Britanniasta postitus kestää korkeintaan viikon, mulle on monet paketit tullu 2 päivän sisällä!

Suurin osa ebaymyyjistä ei postita kohteitaan Suomeen ja ne jotka postittaa, ovat yleensä ilmottaneet sen kohteen kuvauksessa.Osa myyjistä taas unohtaa merkitä varsinaiset postikulut, ne kannattaa tarkistaa yllätysten välttämiseksi aina ennen huutamista!Jos löydät jonkun maailmanihanimman jutun, mutta tiedoissa lukee ettei myyjä postita sitä Suomeen, kannattaa asiasta kysäistä myyjältä. Kohteen oikeassa yläkulmassa on tällänen kohta:Ja sitä nappia painamalla pääsee varsinaiseen kysymyslomakkeeseen.
Mä kysyn yleensä jotain tyyliin "Moi! Rakastuin tähän myymääsi (laukkuun) ja ajattelin kysyä, että voisitko mitenkään postittaa sitä Suomeen? Ja paljonko postikulut olisi? Kiitos!"
En laittanu sitä englanninkielistä versiota, koska ebayssa shoppaillakseen pitää osata englantia sen verran että osaa kysyä tarvittavat jutut ja ymmärtää KAIKEN mitä myyjä on kirjoittanut kohteensa kuvaukseen.

Maksaminen

Kun olet onnellisesti voittanut jonkun kohteen huutokaupan, kannattaa se maksaa Paypalilla Koska suurin osa myyjistä ei huoli muita maksutapoja ja paypal on muutenkin tosi kätevä; Paypalilla on Buyer Protectionjuttu, jonka mukaan voi saada rahansa takaisin jos myyjä ei toimitakaan pakettia.

Voitetun ebaykohteen sivulla on linkki, jolla pääsee suoraan paypaliin maksamaan. Parilla klikkauksella kohde on maksettu, eikä myyjään tarvitse henkilökohtaisesti ottaa yhteyttä.
Paypalin käytön ei pitäisi maksaa mitään, mut oon huomannu että paypal käyttää suurempaa kurssia kun se oikeesti on. Eli ne ottaa n. 5senttiä välistä. Eihän se mikään iso summa oo, mut mun mielestä se ei sillon oo "täysin ilmanen" niinku monet väittää.

Paypalilla voi maksaa jos omistat visa electronin tai luottokortin. Kuitenkin ennen ensimmäistä maksuasi kannattaa ottaa pankkiin yhteyttä ja pyytää niitä laittamaan korttisi "internetmaksukelpoiseksi" :D

Lisätietoja paypalista löydät sen sivuilta.


Voiko ebaymyyjiin luottaa?


Mulle on kaikki ostamani jutut tullu perille asti ja yleensä myyjän kuvailemassa kunnossa. Pari kertaa on käyny niin, että vaate on haissu tosi vahvasti tupakalle, vaikka myyjä on sanonut kuvauksessaan ettei heillä tupakoida. Eihän se mikään iso juttu oo, koska tupakanhaju lähtee pesussa.

Tietenkin käytetty vaate voi olla omasta mielestä huonokuntosempi kun myyjän kuvauksessa "kerran käytetty ja pesty, uudenveroisessa kunnossa". Tällanen ongelma on myös huutonetin kanssa, ja siihen pitää vaan tottua.
Ebay on kuitenki tehny uudistuksen, jonka avulla myyjä voi laittaa ostajalleen ainoastaan postitiivista palautetta. Eli jos saat jonkun pesunukkaisen rievun ja haluat antaa myyjälle ansaitsemansa palautteen, ei tarvitse pelätä myyjän negatiivista "kostopalautetta".


Tulli


Euroopan ulkopuolelta (Aasiasta tai Amerikasta) tilatessa saattaa paketti jäädä Suomen tulliin jos sen sisältö on arvokkaampi kun n. 50dollaria. (en tarkkaa summaa muista, koska yleensä mun ostokset on ollu sitä pienempiä tai ne ei oo muuten vaan joutunu tullin kynsiin)
Jos ostoksesi kuitenkin joutuu tullattavaksi, täytyy tullille maksaa siitä alv 22% + 15% tullivero.

Paketin tulliin jääminen riippuu myös tuurista: yli 200 ebayostoksestani vaan 1 on joutunu tullattavaksi, eli sitä ei kannata niin kauheesti pelätä.

Lisätietoja tullin sivuilta

Hakusanat

Vaatteita suosittelen hakemaan niitten merkkien nimillä joilla oot joskus nähny jotain kivaa / joku kaveri on ostanu ulkomailta jonkun kivan jutun joka on sen ja sen merkkinen.

En laita tähän mun ultimatelemppareita ettei tuu kauheeta kilpailua. :D


Hyödyllisiä linkkejä:

Iltalehden valuuttalaskuri
Bidnapper

(Esimerkkikuvat on brittiebaysta -sieltä löytää mun mielestä paremmin kun jenkkiebaysta)

Kysykää ihmeessä jos jäi vielä jotain kysyttävää. :)

Kommentit:
Oi mielettömän hyvä ja tarpeellinen tää! Itse en oo vielä(kään) perehtynyt koko eBayhyn niin tää on tarpeellinen kaivaa esiin jos joskus innostun :-) Ja kauheen söpö uusi ulkoasu! Jajaja vielä sellainen juttu, että kävin tänään sujauttamassa postiin sen mekon! Laita mulle sit kommenttia tai sähköpostia tai jotain, että tuliks perille ja onko sopiva!
 
tosi sulonen tää uus ulkoasu! :>
 
KIITOS :) tästä oli todella paljon apua, olen jo pitkään suunnitellut aloittavani ton eBayshoppauksen mutta olen jotenkin laiska ja jotkut jutut on olleet vähän hämärän peitossa tähän asti!
 
cherrie: kiitos! mekko tuli tänään ja oli just hyvä! :)

pella: kiitti :)

anonyymi: eipä mitään, onnea ebayshoppaukseen! :D
 
Tää on tosi hyvä ! Ehkä itekki uskaltaa alottaa ebay shoppauksen :D Tosta huuto.netistä sen verran, että maksaako siellä myyminen mitään? kun ajattelin laittaa sinne jotain vaatteita myyntiin.

ps. ihana ulkoasu! luww
 
Kiitos paljon!:)
Tää postaus oli tosi hyödyllinen, taidan mennä heti tutkimaan ebay-kohteita :)
 
laura: huuto.netissä myyminen on ilmasta. laita siis ihmeessä sinne juttuja myyntiin. :)

pipari: jee! :D
 
Hyvät ohjeet! Itsekin tilasin keväällä ensimmäistä kertaa.:) Siis ostin...
 
Tämäpä oli kiva postaus. Vasta löysin tänne sun blogiin ja täytyy sanoa nyt sivukaupalla lukeneena ja katselleena, että on kyllä rempseä blogi- ja sen pitäjä! :) Susta saa ainakin blogin perusteella hulvattoman kuvan, kivaa :)
 
Niin noh, ulkomaan pakettien kanssa voi olla postitusajat ihan mitä tahansa. Mulla yksi paketti Englannista roikkui jonkun kuusi viikkoa ties missä.


Mä taas olen todennut löytäväni usein paljon mielenkiintoisempaa tavaraa USA:n ebayn sivuilta. Ja dollarin heikko kurssikaan ei ole ikävä asia ;)
 
"Vaikka olisitkin valmis maksamaan kohteesta sen 20puntaa, saatta hinta jäädä alhaisemmaksi jollon ebay ei tietenkään laita sua maksamaan 20puntaa, vaan pienimmän mahollisen summan. :D"

haa! tuossa olikin se tieto, jota olen kaivannut!:D olen jättänyt ebayssa huutamisen lähinnä sen takia, että olen ihmetellyt tuota juttua. siis, kuinka isoja summia sitä uskaltaa huutaa, jos joutuu sitten todella aina maksamaan sen summan. ihanaa, jos se on noin kuin sanoit(:
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]