Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

mediapulla

Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

mediapulla

are you feeling fashionable?

keskiviikko 18. helmikuuta 2009

 

mediapulla

Oon tosi ilonen ja onnellinen ja silleen ja haluun nyt jakaa sen teiänki kanssa!

Mut ensin ajattelin kertoa teille media-assistentin opinnoista ja siitä "mitä ne tekee". Mulle tulee paljon alaa koskevia kysymyksiä tän blogin kommenttilaatikkoon, joten ajattelin että nyt olis aika vähän paljastaa teille salaisuuksia.

(Siis semmosia salaisuuksia joita esim. Wikipediasta löytää.)

"Media-assistentti (120 op) on toisen asteen audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon tutkintonimike. Tutkinto pyrkii antamaan riittävät perustaidot viestintäalan avustavissa tehtävissä työskentelemiseksi. Audiovisuaalisen viestinnän osa-alueiksi lasketaan mm. valokuvaus, elokuva, graafinen suunnittelu, video-, radio- ja tv- työskentely, multimediatuotanto ja www-suunnittelu. Suuntautumisalat vaihtelevat oppilaitoksittain, useiden oppilaitosten tarjotessa mahdollisuuden valita suuntaumisala opintojen edetessä.

Audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Ammattikorkeakouluissa suoritettava medianomi (amk) -tutkinto on luonteva tapa syventää asiantuntemustaan. Myös eri tiede- ja taideyliopistojen viestinnän ja taiteen linjat tarjoavat sopivaa jatkokoulutusta."
Hain opiskelemaan audiovisuaalista viestintää kaverin ehdotuksesta, koska tykkäsin jo ennen opiskelun alottamista valokuvauksesta ja semmosesta.
Alaa on aika vaikeeta päästä opiskelemaan, koska nykyään kaikki tommoset jutut on niin in.

Kouluun hakiessa piti täyttää papereita ja tehdä ennakkotehtäviä. Meiän piti piirtää sarjakuva jonka aiheena oli "tähtihetkeni" tai joku semmonen, ja sit piti tehdä omakuva. Ennakkotehtävien jälkeen kutsuttiin pääsykokeeseen jossa piti piirtää ja askarrella ja jotain (:D) ja sit oli haastattelu. Kuten tiedätte jo; kaikki meni tosihyvin ja pääsin tähän nykyiseen kouluuni :)

Opiskelu on ollu kivaa, vaikka välillä onki aika "huoh" -olo.
Esim. koska mun isi tekee työkseen nettisivuja ja on opettanu mulle vähän html:ää, joten jotku koodaustunnit on ollu mulle tosi turhauttavia ku ei oo oppinu mitään uutta.

Nettisivujen tekemisen lisäks meillä on ollu valokuvausta, videokuvausta, äänityötä, piirustusta ja maalausta, taidehistoriaa, tietokonejuttuja, javajuttuja, photoshopjuttuja, lehtijournalismia, lehden/kirjan taittojuttuja yms yms yms. Niin ja sit tietenki perusaineita kuten enkkua, äidinkieltä ja matikkaa.

Media-assistentiksi valmistuneet työskentelee suuntautumisestaan riippuen elokuva/tv-tuotantoyhtiöissä, lehdissä, kirjapainoissa, nettijuttuihin keskittyneissä yrityksissä yms.
Mä haluisin isona työskennellä lehdessä taiton/valokuvauksen/ihanminkävaan parissa, ja ajattelin sitä varten opiskella vielä ammattikorkeakoulussa (jos jaksan)
Siihen on tosin vielä aikaa, koska oon tällä hetkellä 2. luokalla ja ens viikolla alkaa työssäoppiminen, johon se postauksen alussa mainittu ilosuusjuttu liittyy.

Mä pääsin tosi kivaan paikkaan työssäoppimaan!!
Vietän siis seuraavat 2kuukautta Yhtyneillä Kuvalehdillä kuvausassistenttina/muutenvaanassistenttina/JEE!!!

Kävin siellä tänään tutustumassa ja oon niiiin innoissani! Siellä oli semmoset isot hienot valokuvausstudiot (siis paljon hienommat ku meillä koulussa) ja kaikkee iiik!
On ihan mahtavuutta päästä tommoseen isoon lehtitaloon auttamaan kivoja ihmisiä ja tekemään kivoja juttuja. En malta odottaa!Mulla oli päällä aika perusasu, koska halusin olla suhteellisen neutraali ekalla tapaamisella.

Tupsupipo H&M
Tunika Lindex
Vyö H&M
Farkkuleggarit Vila

Väsyttää ihan sikana, voisin mennä päikkäreille :D MOI!

Kommentit:
oi onnee ihan mahtavasta harjottelupaikasta! :)
 
vähänkö kadehdittava työharjottelumesta! ja kaikki noi valokuvaus, leffa, lehti ym mediajutut mitä opiskelet nii kuulostaa kivoilta! =) että onnea vaan ;D
 
No tämähän oli hyvää palvelua ;D Kiitti infosta! Ei oikeen pysy perässä kaikissa tutkintonimikkeissä nykyisin...
 
Oot ihan innoissas :D Mut kuulostaa tosi kivalta alalta.
 
jee itekin oon ajatellu media-assistentiks opiskella tai jtn :DD pääsit kivaan paikkaan harjottelee! ÄÄ ja ihana vyö tuo h&m:n. onkohan niitä vielä vai millon sä oot ostanu? :)
 
Eikää, vähän kivaa! Itseäni kiinnostaa juuri kaikki tuollainen, mutta koska olen aikuisten oikeesti huono piirtää ja muutenkin käsistäni, niin ehkä markkinointiviestintä olis enemmän juttu :) Itsellä on aikeissa hakea siis kauppikseen lukion jälkeen
 
Kiitos tosi paljon tästä esittelystä! Pähkäilen vieläkin alaa jolle oikeesti voisin haluta niin kaikenlaiset esittelyt eri tahoilta on aina tosi kivoja

Ja onnittelut harjottelupaikasta!!
 
hei oon muute monesti miettiny et mis sä oot koulus? siis niiku oppilaitokses junou!
eiks eetu ollu ainaki joskus meijä koulus tuol Omnias? :---0
jäiks meikäl on vissii ens keväänä edessä työharjottelu enkä tiiä yhtää mitä haluisin :(
 
moderndayhippie: kiittii! :)

alfie: ne on kyl tosi kivoi juttui. ja kiitti! :)

ilona: haha joo :D ja oleppa hyvä :)

anonyymi♥: no oon ihan SUPERinnoissani! :D

anonyymi: kannattaa hakea opiskeleen sitä, on ollu kivaa :)
ja kiitti! mä ostin ton oman vyöni joskus kesällä, mut hennesissä on tällä hetkellä mokkaisia versioita myynnissä, hinta on 12,90e :)

alisa: ei tarvii ees olla niin hyvä piirtään, kunhan luovuutta löytyy :)
markkinointiviestintä kuulostaa mielenkiintoselt :)

anni: kiitos ja ole hyvä :D

janni: en paljasta sitä koulua täällä blogissa, koska se on niin pieni ja silleen :D koitan muistaa kertoo seuraavan kerran ku nähään :D
ja eetu oli teiän koulussa, mut av-viestintä ei sit ollu sen juttu ja se opiskelee nyt liiketaloutta :)

ps. ei sulla oo mitään hätää, onhan sulla vuos aikaa miettiä että mitä haluut tehä :D
 
aaa no nii toki no mut kerrot sit joskus :---D

nii onha siihe viel aikaa mutku kaikki maikat alkaa jo nyt puhuu siit ja ku syksyl tehää sit lopputyöt ni ei sitä ehi ajattelee ennenkö pitäis jos saada se paikka :---D
 
janni: joo no toi munki työharjottelupaikka tuli vähän viimeminuuteilla. sain sen paikan viimeviikolla ja harjottelu alkaa jo maanantaina :D

+ mulla on tällä hetkellä valokuvauksen lopputyö kesken, mut ne kivat tyypit siellä yhtyneillä kuvalehdillä sano, että saan tehä siellä omia juttujaki jos jää vapaa-aikaa :)
 
Vau Nadja! Onnea hurjasti tosta harjottelupaikasta - kuulostaa tosi siistiltä! (:
 
mä kirjotin äsken jonkun kivan kommentin mut sit kaksoisnapauttelin eikä tää sitä tallentenu, byää :-( Mut piti vaan sanoa että onnee sinne harjotteluun ja että mä tykkäilen tosta sun neutraalista asusta = olen tylsimys?.....byää!

niin ja sit vielä ps. että mäkin oon hakenut media-assistentiks ja olin päässytkin mut sit jänistin ja menin homolukioon :-DD
 
Mä oon ollu yhdessä tuotantoyhtiössä assarina parikuukautta, ei ollu kyllä mitää hohdokkainta hommaa :s olin oikeastaan siivooja ja tulostelin dvd:ille kansia ja printtasin levyille printtejä. Hippahei. No, nykysi on onneks kivampi duunipaikka tiedossa kesäks ku pitää harjottelupaikka olla.
 
Jee tiiätkö jo et mikä lehti? :-) kotilääkäri vai eräjorma? ;) no eii.. toivottavasti se on vaikka se suosikki :>
 
Tosi mainion kuuloinen työharjoittelupaikka kyllä :>
 
Onnea sulle harjoittelupaikasta minunkin puolestani! :)
Sul on aivan ihana asu, toi paita on kivannäköne.
 
sun koulutusala (sanotaaks se noin) :D kuulostaa mielenkiintoiselta, ei ollankaan pahalta, voisin itsekkin pitää sitä yhtenä mahdollisuutena, vaikka varsin vaikea päästä. Ehkä muotoilu ala ois mulle realistisempi :) ps. ihana asu silti vaikka sanotki sitä simppeliks
 
Erh, pakko vaan vähän kommentoida, että kun tutut ovat opiskelleet tohon niin on huomattu ettei oikein duunia tolla koulutuksella saa. Tai no avustajaksihan pääsee, mutta siihenkin pääseen ilman.. Eli suosittelen ehdottomasti jatkamista amk:hon..
 
vau ONNEEONNEEONNEE onnee, toi on mahtava tilaisuus ja ihan iik! :-D mutta siis onnee sulle oli pointti
 
oho, jopas teidän opetussuunnitelma eroaa meidän opetussuunnitelmasta. ( tai siis siitä entisestä, valmistuin sentään jo viime vuonna... ), mutta aikanaan kun media-assariwannabenä pyörin pitkin amiksen käytäviä, ei meille edes kerrottu mistään javasta, saatika html:stä ;o Julmasti vaan dreamweaverillä kaikki kasaan! Oikeastaan koko opetus oli yhtä sillisalaattia, vähän sitä ja vähän tätä mutta ei mitään kunnolla. Samaa olen kuullut muistakin ko. alan laitoksista, mutta onkohan se sitten vain noiden pohjoissuomalaisten koulujen ongelmia... :P

Kuulostaa kyllä kivalta työssäoppimispaikalta, olen kade. Itsehän aikoinaan päädyin niinkin hehkeälle paikalle kuin ääni- ja valomieheksi, enimmäkseen siis roudasin bassokaappeja pitkin ja poikin :D
Loppukaneettina on vielä pakko todeta, että nykyisin amkissa pyörivänä wannabetradenomina totean javasta: Se on saatanan keksintö!
 
Kuullostaa kivalta harjottelupaikalta. Itekin hain opiskelemaan samaa alaa muutamia vuosia sitten ja pääsinkin, mutta valitsin kuitenkin toisen tien, tosin mediaan/viestintään liittyen sekin.
 
Paljon onnea mieluisasta harjoittelupaikasta - kuulostaa tosi kivalta! :)
 
Kysyn ihan mielenkiinnosta (koska olen itsekin media-allalla, itseasiassa tuleva medianomi), että maksetaanko sulle harjottelusta palkkaa? Ei tarvitse vastata, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia, kun itse olen opiskelukavereiden kanssa törmänny siihen, että lähes valmiitakin medianomeja otetaan töihin vaan palkattomiin työharjoitteluihin.

Onnea kuitenkin hienosta harjottelupaikasta :)
 
Onnea harjoittelupaikasta, kuulostaa kivalta :) Ja jotenkin ihan mielettömän ihana asu, en tiedä mikä tuossa niin vetoaa mut oli kommentoitava :D
 
Kiitti tästä (: Oon ajatellu jo kauan aikaa, että voisin opiskella media-assistentiks ja tää vaan vahvisti ajatusta :D
 
Niin ne rusetit onnistu kun tallensin sun kuvan ja leikkasin siitä rusetin (tissit melkeen!) ja sit suurensin sen tekstinkäsittelyohjelmassa ja tulostin. Olin siis tosi näppärä :D Oli pakko tulla tänne jakamaan tää tieto ettet vaan missaa tietoa tästä :D
 
ootko siis käynny lukion vai mitä ennen tota?
 
Voo, siistii, onnea!
Mäki haluun kouluun :<
 
rubio: kiitos! :)

piu: kiitos <3
haha homolukio :D

pipa: mulla ei pitäis olla huolta siitä että joudun siivoomaan, koska kyseessä on työssäoppiminen, joten mun tehtävien pitäis liittyä koulujuttuihin. :)

laura: se ei oo mikään tietty lehti, vaan oon sen kuvaosaston assari, ja ne tuottaa kuvia kaikkiin lehtiin.

niny: niinpä! :)

iina: kiitos! ostin sen tunikan lindexin alesta n. 10eurolla ja se on yks mun lempivaatteista helppoutensa puolesta :)

minkki: kannattaa ihmeessä hakea opiskelemaan av-viestintää, eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka pääsisitki! :)

anonyymi: totta. sen takia mulla on harkintalistalla se amk, vaikkei välttämättä huvittais opiskella vielä miljoonaa vuotta :D

kinja: hihiii kiitti! :)

anis: me ollaan käytetty dreamweaveriä noitten muitten juttujen lisäks, ja meilläki tuntuu koulutus olevan välillä aika sillisalaattia, mut meiän koulussa otetaan huomioon se, mitä oppilaat haluu opiskella ja niitä juttuja sit koitetaan opettaa enemmän. :)

peppi: okeii. et varmaan viitti paljastaa, että mihin päädyit..?

christina: kiitos :)

sofi: en saa tosta harjottelusta opintotuen lisäks mitään palkkaa, koska toi lasketaan ihan tavalliseks opiskeluks.

mut meiän koulussa yks 3.luokalla opiskeleva sai työharjottelupaikastaan ihan vakituisen työpaikan ja saa siitä kunnon palkkaa. ja se suorittaa työnsä ohella kouluopiskeluja.

julia: kiitos paljon! :)

anonyymi: kiva, että sait lisävarmuutta päätökselles. ja onnea opiskeluum yms! :)

noora: hahahah oot aika ovela :D käyhän se noinki!

anonyymi: en oo käyny lukiota ennen tota koulua. opiskelin yläasteen jälkeen lähihoitajaks, mut se ei ollu mun juttu, joten ihan peruskoulupohjalla mennään. :)

pnkd: toivotaan, että pääset! :)
 
Jippii! Ja onnea paljon. ♥

En olekaan tainnut vielä mainita, että rakastan sun blogia; vaikutat niin maanläheiseltä tyypiltä ja kovin hyväsydämiseltä. Sun juttuja on aina enemmän kuin vain ilo lueskella, kiitos upeasta blogista. :)
 
Onnea työssäoppimispaikasta, kuulostaa mahtavalta! =)

Taisin muuten bongata sut tänään ginassa...? Oisin tullu moikkaa, mut oli hirvee kiire : << (Btw sun hapsusaappaat oli hienot!! ;))
 
Ei liity mitenkään postaukseen, mutta mitkä on hyviä kirppareita Helsingissä?
 
Ihan muusta aiheesta, mutta kun tiedät tosta eBaysta ilmeisesti jotain :D, niin mitä US kokoa mun pitäis tilata kun kengänkokoni on 40-41?
 
OT, mut onko susta ollu jo se juttu Ellessä? En oo lukenu sitä moneen kuukauteen niin en tiedä jos oon missannu sen... Jos on ollu niin minkä kuun lehdessä?
 
Voi onnea harjoittelupaikasta! Tosi kiva, kun pääsit itelle nuin mieluiseen paikkaan :)
 
Heeei mitä ihmettä toihan kuulostaa ihan meijän koululta. :D Mut en kyl oo ikin nähny sua siel. Heltech av? Vai onks joku muu?
Itellä kans alkaa toi työharjottelu huhtikuus enkä oo viel soitellu yhteenkää paikkaa, koska oon tälläne viime tippaan jättävä urpo. :D
Tänään tosin ajattelin soittaa. Jihuu!
 
Luulin koko ajan et oot amk:ssa :O Missä oot aikaisemmin opiskellut? Mutta onnea harjoittelupaikasta :)
 
Blogistani löytyy sinulle haaste tänään puoli viiden jälkeen!:)
 
Onnee loistavasta harjottelupaikasta! :) ite haluisin kovasti isona media-assariks, mutta mua yritetään koko ajan käännyttää johonkin fiksumpaan valintaan, just sen takia kun se on nyt niin 'in'. Tykkään tosi paljon kyllä muokkailla kuvia, kirjottaa jne ja lehessä työskentely ois iso haave, sen takia toi ois niin loistava opintohaave! Harmi tosiaan kun sinne kaikki nyt haluaa, jos se tilanne helpottuis parin vuoden sisään? :( ja toi ruututunikajuttu on ihan megakiva! :--))
 
Media-ala on ihan perseestä täällä päin:D:D:D

Teillä tuntuu olevan PIKKASEN paremmat puitteet ku meillä :(

I hate
 
sarah: kiitos paljon onnitteluista ja kehuista <3

anna: joo, kävin siellä äkkii kääntymässä :D ja kiitos hapsusaapaskehuista :D

anonyymi♥: no ainaki valtteri on superkiva. sinne kannattaa mennä viikonloppusin jo ennen yheksää. :)

anonyymi: veikkaisin, että sun us koko olis sillon 9-9,5. mun jalka on 39-40 ja tilaan 8,5 tai 9-kokosia kenkiä :)

toivottavasti en neuvonu sua ihan väärin :D

iop: mitä tarkottaa OT? :D sitä elle-juttua ei oo vielä tullu ku ne haluis ehkä sittenki jonkun joka on enemmän semmonen vintagetyyppi. yhyy.

nana: kiitti :)

rezzi: en oo teiän koulussa. ja kannattaa tosiaan alottaa se työharjottelupaikan ettiminen ajoissa, nii ei sit tarvii viimehetkillä stressata niin täysillä :D

ann: oon pitäny välivuotta ja opiskellu lähihoitajaks (tosin jätin sen koulun kesken) :)

moumou: iik kiitos haasteesta jo etukäteen :D

iina: joo, työllistymisen kannalta av-viestintä ei oo se älykkäin valinta :D mut mä mielummin opiskelen sitä mistä tykkään ja murehdin työttömyyttäni vasta sitte valmistuttuani :D
ja kiitti! :)

anonyymi: harmi. :( missäpäin suomea sä sit opiskelet? :)
 
nammmm toi ruutupaitamekko <3!
 
Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu

Arkistot

huhtikuuta 2008   toukokuuta 2008   kesäkuuta 2008   heinäkuuta 2008   elokuuta 2008   syyskuuta 2008   lokakuuta 2008   marraskuuta 2008   joulukuuta 2008   tammikuuta 2009   helmikuuta 2009   maaliskuuta 2009   huhtikuuta 2009   toukokuuta 2009   kesäkuuta 2009   heinäkuuta 2009   elokuuta 2009   syyskuuta 2009   lokakuuta 2009   marraskuuta 2009   joulukuuta 2009   tammikuuta 2010   helmikuuta 2010   maaliskuuta 2010   huhtikuuta 2010   toukokuuta 2010   kesäkuuta 2010   heinäkuuta 2010   elokuuta 2010   syyskuuta 2010   lokakuuta 2010   marraskuuta 2010   joulukuuta 2010   tammikuuta 2011   helmikuuta 2011   maaliskuuta 2011   huhtikuuta 2011   toukokuuta 2011   kesäkuuta 2011   heinäkuuta 2011   lokakuuta 2011   marraskuuta 2011   joulukuuta 2011   tammikuuta 2012  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Tilaa Blogitekstit [Atom]