Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

STOCKHOLM

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

STOCKHOLM

are you feeling fashionable?

lauantai 21. kesäkuuta 2008

 

STOCKHOLM

MOI!

Oltiin Eetun kanssa alkuviikosta siellä Ruotsissa, mutta laiskana ihmisenä en oo saanu postausta tehtyä aikasemmin. :(
Lähettiin maanantaina junalla Turkuun josta mentiin laivalla Tukholmaan. Me ei voitu lähteä Helsingistä lähtevällä laivalla, koska sinne on ikäraja 21 kun taas Turusta lähtiessä ikäraja on 18.

Eetulla oli matkalla mukana läppäri (kyllä, meillä on yhteensä kolme tietokonetta) joten katottiin Housea koko junamatka. Ollaan molemmat tosi huonoja seuraamaan telkkarisarjoja joten tietokoneelta omaan tahtiin kattominen on helpompaa.

Jäätiin junasta pois Turun satamassa, josta oli parinsadan metrin matka laivaterminaaliin.

Kun vihdoin päästiin laivaan, heitettiin tavarat hyttiin ja mentiin kannelle fiilistelemään.

Mekko ostettu talvella H&M:n alennusmyynneistä
Takki Gina Tricot
Kengät H&M
Laukku Fidasta

Tylsä asu, mutten jaksanu raahata mitään kauheeta vaatekasaa mukana.

Kannella hengailun jälkeen mentiin syömään paikkaan jonka nimi oli mummon grilli tai joku semmonen. :D 12,50eurolla sai lautasellisen kotiruokaa.En jaksanu syödä kaikkea vaikka ruoka olikin tosi hyvää.Seuraavana aamuna piti herätä jo kuudelta hyii. Metsästettiin Silja terminaalia lähin tunnelbana-asema joka oli Röpsten. Huristeltiin T-Centraleniin asti ihan vaan tajutaksemme ettei mikään oo auki kuudelta aamulla.
Päällä oli
Mekko H&M Organic cotton (ebaysta ostettu)
Taas toi gt:n takki.
Vyö kirppis
Oon ihanan väsyneen näkönen näissä kuvissa :D

T-Centralenista lähettiin kävellen Gamla Staniin eli vanhaan kaupunkiin. Oikastiin jonkun kirkon pihan läpi jossa oli maailman ihanimpia karvapalleroita

Noista oli vaikee saada hyvää kuvaa ku ne ei pysyny sekuntiakaan paikallaan. Osaako kukaan muuten sanoa että minkä linnun poikasia noi on? Näyttää joltain leopardilinnuilta haha.

Löydettiin vihdoinkin sinne Gamla Staniin ja sen pikkuputiikkeihin joissa myytiin käsintehtyjä juttuja.Törmättiin myös Emma Loca Vintage Shop -nimiseen kauppaan, jonka näyteikkunassa oli uusia Nümphin mekkoja. Se siitä vintagesta.Tarkotuksena oli mennä käymään tuolla kun se aukeaa. Unohdettiin vaan pistää muistiin paikan osote eikä enää löydetty sinne. :(

Emma Locaa ettiessämme törmättiin pieneen kylttiin jossa mainostettiin pientä kirpputoria. Päätettiin sitten ettiä se.Kirppis oli tosi pieni ja söpö. Yläkerrassa oli n. 10neliömetriä kirjoja ja astioita sekä kirpputorin omistaja, lihava kuuskymppinen mies. Alakertaan mentiin vanhoja kierreportaita pitkin. Siellä oli vanhoja LP -levyjä ja vaatteita tosi halvalla! Harmi etten löytäny sieltä mitään.

Löydettiin Idunkin bongaama Scifi kirjakauppa, jonka ikkunassa oli Ugly Doll -pehmoleluja (sain Eetulta semmosen joululahjaks jee)Samalla kadulla oli jenkkiläinen seven-eleven josta sai tosi hyviä festis slusheja. Mulla ei oo mitään hajua mitä ne oli, jotain jäähileen tapasta kuitenki. Kädet jääty!Eetu osti ton vasemmanpuoleisen. Se oli joku guarana-pineapple. Mä ostin strawberryjonkun. :D Noi oli tosi hyviä!

Gamla Stanista lähettiin tunnelbana-ajelulle. Me oltiin ostettu semmoset liput joilla sai matkustaa busseissa ja metroissa koko päivän kymmenellä eurolla.

Noin puol tuntia tunnelbanalla edestakas ajeltuamme kello alko jo lähentelemään kymmentä, jollon vaatekaupat aukeaa Tukholmassa. Suunnattiin siis takasin T-Centraleniin ja etittiin SOUK -niminen ostoskeskus.

Ostostelun jälkeen mentiin takasin Gamla Staniin päin josta oltiin bongattu kuninkaanlinna ja museoita. Päätettiin mennä Royal armouryyn, eli museoon jossa oli kuninkaallisten käyttämiä aseita ja haarniskoita.
Eetun sisäinen pikkupoika heräs siellä. Se oli tosi innoissaan 2metriä pitkästä two-handed swordista ja muista poikamaisuuksista. Myös pari korua ja vaatetta oli päässy mukaan näyttelyyn. Ne kiinnosti mua enemmän kun aseet, kun taas eetu vaan vilkas niitä ja meni jo seuraavaan näyttelyhuoneeseen.
Museossa oli myös lasten leikkihuone jossa sai kokeilla haarniskaa! En uskaltanu kokeilla kun tota hanskahommelia ja istua prinsessavaunussa. :D

Ääää miten väsyneen näkönen oon.

Näyttely makso 60kruunua eli n. 6euroa, mutta on ilmanen alle 19-vuotiaille.
Suosittelen lämpimästi vaikkei aseet ja museot oliskaan lempparijuttuja!

Pari tuntia museossa vietettyämme kello alkoi jo lähennellä viittä. Meillä oli tarkotus käydä myös kuninkaanlinnassa, muttei ehditty koska se meni viideltä kiinni. Tyydyttiin ottamaan kuvia ulkopuolelta.Linnasta käveltiin takasin T-Centraleniin ja shopattiin vähän lisää. Eetu osti Åhlensilta hiustenleikkuukoneen mun vastusteluista huolimatta. IIK!

Eetu leikkas hiuksensa heti kun päästiin takasin laivaan.
ENNEN:

JÄLKEEN:


Tykkäsin niin paljon Eetun pitkästä tukasta. Pliis sanokaa sille että kasvattaa tukkansa takasin!

Matka oli tosi kiva Eetun tukanleikkuusta huolimatta. Ostin kivoja juttuja joista tulee erillinen postaus myöhemmin.

Kommentit:
Ihana postaus ^^ Meidän laiva oli maissa vasta joskus yhdeksän kieppeillä, ei voinu syöksyä maihin vaikka olis halunnukki (kolmen tunnin yöunille :D) >_> Mut hauskalta näytti tuo seikkailunne ympäri Tukholmaa, mä olin lähinnä shoppailun sokaisema :D Mut ehkä ens kerralla ^^ Tosi mielenkiintoisia kuvia muuten, kiva kun jaksoit postata niitä noin paljon :D Shoppailupostausta odotellessa.. ;)
 
Ihana matkapostaus :) Tuli kamala hinku Tukholmaan - onneksi heinäkuun aikana olisi sinne tarkoitus suunnata. Odotan innolla postausta ostoksista. ;D
 
oi miten kiva postaus! tosi kuvapainotteinen. tuli mullekin hirmunen hinku tukholmaan!! ootte kyllä aika paljon kerenny ton yhen päivän aikana Tukholmaa nähdä. Odotan kans innolla ostospostausta.. ;)
 
sulla on söpö poikaystävä :>
 
KASVATA EETU!

Ihania kuvia, varsinkin se pitkulainen katukuva.
 
Hienoja kuvia, Tukholmaan pitäis kyl päästä pitkästä aikaa.
Muistelinkin nähneeni jollain netissä ton saman vyön, ehkä sitte sulla, mulla samanlainen second handia myöskin, oon vaan kuminauhan vaihtanu mustaan ku alkuperänen valkonen oli niin kulahtanut. ;)
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]