Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

pestoseitinamijuttu

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

pestoseitinamijuttu

are you feeling fashionable?

torstai 6. lokakuuta 2011

 

pestoseitinamijuttu

Tänään teki mieli syödä perunamuusia. Pähkäiltiin Aleksin kanssa, että mitä sen perunamuusin kanssa söis ja päädyttiin seitiin jota ei ainakaan mulla oo tullu syötyä aikoihin. Päätettiin sitten tehdä jotain epämäärästä seiti-porkkana-perunamuusijuttua, josta tuli epämääräsestä ulkonäöstään huolimatta ihan superhyvää!Tarvitset:
- Perunamuusia (joko ite tehtyä tai kaupan pussi/pakastemuusia)
- Seitiä (tykkään kovasti tosta, että paketissa lukee "alaskanseitiä tai seitiä". Ne ei tainnu olla ihan varmoja siitä että kumpaa kalaa pakettiin on eksyny :D)
- Pestoa (paljon!!!!)
- Pari porkkanaa
- Sipulia
- Ruokakermaa
+ Ranskankermaa, mausteita ja oliiviöljyä. Nää kaikki unohtu kuvasta, hupsHomma alkaa uunivuoan voitelulla. Sen jälkeen seitipalat asetellaan vuoalle ja pestoa lusikoidaan päälle. Pestoahan ei voi koskaan olla liikaa, joten sitä kuuluu laittaa aikamoinen köntti. Peston päälle lusikoidaan vähän ranskankermaa, mutta n. 1/4 purkista säästetään myöhemmäks.Sitten kuoritaan ja pilkotaan porkkanat ja sipulit

Koko setti asetellaan vuokaan kun sipuli on kivoina rinkuloina ja porkkana paloteltu. Sipulirenkaita laitetaan myös seitipalojen päälle.Seuraavaks isketään kulhoon ranskankerman loppu, purkki ruokakermaa sekä oliiviöljyä ja mausteita oman mielen mukaan. Me maustettiin kermasekotus musta- ja sitruunapippurilla sekä suolalla.Kermamössö kaadetaan porkkanoiden ja sipuleiden päälle ja koko setti isketään uuniin.Mun kaasu-uunissa ruoka kypsy n. 30min, mut sitä kannattaa uunista riippuen tarkkailla jo vähän aiemminkin. Perunamuusin teon voi alottaa sillä aikaa kun vuoka muhii uunissa. Me käytettiin pussimuusia jonka valmistuksessa meni n. 5min.Kerma ja muut nesteet kiehu aika mukavasti, ja seitipalojen päällä ollu pesto sekottu kivasti kerman kanssa.Valmista! Tuli tosi hyvää vaikka ite sanonki :)

Kommentit:
hehe, meiän kissa syö aina tota seitiä :> mutta herkulliselta näyttää.
 
Mummonmuusia, yöööööök. Mieti että toi ruoka olis ehkä miljoona kertaa parempaa oikeesta, ittetehdystä muusista :)
 
kuka tuo aleksi oikein on?=)

ja ihanan näköistä ruokaaa!nam
 
Näyttää hyvältä! :)

http://hannahii.blogspot.com/
 
Onko toi Aleksi sun poikaystävä? :)
 
hyi toi muussi! :D
 
Ihan totta, että pestoa ei voi koskaan olla liikaa! :D

Heidi
 
Täytyneepi laittaa testiin tää resepti :)!
 
Tässähän tulee nälkä, kun noita kuvia kattoo! Seiti on yksi lemppari kaloistani, joten tämä ohje taisi mennä aika nopeasti keittokirjani väliin! :)
 
seurusteletko Aleksin kanssa?
 
onko aleksi sun poikaystävä??missäs teemu on? =o
 
namii toi näyttää nii hyvältä, nadja sä osaat kokata :-D!! ja pesto on niin hyväää (-:
 
pesto on parasta, seiti ei taas oo ihan lempparikala:)
 
NIIIN tottta että pestoo ei voi olla liikaa(;<3
 
Kiitos, mulle tuli ihan sairas nälkä! näyttää hyvältä ja teen varmaan itekkin. Oot niin ihanan hassu että eksyn aina sun blogiis vaikka oon kyllästyny muitten.
 
pakko kokeilla joskus! :D
ja ihana blogi btw, jotenkin niin huolettoman arkinen mutta samalla tosi mielenkiintonen :-D haha
 
ootko vaihtanu teemun lennosta tähän aleksiin?
 
Nadja on useampi kuukausi sitten kertonut ihan täällä blogissa eronneensa Teemusta. :)
 
Oh dear God, kun vaikuttaa ja näyttääkin hyvältä!
 
"Nadja on useampi kuukausi sitten kertonut ihan täällä blogissa eronneensa Teemusta. :)"

ai neljännestä lokakuuta on monta kuukautta? :o
 
Anonyymi sanoi...
"Nadja on useampi kuukausi sitten kertonut ihan täällä blogissa eronneensa Teemusta. :)"

"ai neljännestä lokakuuta on monta kuukautta? :o"

On kertonut jo aikaisemmin New lookin puolella eli muutama kuukausi sitten. Kun Nadjan blogi siirtyi tänne Bloggerin puolelle, niin osa postauksista näkyy, että ois lokakuussa kirjotettu vaikka on kirjoitettu paljon aikaisemmin.
 
Anonyymi sanoi...
"Nadja on useampi kuukausi sitten kertonut ihan täällä blogissa eronneensa Teemusta. :)"

ai neljännestä lokakuuta on monta kuukautta? :o


Itseasiassa postaus on kirjoitettu 10 viikkoa sitten, vaikka postauksessa jostain syystä lukee lokakuun 4. Kommenteista kuitenkin huomaa, että postaus on kirjoitettu jo aikaisemmin.
 
Itseasiassa jos katsot New Lookin puolella postauksia, niin vaikka postaus olis kirjotettu toukokuussa ja menet katsomaan postausta, niin yläpuolella näkyy että se ois kirjotettu lokakuun 4. päivä :D.
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]