Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

lukijan toive: kuvauskalusto

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

lukijan toive: kuvauskalusto

are you feeling fashionable?

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

 

lukijan toive: kuvauskalusto

Multa kysellään paljon mulla käytössä olevasta kamerasta, joten oli joltain lukijalta tosi hyvä idea toivoa kamerainfoa näin postauksen muodossa. :)



Kamera on Canon EOS 550D, jonka ostin n. vuosi sitten. Mun edellinen (eos 350D) oli vielä muuten toimiva, mutta se ei aina reagoinu tohon mun lisäsalamaan, vaan luuli ettei salama ollu ollenkaan käytössä. Se 350D oli mun ensimmäinen järkkäri, ja ostin sen muistaakseni 18-vuotiaana. Aika pitkään se siis palveli.

Tossa nykysessä kamerassa on monta tosi kivaa ja kätevää ominaisuutta, kuten HD videokuvaus, joka kyllä kärsii aika paljon nettiin ladatessa. Silti laatu on mun mielestä tosi hyvä, ja kaikki vuoden sisällä ilmestyneet videot onkin kuvattu tolla mun kameralla. En vaihtais tota mihinkään!

Lisäsalama on Canon Speedlite 430 EX II, jota ilman asukuvien kuvaamisesta iltasin ei tulis yhtään mitään. Ostin ton joskus parisen vuotta sitten ja maksoin siitä vähän alle 300€, mikä on kyllä ollu ihan mahtava sijoitus!

Pari vuotta sitten tuli ostettua myös yks objektiivi, Canon EF 50mm f1.4. Tosta taisin maksaa lähemmäs 400€, mutta onhan toi sen arvonen! Kiinteessä 50mm objektiivissa ei tietenkään oo zoom -mahdollisuutta jollanen mun kameran mukana tulleessa kittiobjektiivissa (18-55mm) on. Tolla 50mm objektiivilla en esim. saa kuvattua asukuvia sisällä koska kuvat pitäis ottaa niin kaukaa. Kuitenkin ulkona otetut asukuvat näyttää tolla tosi hyviltä, kun saa tarkennettua kohteeseen ja tausta blurraantuu. 1.4 aukon ansiosta valovoimaakin löytyy vaikka millä mitalla!
Tässä postauksessa on esimerkkiä siitä millasia kuvia tolla 50millisellä tulee :)



Asukuvien kuvaamisesta ei myöskään tulis mitää ilman Kakea! Se on mun uskollinen kaukosäädin, jonka ostin ebaysta alle 7€urolla. Kaken apuna asukuvia ottaessa on myös kamerajalusta, joka löyty joskus aikoinaan Anttilasta parilla kympillä. Joku kyselikin tossa pari postausta sitten mun asukuvien ottajaa ja tossa se Kake komeilee! Tietysti ulkona/jossain tapahtumassa tms ollessa koitan valjastaa jonkun muun ottamaan asukuvia niin ei tarvii joka ikistä kuvata Kakella. Aleksi on ollu tosi hyvä asukuvien ottaja ja ne kuvat joissa mulla on riemuidioottihymy päällä on sen ottamia. Se aina pelleilee ja naurattaa mua niin paljon ettei kuvien ottamisesta meinaa tulla mitään kun meikäläinen hekottaa koko ajan :D



Matkustellessa tulee kuvattua Lontoosta ostetulla Lomography Fisheye -kameralla jota rakastan niiiiiiin paljon! Mun piti tottakai valita tommonen kultanen överiblingiversio :D Kyseessä on siis filmikamera johon käy ihan tavallinen 35mm filmi. Mä oon yleensä ostanu ISO 400:sta, ja kuvat näyttää sillä kuvattuna tältä.

ps. Tän postauksen kuvat on otettu Nokia N9:llä hämärässä ja ilman salamaa. Yllättän hyvälaatusia kuvia tulee :)

Kommentit:
Tosi hyviä kuvia tulee tolla N9:llä :) Verrattaen iPhone4 jolla tulee iha surkeita kuvia -.-
 
Ma oon itse ihan hirvean avuton elektroniikan kaa. Mulla on kans canonin jarkkari ja maki halun kaukkarin! Onko sita vaikee kayttaa, miten se liitetaan siihen kameraan?
 
moikka moooi ! Semmosta kyselisin et millon oot menos kirppikselle ens kerran myymään tavaraa ? Mille kirppikselle ? Pliis mee mahd pian !!!! :)
 
Siis heitätkö noi sun fisheye-kuvat skanneriin vai kuvaatko ne kameralla, siis jos esim tänne blogiin laitat?
 
Tuhannesti kiitos tästä postauksesta, tää oli ihan huippu! :) Oon miettiny niin kauan et millanen kamera sulla on...!
 
Itse olen satunnainen harrastelijakuvaaja ja kanssa hurahtanut järkkäreihin. Mietin tuon kiinteän putken tai lisäsalaman ostoa, mutta en oikein tiedä miten suuri hyöty salamasta on. Tykkään kuvata manuaalilla ja saada oikean tunnelman ja valon kuviin, mutta hämärässä/pimeässä tietysti mahdotonta. 350D:ni omaa salamaa inhoan ja vältän sen käyttöä. Osaatko valottaa (heh :)) vielä tarkemmin, miten/milloin/missä käytät salamaa ja voiko sillä tulla "luonnollista" jälkeä?
-Leela
 
Heipsan!

Lomoilu on kiinnostanut muakin, mutta jotenkin se ajatus sitten jäi. Tästä sai taas lisäpontta jos vaikka saisi joskus sen lomo-kameran hommattua! Ihanaa fiilistä tulee otoksiin :)

Ja juurikin tuo Canonin 550D on ollut se järkkäri jonka aion tässä ihan lähikuukausina ostaa, jos vaikka hinta tulisi jossakin paikassa alhaisemmaksi. Kiva kun siitäkin kirjoittelit ja annoit lisäinfoa.

Mahtavaa jatkoa siihen suuntaan sulle :)

T.Mira
 
Paljo toi lomo makso? Nyt meni kyllä ostoslistalle toi kaukosäädin ja jalustin!
 
Hui kuinka hyviä kuvia tulee:o
 
ei tainnu sulle tulla new yorkin reissua muotiviikkoskabassa :)
 
Mulla on tällä hetkellä just toi EOS 350D (oot eka jonka kuulen omistaneen sen!) ja sekin ekana järkkärinä mulle pari vuotta sitten hankittu :)Nyt en tunne itteeni niin yksinäiseks, ku sullakin on ollu toi, luulin et oon ihan fossiili ku käytän sitä : DD
 
toi lomo on niin söpö:D!
 
Ihana toi Lomo! Ja tosi kiva laatu
N9:ssa :)
 
Canonilla on myös toinen 50mm objektiivi jonka saa jo 100eurolla. valovoimaa siinäkin on f/1.8 jolloin hyvinkin hämärässä saa hyviä kuvia, vinkkinä vaan niille jotka miettii ostamista. sanoisin itse että tuo on ehkä hinta-laatusuhteeltaan paras objektiivi mihin ite olen törmännyt. samoin käsisalamia kannattaa katsoa muilta valmistajilta, saattaa saada ihan hyvän 70-200euron väliltä. Canon omat on ihan huippuja, mutta itse en esim. juurikaan tykkää kuvata salamalla mitään, pakosta ostin omani kun kuvailin häitä yhtenä kesänä, ja halvempikin teki tehtävänsä. mutta jos salamaa tarvitsee paljon, Canon on ihan ykkönen.

tässä vaan muutamia tämmösiä vinkkejä alaa opiskelleelta ihmiseltä :>! tämä oli erittäin kiva postaus!
 
heei mullakin on Canonin 350D :D ! oon kyllä miettinyt että vois ostaa uuden, ku on jo alkanu vähän reistailee ja muutenkin ihan aloittelijan kamera:D
 
kerranki luettava postaus!!hyvä nadja!!!
 
Pystyykö tolla kaukolaukaisimella tarkentamaan, vai ainoostaan ottamaan kuvan? :)
 
onko liian myöhästä toivoa jotain aihetta josta postaisit? Toivoisin kuitenki että tekisit sun kissoista postauksen josta kertoisit vähän mistä oot ne hankkinu ja onko ne jotain erikoisen rotusia, yms.

Laitoin tän nyt tähän ku en löytäny sitä sun postausta johon nää toiveet oli varsinaisesti tarkotus lähettää.
 
paljonko maksoit tosta lomosta? oon ruvennu nyt tosissani harkitseen tommosseen ostoo. tarviiks sitä itte säädellä, vai riittäkö että vaan räiskii kuvia? :D
 
nadjuskaaa miks et vastaa kysymyksiin? :<
 
Canonin 50mm f/1.8 pärjää kyllä myös varsin hyvin ainakin tällasessa blogikäytössä ja muutenkin harrastelijoilla. Ja hintakin tosiaan alle sadan euron.

http://www.gigantti.fi/product/kamerat/objektiivit-ja-kameratarvikkeet/EF50MM18/canon-ef-50-1-8-ii-objektiivi
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]