Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

no en ainakaan kirjota otsikoks "london calling"

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

no en ainakaan kirjota otsikoks "london calling"

are you feeling fashionable?

tiistai 15. kesäkuuta 2010

 

no en ainakaan kirjota otsikoks "london calling"

Siis mä en ala. Ollaan tosiaan lähössä sinne Lontooseen tän viikon perjantaina, eli 18.6. Me palataan sieltä 24.6. ja tietysti just sinä iltana on The Get Up Kidsien keikka jonka mä luonnollisesti missaan. Eikä siinäkään vielä mitään, Broken Social Scene soittaa Lontoossa 30.6. Miksen mä voinu tarkistaa Lontoon keikkatarjontaa ennen reissun varaamista?! No mut joo, tällä hetkellä olis tarkotuksena käydä katsastamassa Hot Water Musicin keikka. Kyseessä on tosi hyvä bändi mut se ei oo mulle läheskään niin rakkausbändi kun noi aikasemmin mainitut. Mut toisaalta mun ei pitäis valittaa, koska pääsen Lontooseen!

Laura on käyny Lontoossa viimeks joskus tyyliin 10-vuotiaana ja mä en koskaan, joten ollaan ihan pihalla Lontoon yöelämästä. Me ajateltiin ainaki lauantaina suunnata viihteelle, mut kysymys kuuluu että mihin? Hakusessa olis joku rokki/indie/muu meiän henkinen baari/klubi, eli mitään Movidoita ja muita Lontoon Onneloita ja Tigereita ei tarvii suositella, kiitos :)

Ja nyt kun kerta sain tällasen pliisauttakaa-postauksen aikaseks, niin kysytään nyt samalla niitä nähtävyyksiä, kirppareita ja muita kivoja pikku juttuja joita ei missään nimessä saa missata! Kaikki ehdotukset on tervetulleita, joten nyt kaikki Lontoossa käyneet kirjottelee sormet sauhuten meille niistä must see -mestoista, eiks nii? :)

Kommentit:
Mä luulen että Camden town vois olla sun juttusi^^
 
Oon ollu kaks kertaa Lontoossa ja molemmilla kerroilla ehdoton lemppari on ollu Camden Town! Siellä vois shoppailla vaik koko reissun ajan mut etenkin viikonloppuisin siellä on tosi vilkas tori. Camdenissa on myös rokkiklubeja yms. vastaavia mut ite en oo niitten meininkiä päässy katteleen omilla reissuillani. Toinen lempparipaikka mulle on ollu Covent Garden, vähän Camdenin tyylinen shoppailuparatiisi mut hieman rauhallisempi. Kumpaankin pääsee mukavasti metrolla, kannattaa ostaa joltain metroasemalta se viikon travel card, sillä saa kulkee niin paljon kun jaksaa. Käsittääkseni myös busseilla voi mennä samaisella kortilla. Oxford Street on kans hyvä shoppailupaikka mut huomattavasti kalliimpi ku noi kaks muuta, paitsi Primark on loistava ja sikahalpa. Ihanaa on kans pysähtyä shoppailun lomassa Hyde Parkiin piknikille syömään kolmioleipää. Sori tuli vähän pitkä kommentti mut toivottavasti tästä on teille hyötyä :) P.S. Kaikki perus turistimestat kannattaa välttää pahimpaan ruuhka-aikaan. Esim. Tower Bridge ja Big Ben on parhaimmillaan iltavalaistuksessa.
 
Camden townissa kannattaa ehdottomasti käydä, samaten Notting Hill:ssä (erityisesti jos on nähnyt sen leffan ja jos on yhtä nolo kun minä ja rakastaa sitä) Mutta muutenkin, Notting Hillistä löytyy kymmeniä ihania pikkuputiikkeja, ei kannata missata paikkaa. Lisäksi siellä on kilometrin mittaiset kirppari/markkinasysteemit, en muista oliko ne jonain tiettynä päivänä vai ei. Mutta AH nauti, Lontoo on maailman paras kaupunki.
 
Lazy Oafilla Carnaby streetillä kannattaa käydä! Ite oon vaan tilannu netistä, mutta seuraavan kerran, kun Lontooseen pääsen niin etin kyllä ton kaupan käsiini! 8-)
 
Broken social scene on kyllä kova bändi! onneksi oon nähny ne pari vuotta sitten tavastialla, sillä epäilin ettei ne ikinä tuu suomeen. olitko ite siellä tavastian keikalla? :))
 
anonyymi: nii mäki luulen, ainakin siitä kuultujen juttujen perusteella :P

veera: ooh mä en tienny tosta notting hillin kirpparimeiningistä. pitääki googletella :)

pepa: covent vardeniaki pitää googletella lisää. tästä olin kuullukki jo jotain mut ehtiny unohtaa ihan täysin :D mun pitää varmaan pakata itelleni 500 muistilappua mukaan etten unohda mitään oleellisia ja käymisen arvosia paikkoja :D

essit: eikä! tonne lazy oafin kauppaan on pakko päästä! miljoonat kiitokset vinkistä <3

intiaanidisko: mä jostain syystä missasin sen keikan, nyyh :(
 
äääää mua ärsyttää näääääääääiiiiin paljon kun silloin kun itse olin lontoossa niin oli se pommi härdelli ja sillä mun visiitillä henggailtiin vaan jossain maaseudulla kun ei sinne keskustaan uskallettu mennä ja muutenki jouduttii oleen heathrown kentällä joku 6 tunii ku ne pommit oli räjähtäny vaa pari tuntia ennen ku oltiin lähetty suomesta toivttavasti teillä on kuiteki pREMPI TUURI :)
 
Tääkin haluaa Lontooseen!
 
Camden townia mäkin ehdottelisiiiin!
 
Olin viime Lontoon reissullani täällä:

Favela Chic
91-93 Great Eastern Street
Shoreditch, London
EC2A 3HZ

Tykkäsin. Pieni paikka täynnä ihmisiä, hyvää musiikkia ja ihan parhaat mojitot.
 
Teen sulle listan, en millään saa aikaan järkevää tekstinpätkää mun lempikaupungista.

- Camden Town. Ei kaipaa selityksiä.
- Oxford Streetin Primark. Myös Hammersmithin Primark on kiva ja siellä on mahiksia päästä sovituskoppeihin ilman jonoa.
- Salsa on vähän erilainen klubi kun mitä toivoit, mutta meininki on ihana! On jossain Leicester Streetin lähellä ja löytyy varmaan googlettamalla. Salsatunteja on joka päivä, ainakin viimeksi! (kannattaa laittaa niin vähän vaatetta kun mahdollista sinne, ihan sikakuuma!)
- Harry Potterin platform 9 3/4 ;)
- Suosittelen myös ottamaan metron johonkin random paikkaan ja kävelemäään ympäriinsä katselemassa muutakin kuin isoimpia turistikohteita
- Thamesin ranta, kiva kävelymesta ja näkee kaikki turistijutut kuten Benin, Tower bridgen ja London Eyen
- Oxford streetistä vähän sivuun on pikkukatuja (esim. Carnaby street) jossa pieniä merkkiliikkeitä. Esim. kenkäkauppoja jossa myydään ihan järjettömän makeita kenkiä, esim. Irregular choicen. googlaa vaikka Carnaby street.
- National gallery
- British museum
- Harrods, jos haluat nähdä jäätävän rikkaita ihmisiä :D

Itse olen lähdössä ens kuun lopussa, sitä odotellessa :)
 
Govent garden tuli ekana mieleen, aivan ihana torialue minkä reunal on ihania pikkukauppoja. Semmonen kauppa ku David&Goliath sun on pakko kattoa, oon varma et rakastut :D
Tossa esim valikoimaa:
http://www.davidandgoliathtees.com/category/HWT
Jotenki tuntuu et voisit tykätä tollasesta söpöstä ja värikkäästä =)

Tori on TÄYS myyjiä kojuineen ja myynnissä on kaikkea mitä kuvitella saattaa. Ihana tunnelma kanssa ku aina jotain hyviä katusoittajia ja siinä keskellä on italialainen take away-ravintola :)
 
Jos teillä on yhtään vapaampaa päivää niin suosittelen suuntamaan myös Brightoniin päiväretkelle, sillä junalla sinne suhauttaa reilussa tunnissa ja jos liput ostaa etukäteen niin ei ole kovinkaan kallista. Brightonin North Lanen alue on pullollaan vintage-kauppoja ja vähän erikoisempia liikkeitä, lisäksi Brightonista löytyy ihana ranta ja koko kaupunki on melko täydellinen kesäkaupunki!

Lontoossa ainakin itse suuntaisin Bond ja Oxford Streeteille shoppaamaan ja illalla menisin ehdottomasti katsomaan musikaalia tai muuta teatteria. Jos vastaan tulee Giraffe-ravintola niin suosittelen tsekkaamaan, vaikka kyseessä onkin ketjuravintola niin on todella rento ja mukava paikka, puhumattakaan herkullisesta ruoasta! Niistä perinteisistä nähtävyyksistä suosittelen London Eyeta, mutta jättäisin kyllä Buckinghamin palatsin vartion vaihdon väliin. Victoria and Albert museo kannattaa myös katsastamassa!

Hauskaa Lontoon reissua!
 
Ps. Oyster card on yks parhaista matkustustavoista, pääsee sekä bussilla että metrolla ja sen voi ladata tietyksi ajaksi tai tietyllä rahasummalla. Velottaa just sen verran kun matkustat (esim. eri zonejen välillä) :)
 
Kannattaa käydä vahakabinetissa ja London Eyessä !
 
primarkisssa on tosi halpaa ja paljon kaikkee kannattaa käydä
 
harmi ettet pääse kattoon kaikkia bändejä :( mut kantsii käyä ainakin harrodsilla ja vahakabinetissa! :)
 
Mä oon ollu pari kertaa Lontoossa, viimeksi yövyin mun ystävän luona Camdenissa. Se oli kyllä täynnä "sun henkisiä" mestoja. Tai emmä sua tunne, mutta luulen niin. Siis baarit just sellasia rentoja hengailumestoja, paljon rock- ja indiemestoja. Porukka tosi kirjavaa. ME like. Olen myös käynyt jossain muuallakin ulkona Lontoossa, mutta Camdenin yöelämästä diggaan eniten..
 
Olin tossa ite ihan just Lontoossa, ja täytyy sanoa että Covent Garden oli kiva ja tietty JOS on rikas niin Oxford Street. :D Hyde Park on ihana paikka ja onhan sielä paljon muutakin. :)
Ja tohon Pepan kommenttiin, että kyllä, kortti toimii sekä metroissa että busseissa ja maksaa muistaakseni 28 puntaa, eli n. 34€? Mutta sillä saa siis viikon ajan ajella niin paljon kuin haluaa..
Toivottavasti sää suosii teidän reissua ja pitäkää hauskaa. :)
 
Portobello road on lauantaisin aikasmoinen kirpparimesta ollu, parhaimmat kirppikset löytyy kuitenkin hieman lontoon ulkopuolelta. nimiä en saa nyt päähäni, mutta ihan sellasiakin löytyy mis on viime sesongin merkkivaatteet ihan pilkkahintaan!
mutta jepjep portobelloa ei kannata missata :)
 
pakko jättää vähän kommenttia (oon muuten järjettömän kade sulle)!

"Oxford Streetin Primark. Myös Hammersmithin Primark on kiva ja siellä on mahiksia päästä sovituskoppeihin ilman jonoa." joo tosiaan voi sanoa etten ole IKINÄ nähnyt missään niin suuria jonoja kun primarkissa (nimenomaan oxford streetin), odotin yli tunnin sitä että pääsin sovittamaan :-D!! mutta joo, muuten primark on kyllä todella halpa, eikä laatukaan ole edes mitään kovin huonoa! itse kun olin lontoossa, niin pyörin aika paljon oxford streetillä, koska sen varrella oli topshopit yms. toinen paikka jossa vietin paljon aikaa oli camden town, sieltä kyllä todella löytyy vähän "erikoisempia" juttuja, siellä esim. on todella paljon kaikki taidejuttuja joita ei mistään muualta kyllä löydä! harmitti ihan että oli niin vähän käyttövaraa siellä. tuli tässä muuten mieleen yks kauppa joka oli niin täysin sun tyylinen, mutten yhtään muista sen nimeä :( kannattaa kuitenkin koluta ne suurimmat kadut kuten oxford street ihan päästä päähän!

sen lisäksi kannattaa kyllä itse kierrellä ja katsella, itsestä ainakin tuntu paljon jännemmältä kun itse seikkaili siellä (vaikka siellä olikin aika helppo eksyä...)! ja kyllä esim. niistä klubien yms. ulkonäöstä ja vähän näkee millasta porukkaa/millanen tunnelma siellä on! itse en jaksanu sillon viimeks ainakaan lähteä näihin nähtävyys rumbiin, vaan halusin nähdä lontoon tavallaan "omin silmin" :-)

ainiin ja ehdottomasti käy sohossa! se on ainakin valokuvaajan kannalta ja muutenkin omasta mielestäni aivan ihana paikka! varmaan lempparini, ainakin niistä missä ehdin käydä. myös ne kaikki suuret puistot on ihan mahtavia, ja kehottaisin kyllä käymään muuallakin vähän kauempana keskustasta, jos haluu nähdä muutakin kun vaatekauppoja!

kannattaa kyllä googletella lisää, itse ainakin kun tein lontoon-esitelmää, huomasin että jäi kyllä TODELLA paljon paikkoja, missä olisin halunnu käydä. no, voisin melkein luvata itselleni että ens vuonna lähden uusiksi käymään lontoossa koska se on niiiin mun kaupunki.
 
Camden townia mäkin suosittelen, järjettömän iso torialue mistä ite löysin ainakin ihania mekkoja!

Sitten tosiaan se Primark. Oxford Streetin Primarkhan nyt on jo tavallaan nähtävyys sen valtavuutensa vuoksi, että siellä kyllä kannattaa käydä, mutta jos haluaa tehdä rauhassa Primark-ostoksia eikä jaksa jonottaa ikuisuuksia sovareihin ja kassoille, suosittelen lämpimästi Hammersmithin Primarkia. Hieman pienempi kun Oxfordin, mutta suunnilleen samat jutut sieltäkin löytyy. Ja siellä on tosiaan paaaaljon väljempää. Ja Hammersmithiin pääsee kätevästi metrolla noin kymmenessä minuutissa =)

Sitten jos sinne Hammersmithiin päätätte lähteä, niin kannattaa käydä samalla reissulla Shepherd's Bushissa Westfieldin ostoskeskuksessa. Sinnekin pääsee helpoiten metrolla, ja Shepherd's Bush on seuraava pysäkki Hammersmithista. Westfieldin ostarissa saa myös tehdä ostoksiaan vähän rauhallisemmissa tunnelmissa kun Oxfordilla ja Westfieldistä löytyy mm. Topshop, Bershka, Pull&Bear..

Ite oon käynyt 2 kertaa Lontoossa ja oon kyllä ihan rakastunut kyseiseen kaupunkiin. Toivottavasti viihdyt =)
 
Käykää kattoo We Will Rock you-musikaali (tai ihan mikä vaan...kaikki ne on hyviä). Liput saa havalla leicester squeren paikkeilta ja esim. tottenham court roadin metropysäkinulkopuolelta samana päivänä kun esitykset on. Hinnat on jotain 20-30 puntaa.
Niissä on ihan mahtava meininki, kaljaa saa juoda katsoessa ja hoilata mukana! Musta luonnontieteen museo oli kans huippu, kaikkee dinosauruksista sinivalasiin! Museo on ilmanen ja jonoja ei kannata säikähtää, ne menee nopeesti!
Hauskaa matkaa!
Ainniii, ja Lontoon Urban outfitters on maailman paras!
Terkuin,
Satu
 
jeii, ollaan osan ajasta yhtäaikaa lontoossa. :) mulla lähtö maanantaina, jänskättäää. :D
 
Tuota travel cardia ei kannata ottaa. Ylihinnoteltu. Lisin mainitsema Oyster on paras vaihtoehto, itselläni meni alle 20£ matkusteluun 10 päivän ajan (bussikortti viikon verran + satunnaiset metrot).
 
Me käytiin viimekesänä London Dungeonissa, se on sellanen kummitustalon tyyppinen ja se kierros kertoo Lontoon historian kamalimmat vaiheet :D Se oli ihan mielenkiintonen kun siellä oli ihan ammattinäyttelijät. En sitten tiedä miten se "vanhempaan" porukkaan iskee, itse olin matkassa tätini kanssa ja kyllä sekin taisi viihtyä.

Ja London Eyeen jos on aikomusta mennä, niin kannatti kyllä jonottaa :)
 
Joku tais sanoa, että kannattaa käydä Carnaby streetillä. ÖÖH MIKSI?! Siis sellanen pieni kuja missä pari hassua liikettä ja that's all. Eli ei kannata lähteä etsimään yhtä pientä syrjäkatua missä ei ole mitään. Tuntuu jotenkin tyhmältä, että kyselet etukäteen kaikkea tälläistä infoa: mene Lontoon keskustaan vaan kävelemään ympäriinsä ja näet kaiken ilman hullua kartan lukemista ja piinaavaa kylttien seurantaa. Itse en osaa nimetä hyviä shoppailukatuja sillä ne tulivat vain yllättäen eteeni kun kaikista vähiten niitä odotin. Ja noh, niistä klubeista: Lontoo on täynnä mahtavia hengauspaikkoja ihan sama minne niistä menet, viihdyt varmasti. Hyvää matkaa! Ps. Itse olen asunut Lontoossa kaksi vuotta opiskellen valokuvausta.
 
Oxford street ja Kensington high street kannattaa tsekata!(:
 
Moikka!

Just tulin Lontoosta, ja tässä muutamia omia havaintoja

1. Hammersmithin Primark on aika iso (ei tosin yhtä iso kun Oxford streetin helvetti) ja TOSI rauhallinen etenkin aamupäivisin. Se on ihan Hammersmithin metroaseman lähellä King streetillä.

2. Siinä Hammersmithin Primarkin vieressä on myös TK Maxx, joka on jonkun sortin outlet ja penkomalla sieltä voi löytää tosikin makeita juttuja, mutta penkomaan varmasti joudut.

3. Converseja kannattaa shoppailla etenkin camdenissa. Ihan tajuttomat valikoimat.

4. Lazy oaf on muuttamut sille kadulle jolta pääsee regents streetiltä carnaby streetille ja on samalla pienetynyt ja tylsistynyt huikeasti :(

5. Shephar's bushin metroasemalta pääsee JÄRKYTTÄVÄN isoon ostariin nimeltä Westfield. Kannattaa käydä kurkkaamassa jos ostarit innostaa.

6. Puistoista jättäisin Hyde parkin väliin ja suuntaisin mielummin Regent's parkiin jossa on ihan tajuttomia ruusupuutahoja ja sellaista Liisa ihmemaassa maisemaan paikoitellen. Ja sit toki kauheesti nurmikkoa... Regent's parkista on muuten noin 1,5 kilsan kävaly Camdeniin eli itse aina tykkään yhdistää noi.

Sellasia nyt ekana tulee mieleen. Ihanaa matkaa
 
ite kävin vaa heathrown lentokentäl ku sielt me mentii miamiin :p.mut london eye on varmaan kiva xD
 
http://www.deathdisco.co.uk/

tuol kantsii käydä, se on joka keskiviikko. kellaribileet; hyvii bändei, hyvä dj:t ja ERITTÄIN halpa juoma. Notting Hill Gaten metroasemalta lyhyt matka vaa suoraa tietä,
 
Itse tykkäsin Spitalfieldsin markkinoista ja niitä ympäröivästä alueesta. Just sopivalla tavalla rähjäinen fiilis, eikä niin paljon väkeä kuin Camdenissa. Toinen ihana paikka on Primrose Hill, josta on kivat näkymät kaupunkiin ja jonka ympäristössä on muuten vaan kiva haahuilla.
 
hei käy vaikka Manolo blahnikin liikkeessä
 
Mä näin unta että sä lähetit mulle synttärilahjan. ;D
 
Camden Town kannattaa käydä kattomassa!
 
Camden town on ehdottomasti nähtävä jos sinne pääsette (: Paljon pikkuisia putiikkeja laidasta laitaan ja halpaa=) Nothing Hill on myös ihana omasta mielestäni ja Covent Garden on myös ihan jees :) Ja jos pääsette Madame Tussauksella vierailemaan (eli vahakabinetissa)niin se on kyllä sitten älyttömän kiva :) (tosin silloin saatte varautua vähintään puolentoista tunnin jonoihin :p )
 
Carnaby streetillä on kaikkia söpöjä pikkukauppoja ja kahviloita. Se on niin lähellä oxford streetiä et ehdottomasti kandee käydä, vaikka jonkun mielestä olikin turha paikka:) Musta iha sun tyylinen:)
 
Omg, Broken Social Scene! Pitää ottaa äkkilähtö Lontooseen :D
 
Camden Townsissa on pubi nimeltä Elephant's Head. Tämä baari on ns. rokkikansan jonkin sortin "mekka" ja sen takia sillä on pitkä historia bändien, rokkareiden, psychojen ja punkrockereiden keskuudessa. Siellä saattaa tavata mitä erikoisempia ihmisiä, mutta aina otetaan avosylin vastaan. :) Plus sieltä saa hyvää safkaa! <3 oih..
 
Mie lähden itse sunnuntaina (20.6) Lontooseen myös :) Takaisin tullaan jo keskiviikkona eli hieman lyhkäsempi matka kuin sulla.

Kiva kun porukka on listannut tähän kaikkia paikkoja niin ei tarvitse itse alkaa googletteleen pahemmin ;>
 
london eye oli musta tosi kiva ja vaikka jono olisi pitkä nii se menee aika nopeesti ! hehee kannattaa mennä :--)
 
Mä komppaan sallaa: menkää Notting Hill Arts Clubin Death Disco -bileisiin! Ihan huippua musiikkia ja ne on todellakin kellaribileet! Tosi underground ja niiiin hauskaa!
 
Sohossa on kaikenlaisia kivoja klubeja... ^__^ Itte en oo kyllä käyny siä viä, ku lontoossa oon ollu iskän kans nii se ei suostunu sinne mua viemään kun sano et siä tytöistä tehään kebabbia XD Mutta ens kerralla sinne, todellakin..
Camden Town on kans kiva paikka!
 
itse oon tulossa 30.6 helsinkiin (-: onko must to see paikkoja ? ;-) muita ku kamppi ja forum tietenki! :D
shoppailu & lintsireissu tulossa mutta ois kiva nähä jotain paikkoja jne :P
 
no ainakin Portobellon kirpparit kannattaa tsekata =)
 
missä baareissa/klubeilla sä muuten käyt suomessa/helsingissä? mä kaipaisin meinaan jotain uutta, ja sulla ois ehkä jotai hyvää vinkkiä? :)
 
kandee käydä madame tussauds:essa se on himo siisti paikka siel on kaiikkii julkkiksii niinku nukkeina ja muuta kivaa! sit siel on semmone ns kauhukammio jos on eläviä muumoita ja semmosii se on tosi kiva ja pelottaba :D
 
Camden town <3 sinne muutan joku päivä.
 
Camden on niin kulunut paikka ja out, tällä hetkellä Lontoossa se on Brick Lane, joka on in (ainakin indie-ihmisten tai mitä nyt ovatkaan keskuudessa). Mahtava paikka itä-Lontoossa!
 
No tottakai n. mijoonaan kertaan mainittu Camden town kannattaa koluta läpi! Ite tykkäsin Covent cardenista, siinä aukiolla no tosi paljon kaikenlaisia esityksiä niinku esim. taikureita ja akrobaatteja. ja Covent cardenissa on myös Davind & Goliathin liike, siel oli kaikkii ihanii paitoja ja muuta kivaa, se kannattaa käydä kattomassa!
http://www.davidandgoliathtees.com/ tuossa viel linkki sen sivuille :) ja vielä pitää hehkuttaa Covent cardenia sen verran et siellä on sellanen iso tori, missä on pikkukojuja. vähän eri meininki ku kauppatorilla :D
 
Englannissa yleensäkin kannattaa vilkaista:

- London Eye*
- Buckingham Palace*
- Tower Bridge*
- Palace of Westminster*
- Big Ben*
- Westminster Abbey*
- Chinatown*
- King's Cross St. Pancrasin metroasema (Harry Potter 9 3/4!)*

- Canterbury Castle Canterburyssa
- Broadway Tower Broadwayssa
- Stonehenge Wiltshiressa (!!! - tämä kuuluisa, mystinen kivimuodostelma)
- Wast Water, lake district, National Park North Westissa (oikeastaan jo kaukana ja vain jos kyllästyt menoon Lontoossa)

Lontoon jutut merkkasin vielä tähdellä, onnea matkaan. Tuleehan niitä keikkoja vielä, kun oot noin nuori :)
 
Suosittelen todellakin Oxford Streettiä, paaaljon ihania vaatekauppoja ja kahviloita,varsinkin Costa-kahvila siinä välikadulla oli ihanan viihtyisä =) Kävin Lontoossa tässä vähän aikaa sitte joten voin kertoa sulle vähän vinkkejä;D.No sitte oli toi Camden Market, katu jonka varrella oli paljon pikkukauppoja ja kojuja,ja kaikille jotain päällepantavaa ; Vintagea,pitsiä,kukkia,rokkia,hippiä,kaikkea ! Näin niiiin sun tyylisii vaatteita siellä ;D No sit jos on kiinnostunu jostain musikaaleista nii kannattaa ostaa vasta samana päivänä,mieluiten heti aamulla,tarjolla on tosi halpoja lippuja ;)Musikaalilippukojuja oli just jollain metroasemalla ja silleen..
Toivottavasti tästä oli jotain apua,ja ei muutako hauskaa matkaa ! =)
 
Hahaa, Lontooseen olen minäkin menossa. :) Lauantaina tittidii!
 
Nii ja siis tohon edelliseen kysymykseen (Monelta sun lento lonooseen lähtee) lisään, että tuun kanssa 24.6 torstaina takas ulkomailta joten saatetaan sillonkin nähdä lentokentällä. =)
 
Portobello Road! Sijaitsee Notting Hillissä. Lauantaina hervoton kirppari, jota sä tuut rakastamaan! Sinne.
 
Camden Town & Porttobello Road. THE places to shop at!
 
Lontoossa kannattaa käydä Porttobello roadilla. Sieltä löytyy kaikkea kivaa kirppiskamaa ja pikkukojuja.=)
 
Lontoossa asuvana suosittelen Shoreditchiä ja Brick Lanea itä-Lontoossa :) Primark on must ja Westfieldiin vois muuttaa asumaan! Niinku kaikki on kommentoinnukki niin Camdeniä ei kannata missata ;) Mun lemmppari baareja on KOKO je electric ballroom camdenissä.
Tuolta voi varsinki lauantaina bongaa hyviä uusia artisteja: Punk, 14 Soho Street, W1D 3DN

Pitäkää hauskaa ja nauttikaa Lontoosta!
 
Ylläolevat kommentit kertoo aika hyvin, missä kandee käydä ja kyllä, Oyster Card on tosi järkevä hankinta, sillä kun saa ajella rajoituksetta busseilla ja metroilla ja siitä saa hiukan rahaa takaisin, jos sen palauttaa lipunmyyntipisteeseen juuri ennen lähtöä lentokentälle.

Busseilla pääsee liikkumaan tosi hyvin ja käykää ajelemassa sellaisella ainakin kerran, niin voitte sanoa olleenne punaisen kaksikerroksisen bussin kyydissä! Itse en uskonut silmiäni, mutta ne kaikki bussit todella on sellaisia!

Ruokajutuista vinkkaisin sen verran, että jos edullista perienglantilaista aamiaista (tai muuta ruokaa) tekee mieli, niin suunnatkaa Garfunkels-ravintolaan (löytyy mm. Trafalqar Squaren vierestä yhdeltä sivukadulta). Me eksyttiin sinne ystäväni kanssa (oltiin Lontoossa huhtikuun alussa) ja siellä sai kaksi aamupalaa kymmenellä punnalla, eli tosi edullista! Lisäksi Starbucks on must, koska se on.. no Starbucks! Ainiin! Maistakaa ihmeessä myös paikallisia cupcakeja, ne vievät kielen mennessään!

Lontoon yöelämästäkin voisi olla hyvä tietää, että ensimmäinen ilta (varsinkin keskustan huudeilla) voi olla hätkähdyttävä. Lontoon clubeilla on paljon sisäänheittäjiä, eli pääosin miehiä, jotka tulee huutelee ja tulee ehkä juttelemaan teille ja kertoo baaristaan ja sanoo, että voi viedä teidät sinne ja että on tosi halpaa ja blaablaablaa. Vaikka itse pidän itseäni yltiösosiaalisena, tuntui toi tosi oudolta, kun ei Suomessa missään ole vastaavaa. Ja jos tosi paljon tekee mieli juoda ja juhlia, niin osallistukaa Pub Crawlille, n. 12 puntaa. Se starttaa yhdestä baarista (kandee kysyä ho(s)tellin respasta, meillä ne tiesi ainakin hyvin plus käyttäkää hyväksi kaikki esitteet joita ho(s)tellinne tarjoaa! meillä niitä oli miljoona erilaista!) ja sen aikana kierretään yhteensä viitisen eri baaria, kaikista saa juomatarjouksia/ilmaisia juomia. Hyvä mahdollisuus tutustua muihin travellereihin ja tsekata erilaisia menomestoja :)

Ja jos Oxford Streetin Primarkissa haluaa päästä sovituskoppiin asti, menkää heti aamulla kun se aukeaa, silloin siellä on rauhallisinta.

Notting Hillin Portobello Roadilla on isot markkinat ja paljon pikkuputiikkeja, joista löytyy edullisesti kenkiä ja vaatteita. Lisäksi Oxford Streetin koluamiseen kuluu ainakin päivä tai kaksikin.

Taskuvarkaien varalta kannattaa mielummin olla vähän liian varovainen kuin ylihuoleton. Meiltä ei varastettu mitään, eikä edes yritetty, mutta varmuuden vuoksi laukun vetuketju kannattaa pitää kiinni ja mahdollisuuksien mukaan pitää laukku myös lähellä vatsapuolta.

Jos museot kiinnostavat, niin monet niistä ovat ilmaisia. Kannattaa myös kävellä ainakin Tower Bridgen yli ja tsekata Big Ben. Ja rahan riittäessä jonottaa London Eyehin :) Myös vahakabinetti oli kiva ja Harrods on kuin paikallinen Stocka, mutta miljoona kertaa hienompi. Sielläkin kannattaa käydä jo pelkän fiiliksen takia (ja ehkä samalla ihastella hiukan mm. YSL:n ja Guccin laukku-, vaate- ja kenkävalikoimia, ah). Sieltä löytyy myös Dianan ja Dodin muistomerkki, joka on pysäyttävä.

Tulipas pitkä kommentti, mutta toivottavasti tosta oli hyötyä. Kumpa säät suosis teitäkin (me oltiin siellä viikko, eikä kertaakaan satanut) ja että teille tulis muutenkin hyvä reissu! :)
 
Olin Lontoossa reilu vuosi sitten ja me ostettiin kaverin kanssa heti ekana päivänä time out-lehti ja katottiin siitä missä olis meidän tyylistä (indie)musiikkia. Siitä löytyi kahdeksi illaksi huippupaikat! Suosittelen ostaan sen ku siitä näkee mitä missäkin klubilla on milloinkin. Shoreditch on kai nyt se in-paikka, enemmän kuin camden. Itse ainakin olin tokalla kerralla käydessäni siellä vähän pettynyt. Kivaa reissua!
 
Olin Lontoossa vuosi sitten, ja nyt on pakko sanoa vähän jotakin. Camdenin mikälie markkinapaikka on aivan mahtava! Oon varma, että tuut tekee siellä paljon löytöjä jos sinne menet :)
Portobello Road oli ihan kiva, varsinkin aurinkoisena päivänä, mutten itse löytänyt sieltä kuin yhden ylihinnoitellun vyön... Primark taas oli muuten ihan mahtava kauppa (löysin sieltä mm. kukkakuosiset sukkahousut & korallinvärisen mekon joille on käyttöä :)) mutta NE JONOT SOVITUSKOPPEIHIN! Huhhuh, ihan kuin H&M:n alennusmyynnit yhdistettynä Stockmanniin joulun aikaan... Hyvä että selvisin ulos hengissä. River Islandissakin kannattaa käväistä.
Madame Tussaud'sin vahakabinetti oli kauhea pettymys. Ihan liikaa ihmisiä tungeksi koko ajan ympärillä, jonottaminen kesti varmasti yli tunnin - itse kierros kabinetissa jonkun puoli tuntia - ja ei ne nuket nyt niin hienoja edes ollut. :D
Ota kaikki ilo irti Lontoon puistoista! Kannattaa ehdottomasti joku päivä ostaa kaupasta sellaisia rasioita, joissa on herkullisia hedelmäpaloja (sellaisia pitäisi myydä Suomessakin ihan jokaisessa kaupassa!) ja mennä puistoon istumaan ja nauttimaan auringosta. :) Hyde Park on ainakin valtava.
Sitten vielä loppuun mainitsen Richmond Parkin, jonne pääseminen kesti aika kauan, mutta loppujen lopuksi oli niin ihanaa vaeltaa savannia muistuttavalla alueella ja bongailla niitä sellaisia kauriita, jotka näyttää bambilta :)

Mutta pidä hauskaa ja nauti fantastisesta Lontoosta! :))
 
Mun lemppariklubi Lontoossa asuessani pari vuotta sitten oli KOKO Camdenin huudeilla, muistaakseni Mornington Crescent oli tubepysäkki.

Parhaimmat maisemat on Hampstead Heathin Parliament Hillillä. Tosin kestää aikansa mennä sinne....

Oxford Streetin Primark on kyllä koettava! Melkein kaipaan sitä ahtautta ja tuskaista jonottamista :D!

Camden Town on ehdoton mesta sulle! Ja piknik Hyde Parkissa

Nauti Lontoosta! Se vei mun sydämen, ja varmasti vie sunkin :)!
 
Nähtävyyksistä London Eye:ta ei saa missata!! :D MAHTAVA, mutta paras illalla, Lontoon illan valaistus <3 (ei muuten pelota, vaik oliski korkean paikan -kammoa). Ja shoppailusta: portobello road:ia ei saa myöskään missata, ihana tuitui paikka! :D täynnä kirppareita, pieniä kauppoja ja ihan pimeitä putiikkeja :D Aivan, Briteissä kuuluu sit ajella taxilla, on suht kivan hintasta ja taxit on niin ihania, sellaset Suomeenkin hetiNYT! (asiani ytimen ymmärtää vasta kun ekaa kertaa astuu Lontoossa taxiin sisään, hyvästi kaikenmoinen kompurointi ja ahtautuminen!!) ;) hehe, toivottavasti sai jotain selvää tästä ajatusvirrasta, tuli vaan heti taas ikävä Lontoota, ku rupesin miettimään omia lemppareita.... :) oi, muistoja!
 
Beyonde Retro, my favorite ;)
 
Heippa!
Tässä olis pari vinkkiä, joista mun luona Lontoossa käyneet kaverit ja sukulaiset on tykänneet :)

+ Tate Modern, South Bankillä sijaitseva upea modernin taiteen museo. Tänne, kuten muihinkin suuriin taidemuseoihin on vapaa pääsy. Tube: St Pauls, josta lyhyt kävelymatka hienon Millenium Bridgen yli.

+ Victoria & Albert Museum (tube: South Kensington), jossa on ihana muodin historia osasto!

+ Brick Lane ja sen sivukadut. Katu keskustan itäpuolella, joka on täynnä erilaisia kuppiloita, intialaisia ravintoloita ja vintage kauppoja. Täältä löytyy mm. Beyond Retro (se suurin ja kaunein!), Absolute Vintage ja Rokit, sekä Rough Trade levykauppa. Viikonloppuisin paljon pieniä kojuja joissa myydään ruokaa joka puolelta maailmaa, sekä street market (epävirallinen kirppari). Tube: Aldgate East tai Liverpool Street

+ Camden Town, jos et ole käynyt Lontoossa aiemmin. Mielestäni tosi yliarvostettu (Brick Lanen alue on paljon kivempi eikä ihan niin ylikansoitettu tai kaikkien turistien löytämä), aina kamala tungos, ja suuri osa torilla myytävästä kamasta on jotain feikkiguccia etc. Mutta sieltä löytyy toki myös American Apparell, Henkka maukka, All Saints ja Office. Kannattaa käydä hakemassa ruokaa joistain Stables Marketin kojusta ja istua kanaalin rantaan syömään. Chalk Farm Roadin varressa löytyy paljon hyviä baareja, kuten Hawley Arms ja Lock Tavern.

+ Oxford Circusilta löytyy TopShop, Urban Outfitters ja kaikki englantilaiset high street kaupat.

+ Jos indieklubeista tykkäät, niin suosittelisin ehdottomasti After Skoolia (lauantaisin) ja White Heatia (tiistaisin).

+ Tee ravintolavaraukset www.toptable.comin kautta, niin syöt ihan pilkkahintaan.

+ Jos on hyvä sää, osta eväät Pret a mangerita ja istu johonkin puistoon syömään. Camdenistä on lyhyt kävelymatka Primrose Hilliin. Sieltä mäen päältä on upeat näkymät koko Lontoon yli. Toinen kiva puisto on St James park, joka on aivan Piccadilly Circusin eteläpuolella.

Hauskaa matkaa! :)
 
camdenissa barfly vois ehkä olla sun juttus. kannattaa tsekata mestan nettisivut. http://www.barflyclub.com/

itelle siitä tuli vakimesta aina kun täältä pienemmästä kaupungista lähti viikonlopuks lontooseen.
 
LONDON EYE <3
 
vähän offtopic mutta anyway:

katotko koskaan sun vanhoja vanhoja (2008->) merkintöjä ja oot silleen voi lol apua ? :D
vai katotko niitä silleen, voi oispa mulla toi vaate vielä tjsp ?
 
Kantsii ostaa sellanen metro/linja-automikälie kortti,esim. viikon kestävä, jonka aikana korttia voi käyttää nii paljon kuin sielu sietää,joten sen avulla on tosi helppo kulkee paikasta toiseen =)
 
Ihan ehdottomasti Brick Lane on näkemisen arvoinen paikka. Se sijaitsee itä-lontoossa ja joka kerta se tuottaa uusia elämyksiä. Brick Lane on vähän kuin oma maailmansa. Se ei näytä samanlaiselta kuin hula baloo-keskusta, vaan on oma synkempi ja salaperäisempi paikkansa. Se on todellinen underground-indie-mesta ja täynnä NIIII tyylikkäitä ja omalaatuisia ihmisiä että se on iloa silmille jo pelkästään ihmisten tuijottelemisesta. Sieltä löytyy myös kivoja samanhenkisiä clubeja, ei todellakaan siis mitään Butterfly/Circus tyylistä teinipoppoota, vaan sinne eksyy ihmisiä jotka voisivat olla suoraan ELLEn tai VOGUEn kansista. IHANAA!
Brick Lanessa on myös mahtavia kojuja, liikkeitä, second hand kuappoja, ja niistä kyllä löytää ainutlaatuisia ja mahtavia löytöjä. Suosittelen siis EHDOTTOMASTI käymään täällä, ette halua jäädä paitsi!
Itse pidän esimerkiksi http://www.cafe1001.co.uk/ mestasta. Päivisin tarjoaa ulkona olevadta grillistään SUPER HERKKU hampurilaisia naurettavaan hintaan, kantsii käydä syömässä ostosten lomassa! Illalla sisällä onkin sitten underground tyylinen clubi jossa punaiset nahkasohvat, tiiliseinä ja tyylikkäät ihmiset tekevät kokonaisuudessaan paikasta mahtavan! Musa on myös mielestäni hyvää. Käykää siis tsekkaamassa paikka päiväsaikaan, ja miettikää sitten iltavaihtoehtoa! Nauttikaa lomastanne, kateellisena odotan että itse pääsen sinne takaisin lokakuussa!
 
heippa!
suosittelen brick lanella käymistä, etenkin sunnuntaina, sillä siellä on silloin markkinapäivät. se ei ole niin turistipaikka, kuten esim camden town.
brick lanella on nuoria aloittelevia suunnitelijoita myymässä halvalla esim. vaatteita, koruja. tykkäisit ihan varmasti. siellä oon monet kerran nähny lego-sormuksia :D no mut, siis ihan törkeen hienoja vaatteita ja siellä on myös monia vintageliikkeitä ja kirppiskamaa. sunnuntai on siitä paras, koska sillon siellä on kaduilla ihan perusjengiä myymässä omaa kamaa punnalla parilla. se ei tosin ole laillista ;)
täynnä myös ihania ravintoiloita, kahviloita, katugrillejä ja sikamakeita ihmisiä. niin inspiroivaa paikkaa ei ole!
mutta kannattaahan se camden town käydä katsastamassa myös, se on kyllä ihana. ja jos juhlimaan olen lähdössä nii nokka kohti shoreditchiä!

erittäin erittäin upeeta matkaa, ota kaikki irti!
 
Ainakin Koko ja Lexington on hyvii indiebaareja!
 
Camdenissa KOKO-niminen klubi!
 
Itse olin Lontoossa viime kesänä ja loma oli EHDOTTOMASTI paras lomani ikinä! Rakastan kaupunkia, siellä asuvia ihmisiä ja heidän pukeutumistyylejään.
Kannattaa tehdä etukäteen suunnitelma, että minä päivänä menette minnekkin ja monelta heräätte, että kaiken kerkeää varmasti nähdä. Jos teillä riittää aikaa ja haluatte maksaa London Eye -maailmanpyörän näköalasta, niin menkää ihmeessä! Sieltä saa loistavia kuvia Big Benistä, joka on maailmanpyörän vieressä.
Greenwichiin ei kannata lähteä, se oli aivan turha paikka.
 
Ihan EHDOTTOMASTI sun pitäis mennä KOKO:on käymään jos haluutte jtn kivaa bilemestaa ! Ja sit ku oot tollane kirpparihai, niin Camden Townin kirpparit kyllä kannattais koluta. :33

Myös Portobello road on myygevä.
 
Camden Town! Se on uskomaton.

Ja Soho shoppailua varten.
 
Jos lähette lentokentält junalla kekustaan päin, ni älkää tehkö samaa virhettä ku me ja ostako meno-paluu lippua kumpaakaan junaan :). Niitä siis menee (ainakin meni silloin) kaks. nopeempi ja hitaampi. Me sitten luonnollisesti päätettiin säästää ja ostaa hitaampaan junaan suoraan menopaluu ja ei tietenkään keretty takaisin kentälle kyseisessä junassa, joten jouduttiin ostaa uudet liput nopeempaan ja kalliimpaan junaan. Hieman sitten harmitti :D
 
Nämä on mun mielestä mahtavia paikkoja Lontoossa:

Brick Lane, sunnuntaisin upeet markkinat paljon vintage-kauppoja ja hyvää syötävää. Itä-Lontoossa Brick Lanella, Shoreditchilla, Mile Endilla ja Old Streetilla on nykyisin kaikki Lontoon it-mestat!

Itä-Lontoossa Old Streetillä sijaitsevassa 333-klubilla mulla on aina ollut hauskaa. Yläkerrassa on 333 mother ja yleensa siellä on enemmän porukkaa kun alakerrassa. mm. dj-kopin takan kuva Marilyn Monroesta, johon piirretty viikset!

Camdenin KOKO ja Purple Turtle -baarit, tube on Mornington Crescent. Purple Turtle on pieni, mutta sitäkin kivempi. Lauantaisin pääsee opiskelijakortilla sisään ihan naurettavan halvalla. KOKOssa taas lauantaisin on usein joku esiintyjä ja se on yleensä ihan täynnä, mutta hyvä mesta.

Jazz Cafe Camdenissa on kans mahtava paikka. Usein kans aika täynnä, mutta mä tykkään siitä fiiliksestä mikä siellä on. Usein kans esiintyjiä ja siellä soi jazz, funk, hip-hop, dance, world ym. Sopii mun mielstä ihan kaikille.

Kannattaa välttää Leicester Squaren ja Piccadillyn baareja jos ei halua paikallisiin Tigereihin sun muihin. Niissä ei muita olekaan!

Primrose Hill-puisto lähellä Camdenia. Sieltä näkee Lontoon yli ja on hyvä piknik-paikka.

Soho on jees kans. Kannattaa mennä ihan "syvälle" ja vaan ihastella sitä tunnelmaa ja kaikkia pikkuputiikkeja mitä Soholla on tarjottavana. Se olis mahtava paikka asua!

Jos Oxford Streetille on päästävä, niin Bond Streetilla on melko samat kaupat ja vähemmän ihmisiä ja ihan Oxford Streetin kupeessa.
Paras American Apparell on Covent Gardenissa, Camden towninkin on ihan jees :)

Lontoon keskustassa voi ihan hyvin kävellä paikasta toiseen ja turhaan mennä metrolla, kun ei näe maisemia :) Välimatkat on lyhyet ja helposti vähän karttaa katsomalla löytää perille ja tieviitat on auttamassa navigointia! Ei kannata ottaa stressiä ettei ehdi käydä kaikkialla, aina Lontooseen pääsee uudestaan! Kannattaa vaan nauttia Lontoon ilmapiiristä ja istua välillä kahville (viinille) jonnekin ja ottaa rennosti! Toivottavasti sulla on mahtava reissu ja Lontoo näyttää parhaat puolensa!
terkut Itä-Lontoosta!
 
Mene Oxford Streetille jjjaa sit semmonen kauppakeskus kun Primark , siellä on niiin halpaa yhet aurinkolasitki on vaa £1 ja kaikki vaatteet on suunnillee alle £20 ja laukutki on jotai £8 mene ihmeessä! Tulin eilen Lontoosta )= ei jaksais olla täällä ! :--( Tahdon takasin.
 
Shoreditchissä on parhaimmat baarit. Camden townissa myös.
Brick lane vintage paikkojen paras alue.
 
moi! terkkuja lontoosta, harmi etta myytiin meidan ylimaaranen bss-lippu just viimeviikolla... tosin sekin ois ollu vaan yks ja teita on kai kaks :(

jos meette ulos ja haluutte rokki/indie linjaa niin menkaa mieluiten itaan, se on ehka helpoin vaihtoehto jos haluu loytaa jotain helposti ja varmasti.... ja myos sellasta missa viihtyy. brick lanelle meetta varmaan muutenkin joten se on helppo loytaa ja vaikka alottaa sielta. vieressa on myos kingsland road joka on taynna baareja. tsekatkaa vaikka dream bags & jaguar shoes tai catch. klubeja/iltoja samalla alueella huomenna on esim the record player (http://the-record-player.tumblr.com/), queen of hoxton (http://www.thequeenofhoxton.co.uk/), bangers and mash (http://www.bangersandmashme.com/), last days of decadence (http://www.thelastdaysofdecadence.com/)jne jne jne sata muuta.
pisimmalle paasee ja hauskinta on kunhan vaan bongaa sen tyypin jolla nayttaa olevan hyva meno ja kysyy mihin sen mielesta pitais just sina iltana menna :)

pitakaa hauskaa!!!
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]





<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]