Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

2. päivä pietarissa

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

2. päivä pietarissa

are you feeling fashionable?

tiistai 4. lokakuuta 2011

 

2. päivä pietarissa

Toinen kokonainen Pietaripäivä alko aika kovissa dagen eftereissä. Oltiin tosiaan edellisenä iltana oltu paikallisessa baarissa istumassa iltaa, ja päästiinkin liikkeelle hostellilta vasta yhen-kahen aikaan. Meiän hostelli sijaitsi keskustassa, joten päätettiin kävellä hostellilta Moskovan aseman vieressä sijaitsevaan Galeria -nimiseen ostoskeskukseen.



Päivän asu koostu päällekkäin kasatuista randomvaatteista. Pietarissa oli kylmempi kun oletin, enkä tietenkään ollu tajunnu pakata tarpeeks lämpimiä ja yhteensopivia vaatteita joten piti vähän kerrospukeutua.





Jonkun läheisen baarin rappusilla oli kaks betonivirtahepoa. Söpöjä!









Pietarissa on paljon jenkkiläisiä ruokaketjuja joita Suomesta ei löydy. Me tietysti käytiin parissakin sellasessa, tällä kertaa lounastettiin Burger Kingissä ♥







Galeria -ostari oli ihan järjettömän iso! Sieltä löyty vaikka mitä ihania vaateketjuja, kuten mm. Topshop, Dorothy Perkins, Miss Selfridge, Bershka, Stradivarius, New Yorker yms yms yms. Olin kuitenkin erittäin pettyny kyseisten liikkeiden tarjontaan! Jopa Brittiläisten vaateketjujen vaatteet tuntu jotenkin venäläisiltä. Siis kun Pietarissa tuntu joka liikkeessä olevan myynnissä poolopaitoja, huonolla englanninkielellä printattuja paitoja, glitteriä, strasseja ja vaikka mitä ihme vaatetta mitä meikäläinen ei ikinä käyttäis. Hennesissä ja Zarassahan on suunnilleen samat tavarat joka maassa, mutta tuolla Pietarissa hinnat oli korkeemmat kun Suomessa. Esimerkkinä H&M:n neuletakki joka maksaa Suomessa 19.95€ ja Pietarissa 999 ruplaa, eli reilu 23€. En sit lopulta ostanu koko reissun aikana muita vaate/asuste/kosmetiikkajuttuja kun nämä:



Meikit ostin paikallisesta kosmetiikkaketjusta, jossa ne oli edullisempia kun Suomessa. Kaikki kolme on ennenkin käytössä olleita ja hyviksi havaittuja. Ostan lähes poikkeuksetta meikkini ulkomailta, yleensä joko Lontoosa tai eBaysta koska siellä ne on paljon edullisempia kun Suomessa. Plus tarpeeks tummaa meikkivoidetta on aikasta vaikeeta löytää täältä kotoSuomesta. Ihmettelen kyllä suuresti, että miten Pietarista löyty noinkin tumma meikkivoide, mä kun en nähny koko viiden päivän reissun aikana kun yhteensä 6 tummaihosta ihmistä.

Tässä vaiheessa varmaan ihmettelette että miks mä laskin kaikki vastaan tulleet tummaihoset ihmiset :D Se johtu siitä, että mua tuijotettiin tosi paljon vähän tummemman ihoni ansiosta ja esim. ruokakaupassa vartija luuli mun varastaneen laukussani olleen puoliks juodun vesipullon enkä tietenkään osannu venäjäks selittää sille että pullo on ostettu jo aamulla ja kuitin oon heittäny roskiin ku ei tullu mieleen että joku pelle tulee tonkimaan mun laukkua, joten se kakkiainen laitto mut maksamaan pullon uudestaan. Ärsyttää niin kovasti kun näin ihan selvästi vartijan huomanneen mut, tummaihosen tytön ja se tuli heti partioimaan sille kassalle jolla olin ostoksiani maksamassa. Oon yleensä aika rauhallinen ihminen, mut olisitte kuullu sen suomalaisten kirosanojen ja agression määrän! Miks ihmeessä mä varastaisin 50centin vesipullon, joisin siitä puolet ja piilottaisin laukkuuni???! :D

Noniin takasin niihin ostoksiin! Neulottu rusettipanta on Topshopista ja makso muistaakseni noin 14€. Viininpunanen puhvihihanen paita puolestaan löyty Zarasta n. 18€:lla. Vasta hostellilla löysin paidasta myös hinnan euroissa. Se olis ollu 14.95€ jos olisin ostanu paidan Suomesta. Ei toi parin euron heitto haittaa, mutta tuli ihan konkreettisesti todistettua, että Pietarissa on keskimäärin hieman kalliimpia vaatteita kun Suomessa.



Galeriassa on paikallinen marketti (just se jossa oli tyhmä vartija), josta käytiin hakemassa pelmenejä, makkaraa ja venäläistä olutta, jotka nautittiin kynttilänvalossa hostellihuoneen lattialla istuen :D Noita pelmenejä oli aiiiika randomia ostaa, kun niiden sisällöt luki venäjäks eikä missään ollu pienintäkään kuvavihjettä siitä, mitä nyytit mahto sisältää.

Ruokailun jälkeen mentiin vielä uudestaan käymään Fish Fabriquessa, koska oltiin edellisenä iltana sovittu tapaavamme pari tyyppiä siellä. Oltiin kuitenkin tunnin verran myöhässä eikä meillä ollu toistemme puhelinnumeroita, joten jäi täydeksi mysteeriksi feidattiinko meiät vai kyllästykö tyypit vaan odottamiseen. Juotiin sitten yhet ja vaihettiin baaria. Käveltiin Dune's -nimiseen pikkupaikkan jolle käveltiin pitkän, pimeän ja suhteellisen epäilyttävän näkösen syrjäkujan kautta. Olin ihan varma että meiät vähintään ryöstetään matkalla baariin, mutta onneks niin ei käyny. Dune'sissa ei ollu meiän lisäks kun kolme asiakasta, mutta voin kuvitella että paikka on kesällä menestys erikoisen hiekkaterassinsa ansiosta. Siitä se dyynit -nimikin tais baarille tulla.
Viinilasillisten jälkeen päätettiin palata takasin hostellille nukkumaan :)

Kommentit:
Pietari on maailman 29. kallein maa, kun Helsinki on taas sijalla 42!

Harmi, että kävi noin yhden juomapullon takia vaan, mutta onneks ei sentään pahemmin! Näytätkin tosi karseelta rikolliselta, uskomatonta.
 
Mulla on ollutkin sellanen käsitys, että Venäjällä ei olis paljon tummaihosia ja ne harvat joita siellä on, kohtaa ainakin jonkinasteista rasismia ja pahimmillaan väkivaltaa.. Onhan siellä tummaihoisia tapettukin viime vuosina, ja kai aasialaisetkin kohtaa rasismia siellä. Oon kai itekin rasisti kun ajattelen että itäeurooppalaiset on rasisteja, tuskin läheskään kaikki on :D

Onneks sä et kohdannu mitään pahempaa kuin jonkun virkaintosen "asemastaan" päihtyneen kiusaajan. Tuli varmaan hyvä olo sille kovistella selvästi syytöntä tyttöö, joka ei edes ymmärrä kieltä.
 
Hah, mäkin kävin just kesällä samassa Dyyni-baarissa :) Se oli tosi hankala löytää etenkin kun meidän bile-iltana sato vettä kaatamalla tai jos ei vettä niin ainakin oli hämärää ja kosteeta eikä missään ihmisiä :D Kaverin ohjeilla sitä etsittiin. Kiva että viihdyit Pietarissa!
 
aivan ihana postaus jälleen! :)
 
Hui, Venäjä on tosiaan valtavan rasistinen paikka.. aika erikoista, että Pietarissakin, joka on kuitenkin kansainvälinen metropoli, kohtaa tuolaista!

Venäjälle ei tosiaan tätänykyä kovin herkästi esim. afrikkalaistaustaiset opiskelijat mene, sillä siellä saattaa aika helposti lähteä henki. Surullista, mutta ei sinänsä mitenkään yllättävää, kun ajattelee naapurimaan ihmisoikeustilannetta muutenkin.
 
ihanaa kun oot taas bloggerissa! ei huvittanut newlookissa seurailla kun sivut takkusi kokoajan :/ mutta jee nyt taas seuraan aktiivisesti ♥
 
Blogspotin blogia ei voi seurata bloglovinissa.. :(
 
Tätä blogspotin blogia ei voi seurata bloglovinilla, mitä ihmettä?
 
Alkopa vituttaan sun puolesta se vartija, huh huh. Eihän se oo paha maksaa jotaki 50snt mutta ihan periaatteesta..

Mutta niin, kivoja juttuja muutoin! Mukava lueskella :) Alko tavallaan haluttaa Venäjälle mutta sitte taas tuosta kielestä tuli mieleen että on se kyllä ärsyttävää matkustaa jonnekin missä on niin vaikea asioida.
 
oon miettiny usein tota venäläisten viehtymystä poolokauluksiin! miks hitossa niit kaupataan joka paikassa ja kuka niitä ostaa?

kävi ärsyttää suunnattomasti siun puolesta tuo vesipullohomma. raivostuttavaa mielivaltaisuutta :(
 
pistää kyl vihaks toi kauppajuttu. mm. tän takia en halua astua jalallanikaan itänaapuriin, vaikka mun nassu onkin valkoinen. olen kuullut, että venäläiset on vieraanvaraisia ja kivoja, mutta suhtautuminen ulkomaalaisiin antaa kyllä täysin päinvastaisen kuvan ja samoin monien sikäläisten naisten ylimielinen asenne meikäläisiä kohtaan. että mitä siellä pinnan alla sit todellisuudessa liikkuukaan... en halua ottaa selvää.
 
ite oon myös tummaihonen, isä afrikasta ja äiti suomesta. joskus huolettaa etten pääse minnekkään töihin tai jatkoopiskelemaan ihonvärini takia, siksi haluaisinkin kysyä oletko sinä kohdannut paljon rasismia yms..?
 
Ihanaa, että ihmiset uskaltautuu käymään Venäjälllä kaikista huhupuheista huolimatta:)! Itse oon siis puoliksi venäläinen ja on tullut vietettyä siellä aiiika paljon aikaa:p Omat kokemukseni on tietysti aika erilaisia myös sen takia kun osaan kieltä yms.,mutta itse siis rakastan Moskovaa ja Pietaria ja pieniä kyliä hyvin syvästi<3
Venäjällä pitää vaan tietää mitä kannattaa ostaa ja missä viettää aikaa. Vaatteet on ketjuliikkeissä usein tosi kalliita, eivätkä useimmat venäläiset osta kuteitaan sieltä vaan torilta. Torilla on halpoja (ja aika ruman venäläistyylisiä;-D) ryysyjä joista suurin osa tykkää. Ulkomaisissa ketjuliikkeissä shoppailee suurimmaksi osaksi rikkaammat tyypit joille hinta ei ole este, ja siksi siellä on "kalliimpaa" kuin meillä. Tämän takiahan venäläiset hullaantuu suomalaisissa ketjuissa...:)
Meikit, kosmetiiika, ruoka ja juomat taas on halpoja. Harmi vaan ettei monet uskalla niitä ostaa kielimuurin takia.. Oma suosikki poskipunani on venäläinen n.2 euroa maksava? iiihana täydellinen sävy jota pitäis päästä taas hamstraamaan<3. Suklaa, alkoholi, ulkona syöminen "paikallisissa" paikoissa yms. on halpaa.
Tuo rasismi juttu on valitettavan totta, ja on sääli kuinka tämä tietty osa venäläisistä onnistuu pilaamaan kaikkien maineen. Pietarissa ja Moskovassa alkaa olemaan jo senverran kansainvälistä, että suora rasismi on vähentynyt valtavasti. Sitä kuitenkin näkee edelleen. Varsinkin tummaihoisia kohdellaan huonosti, ulkomaisia opiskelijoita hakataan ja syrjitään valitettavan paljon:(. Ikävää että jouduit kokemaan tuollaista kohtelua Venäjällä! Tääkin asia kuitenkin edistyy siellä parempaan suuntaan, hitaasti, mutta varmasti.
Oon nyt pahoillani tästä kilometrikommentista, mutta mua inhottaa monien suomalaisten ennakkoluulot Venäjää ja venäläisiä kohtaan:-D Siellä on oikeesti toodella paljon nähtävää ja koettavaa ja suuri osa ihmisistä on ystävällisiä:-). Niin! Ja ihanaa että tää blogi palasi Bloggeriin.!
 
Tuli ikävä takas tonne :( Pietari on oikeest hyvä ja käymisen arvoin paikka, vaikka ihmisil on siit hirveet ennakkoluulot. Ja tuol on sitäpaitsi tosi hyvää ruokaa !
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]