Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

aneemiset kokkailut

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

aneemiset kokkailut

are you feeling fashionable?

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

 

aneemiset kokkailut

Tiiättekö kun käy nälkäsenä ruokakaupassa ja tulee ostettua jotain, mitä ei yleensä ostais? No meikäläinen innostu ostamaan jauhelihaa! Siis juttuhan on se, että mä en pahemmin pidä lihasta ja sen takia mulla todettiinkin tossa joku aika sitte aika paha anemia (hemoglobiini 99). Oon sen jälkeen koittanu rautatablettien lisäks syödä lihaa, mut en vaan voi sille mitään että se ällöttää mua. :D
No mut tosiaan, jossain mielenhäiriössä sit ostin naudanlihaa ja koska mun kokkaustaidot on muutenki lähes olemattomat liharuoista puhumattakaan, mä päätin tehä pastaa.



En pidä jauhelihan mausta, joten koitin maustaa lihan parhaani mukaan :D Pannulle pääty muistaakseni paprikaa, chilijauhetta, valkosipulia ja mustapippuria. En oo koskaan ymmärtäny niitä ihmisiä jotka maustaa esimerkiks jauhelihansa jollain valmiilla jauhelihamausteseoksella. Sit tietysti kanalle ja kalalle on omansa, lol.




Mä kuitenki jänistin ennen valkosipulitomaattimurskan lisäämistä ja otin n. 1/3 lihoista pois pannulta



Tomaattimurskan jälkeen heitin sekaan purkkiherkkusieniä (en oo vielä niin pitkällä näissä mun kokkauskokeiluissa että ostaisin tuoreita) sekä tommosta chili-basilika-valkosipuli-kastiketta aika reippaasti. Ton avulla sai sen jauhelihan maun peitettyä tosi hyvin.



Oliivejaki piti kokeilla. Purkitettuja ja valmiiks viipaloituja tietysti. :D




Sit paras osuus, eli vuohenjuusto! Mun mielestä ei kuulosta siltä, että vuohenjuusto, oliivit, herkkusienet ja jauheliha sopis yhteen, mut mun hämmästykseks ruoasta tuli tosi hyvää!



Kastikkeet pastan päälle ja vähän jotain kasviksia sivuun, että voisin esittää syöväni terveellisesti :D

Kommentit:
hööh ootin jo innolla että lopussa lukis jotai, että ruoka oli aivan hirveetä, mutta hyvä että oli hyvää :-D
 
oii näyttääpä hyvältä, vaikka itekkään en pahemmin liharuuista tykkää :p mullaki mitattiin aika vasta alhanen hemoglobiini (92). sain rautatabletit ja oon niitä vedelly mut ei oo vissii pahemmin auttanu ku pitää verikokeissa käydä aika tiuhaan tahtiin....
 
nam, näyttää herkulliselta :p
 
Minä en pysty syömään lihatuotteista mitään muuta ku jauhelihaa ja joitakin leikkeleitä, muu liha on koostumukseltaan niin etovaa :D Kana tai kalakaan ei oikein uppoo, saatika sitten äyriäiset.
 
aai sul on anemia :d, mun hemoglobiini on 155 :D, jotenki aika korkee :-D. mut nadja sä osaat kokata! ;)
 
nammm oliiveja:))
 
Jauhelihamausteessa on kaikki mitä mainitsit, plus vielä pari muuta lisää. :D Siksi käytän!
 
Oi vuohenjuusto <3 Tuollasta ei oo ees tajunnu heittää minkään kastikkeen sekaan! Vaikuttaa muuten aika samalta mitä meil välil näkyy täällä, paitsi jauhenlihan tilalle soija, kun lihaa ei syö :)

Mut hei! Kannattaa tuoreita herkkusienii kokeilla! Ei se sen vaikeampaa oo kun sen tölkin aukaiseminen :P mut maku ja tuoksu niin paljon ihanempi! Söin itse niitä kymmenen minsaa sit ;)

Kiva blogi muuten!
 
vaikuttaa hyvältä reseptiltä, kiitti (:
 
Mä teen varmaa joka päivä jauhelihaa ja sit spagettia..... En osaa muuta :'''''DDDDD
 
Miten et voi tykätä mistään lihasta. Mä en ymmärrä. :D Hyvältähän toi näyttää !
 
Minua on aina hämmentänyt, että hemoglobiini on normaalia suurempi vaikka olen koko ikäni ollut nirso kasvissyöjä:D Enkä syö oikein mitää rautapitoisia juttuja... outoa o.O

Tuo näyttää kyllä ihan hyvältä!:) Kannattaa kokeilla soijarouhetta ja syödä ruisleipää/(täysjyväviljatuotteita)- niissä on suht. paljon rautaa.
 
nuo on nii söpöjä aina nuo sun otsikot... :D joku Aneemiset kokkailut.. ahahha tosi herkullisen kuullosta hei! :DD
 
Mulle tuli nälkä :)
 
Mä jotenki salassa luulin että oot vege:D en tiiä yhtään mistä oon saanu sen kuvan mutta hyvä että paljastu nyt haha:D
 
mmmm näyttää hyvältä vois itekki kokeilla :P
 
näyttää tosi hyvältä, vaikka itekkään en lihaa syö!

oon niin samaa mieltä sun kanssa, että jauheliha vaan on jotenkin, no, ällöä. ja kun se on niin "ällöä" ei se voi maistuakkaan hyvältä. mutta ehkä se noin menisi kun paljon lisää joukkoon kaikkea muuta ;D
 
Linsseissäkin on paljon rautaa :)
 
tommonen on just mun herkkuruokaa:D muakin kaikki semmoset isot pihvin ym. ällöttää, mut voin ihan hyvin syödä hauhelihaa ja kanaa.
 
aww " jotain kasviksia sivuun, että voisin esittää syöväni terveellisesti :D"
 
onki parempi käyttää kunnon mausteita, mausteseoksissa on hirveesti lisäaineita, ja esim "sitruunapippuri"ssa 40% suolaa... :P

mä tykkään lihasta ihan sikana :-D
 
nam <3
 
hei syöksä sit soijaa/linssejä/tofuja ym.. kun et kerta lihaa syö?

aattelin vaan ku sulla nii huono hb ;<

t. toinen, jota myös liha ällöttäääää, nykyään lakto-ovovegetaristi (meniköhä oikee) :D
 
ainekset kuulostaa tosi hyviltä mutta oot kyllä oikeessa että yhdistelmä sitten taas vähän vähemmän hyvältä :-D tosin se näyttää tosi hyvältä ja jos se kerran oliki tosihyvää nii voisin kyllä kokeilla sun reseptiä! Tulipas outo komentti.
 
Täällä tehtiin just vähän samanlaista settiä! Ihana että pitää yrittää peittää jauhelihan makua :-D
 
nadja, ne on vihanneksia mitä tossa lautasella on :DD
 
mut hyvä et oot viel elos vaik sul on toi anemia..
 
Voin kertoa et oon kitunut tässä kaks tuntia armottoman nälän kanssa, ja tän luettuani mahasta rupes kuulumaa tuskan huutoja ja vartti siihen että ruoka tulee uunista. :D Help me, god!
 
Jos liha ei maistu ei sitä tarvitse syödä. Netti on pullollaan ohjeita ravinteikkaasta kasvissyönnistä ja kun lisää vielä kalan, kananmunat ja maitotuotteet niin raudan saanti on taattu. Kannattaa tutkia soijatuotteet, jotka korvaavat lihan täysin. (Ja oikein maustamalla soijatuotteista saa supermaukkaita) Esim. 100g:ssa soijarouhetta on 107% rautaa päivän saantisuosituksesta.
Ja sitä rataa! :)
 
awww<3 aivan ihana oli toi viimenen lause "että voisin esittää syöväni terveellisesti"!!:D
 
Syökää lapset lihaa. Kasvatte isoksi ja saatte proteiineja ja pysytte terveinä. Kaikkea tuokaa oppii syömään, ei ole olemassa "pahaa" ruokaa.
 
miks et käytyä soijarouhetta :)? mitä järkee laittaa jauhelihaa jos joutuu peittää sen maun ku ällöttää :D?
 
Soijaa sekaan ihminen, se saa kaiken lihan maistumaan hyvältä! :)
 
Oho aika alhanen sullakin, mullakin oli viime keväänä 83, ja en kyllä ite ollu huomannu olossa mitään, lääkäri sitte passitti heti tarkkailuun sairaalaan.. :D muttamutta, nyt jo parempi ja toivottavasti sullaki nousee, ainakin teit terveellisen ateria! näytti muuten tosi hyvältä :P
 
Heh, mä tungen chilikastiketta jokaikiseen ruokaan, mitä teen. Kummastisaa hyvän maun mihin tahnsa :D
 
Sun ei kyllä kannattas jakaa näitä "ruokaohjeita".....

Sun "tekemä" pizza eineksistä ja valmispohjista vei tosin tästäkin voiton 100-0.
 
mua jauheliha ällöttää kun se näyttää niin karmeelta. makkaraa tai nakkia en oo syöny johonkin 10 vuoteen, kanasta kyl tykkään! sit esimerkiks hirven liha on ihan älyttömän hyvää +myös kiinalaisessa tykkään esimerkiks härästä ja friteeretusta possustakin..mut joo mäki tykkään paaaljon enemmän kasvisjutuista yms., mutta just toi et jos sen jauhelihan maustaa kunnolla niin se on ihan jees!
 
"Anemia eli verenvähyys voi syntyä monella tapaa. Yleisin syy on raudanpuute. Nykyään se ei juuri koskaan johdu yksipuolisesta ravinnosta, vaan yleensä pitkään jatkuneesta veren menetyksestä runsaiden kuukautisten tai suolistovuodon vuoksi."

Eli se ei välttämättä kerro mitään, että onko vegaani vai a-luokan lihansyöjä jos anemiaa sairastaa. Hb-arvot on niin henk.kohtaisia, ja heittelevät helposti muutaman päivän välein. Musta tuntuu, että joillakin on aina ollut ns. taipumusta anemiaan, pienestä asti. :)

Ite oon ollut vegaanina kohta kuusi vuotta, silti Hb-arvot pyörii max. siinä 150:n paikkeilla. Koskaan en ole anemiasta joutunut kärsimään - paitsi hetkellisesti, kun olin luovuttamassa verta ja menkat olivat juuri olleet =valmiiksi alhainen Hb-arvo (nippa nappa pääsin luovuttamaan) + Hb-arvo laskee luovutuksen yhteydessä sen 10g/l... ei ollut kivaa :D
 
hyvältä näyttää!
Hei oon kysyny tätä aikasemmin, mut ett vastannu :<
Onks sun kisut samasta pentueesta? jos ei nii mite hyvi ne tottu toisiinsa sitte :)?
 
mulle lääkäri sano että jos ei syö lihaa ni pitää syödä raejuustoa, paljon parsakaalia ja pinaattia! raejuustosta saa proteiinia ja tummanvihreistä vihanneksista rautaa. lisäksi pitää syödä papuja ja pähkinöitä. :) eikä oo ollu sen jälkeen enää anemiaa vaikka oon ollu kasvissyöjä jo 10 vuotta. MUTTA, ihanku mä oisin joku ravitsemusterapeutti tai jtn :DD kaikki on niin yksilöllisiä!

moi, mä oon Santtu :)
 
vuoheeenjuuuustooooo!!! kuolen <3
 
väitättekö te nyt ihan tosissanne ettette ole i k i n ä kuulleet että vuohenjuustoa voi laittaa kastikkeisiin??? ihan oikeesti???? kuinkas ison kiven alla sitä ollaan eletty?? eipä ole nadja ihan kauhean omaperäinen kastikeresepti. takuuvarma ainakin, jos ei muuta. -ella-
 
Mul on sama ongelma, hemoglobiini aika surkeissa luvuissa ollu jo vuosia koska en syö lihaa, tosin en syö sitä ihan periaatteiden takia. Ja sit plussana vielä se että geeneissä on raudan huono imeytyminen vereen :( Ei oo kuitenkaa kiva vedellä jotain rautatablettejakaan kokoajan. Suosittelen siis opetteleen tekeen soijaruokia jos et lihasta oikeen diggaile :) Ja ruisleivästä saa rautaa!
 
näyttääpäs hyvältä(:
 
mun hemoglobiini on 80, että tosi alhane sulla joo
 
Itte taidan kokeilla samaa reseptiä, mutta en kyllä laita jauhelihaa ollenkaan! :D Eli en myöskään oo mikään liharuokien ystävä. Mulle tuli kammo parivuotta sitten liharuokiin (miinus kala ja kana) enkä sen jälkeen pahemmin oo niitä pystyny syömää :s


http://noorajohanna.blogspot.com/
 
ROSA sanoi...
vuoheeenjuuuustooooo!!! kuolen <3

Miksi kuolet?
 
annan sulle vinkin, että jos ei liha maistu! niin että syö mahd paljon klorofyllia eli siis lehtivihreetä! jos tykkäät salaatista nii sopii sulle hyvin:D esim tässä lisää tietoa : http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?BlogEntry=14333
 
Rautaa saa muustakin kuin lihasta, että ei sitä ole pakko syödä jos korvaa siitä saadut ravintoaineet muulla ruualla. Esim. linsseissä on moninkertainen määrä rautaa lihaan verrattuna. En itse diggaile niitä hirveesti, mutta tykkään tosi paljon esim. go greenin mediterranean salsasta, jossa on punasia linssejä ja ne ei oikeastaan siinä kastikkeen seassa maistu, kannattaa kokeilla!
 
olis se ihan jos vastaisit meidän kysymyksiin :) :)
 
en jaksanu kaikkia kommentteja selata ja netti vähän reistaa muutenkin, niin en tiedä jos kuvissa vilahti, mutta :D minkä merkkistä vuohenjuustoo käytit? oon nyt vasta siihen rakastunu ravintolaruokien myötä ja mietin et minkä merkkistä uskaltais kaupasta ostaa ettei ois hirvee pettymys:D
 
Rautaa saa tosiaan muualtakin ku lihasta, ite oon ollu yli neljä vuotta kasvissyöjä ja terveydentila on ihan loistava :)
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]